פרקט
פרקטצילום: FREEPIK

תחילה נתחיל במדידת מידת החלל, תיקחו את מידת החלל אותו אתם מעוניינים לרצף בפרקט לפי מטר רבוע, ותבדקו משתנים שונים לדוגמא, מצב הריצוף הקיים כרגע בחלל, עיקולים, ועוד.

סגנון הפרקט מתחלק לכמה סגנונות פרקטים שונים ועליכם למצוא ולבחור את הסוג המתאים והמועדף ביותר עליכם. לגבי נושא האחריות ניתן לומר שאכן חנויות רבות מנפיקות לכם אחריות עד עשרים שנה ואפילו יותר. חשוב מאוד לבחון מה כוללת האחריות שאתם מקבלים מהחנויות.

לגבי בחירת סוג הפרקט, שני סוגי הפרקטים הנפוצים ביותר הם פרקטים של עץ טבעי ופרקט למינציה. כמובן שלכל אחד מהם יש את היתרונות ואת החסרונות שלו. לגבי הפרקט השלישי, ניתן לומר שהוא פחות מוכר בינתיים, הוא הפרקט בסגנון הפולימרי שפותר אחד מן החסרונות העיקריים של הפרקט.

תחזוק הפרקט

בנוגע לכל הסובב סביב תחזוק הפרקט ניתן לומר שהוא מתקשר באופן ברור לנושא של העיצוב החלל בבית והוא נחשב בתור אלמנט נוסף כשזה מגיע לבחירת המעצבים שמגיעים בשביל לתכנן את עיצוב החלל. ביחד עם זאת ניתן לומר שישנם כמה גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון לפני שיפוץ או כאשר מעוניינים לרכוש פרקט לבית. בראש ובראשונה הכי חשוב לבדוק את נושא התחזוקה שלה, המתאים לסוג הפרקט שקניתם.

אם אתם החלטתם שהקפדה על אי רטיבות הרצפה היא לא נושא חשוב שעלול להציק או להטריד אתכם, תבדקו איך מתבצעת התקנת הפרקט המיועד בביתכם. יש לזה השלכות מרובות בסופו של יום כשתבקשו ליהנות ולשבת ברצפת העץ או הלמינציה שבחרתם בקפידה.

סוגי פרקט שונים

ישנם סוגים שונים של פרקטים לבית לדוגמא, כשמדובר בפרקט עץ טבעי ניתן לומר שיש לו כמה יתרונות שונים לדוגמא, אווירה המשדרת חמימיות בכל צורת עיצוב, ובעל איכות גבוהה ביותר. פרקט עץ טבעי מגיע בעובי של בין עשר לעשרים וארבע מילימטר, כאשר הפרקטים מצופים בלכה.

אך חסרונותיה הם התלות הרבה בתחזוקת הפרקט בשביל להמשיך לשמור על המראה שלו, הרגישות הרבה לרטיבות ולשריטות, ובנוסף המחיר הגבוה מאוד והמוגבלות הרבה בהתקנות הפרקטים במקומות בהם לא קיים חשש לרטיבות. פרקט למינציה הוא פרקט סינטטי מסוג MDF אשר עשוי מקרטון דחוס שבא לתת לכם מענה יעיל לפרקט העץ הטבעי.

אחד מהיתרונות הוא הלמינציה, הגימור העליון שתפקידו להגן ולתת עמידות יציבה לפרקט מסוג זה, הוא גם בעל עיצובים רבים ומגוונים שמתאפשרים בגלל היתרון הטכנולוגי שבייצור. התקנה קלה ומהירה, כאשר ניתן לפירוק והרכבה מחדש, ובעל מחיר זול יותר לעומת הפרקטים שעשויים מהעץ המלא. בנוסף פרקט הלמינציה הוא מראה שנשאר קבוע ואינו משתנה לאורך השנים ועוד.

פרקט פולימרי, עמיד לחלוטין בפני חדירת מים, מעניק פתרון גם במקומות רטובים לדוגמא, בחדרי אמבטיה, מרתפים ועוד נוספים. הוא בעל דרגת שחיקה גבוהה ביותר בגלל שהוא מיוצר מחומרים פלסטיים.

לסיכום

סוגי הפרקטים המגוונים שונים זה מזה גם בטווחי המחירים למטר רבוע ומושפעים מכמה פרמטרים שונים לדוגמא, העובי, האיכות והעמידות שלהם לאורך זמן , הארץ שבה הם יוצרו וכמובן מה הוא סוג הפרקט אותו בחרתם לרכוש.

ניתן לומר שפרקט למינציה זול יותר באופן משמעותי מפרקט העץ והמחיר הממוצע בשוק למטר רבוע עומד על כשישים עד שבעים שקלים חדשים לפרקט סטנדרטי ועד מאתיים שקלים לפרקט עשוי למינציה באיכות גבוהה הרבה יותר. בעוד שמחיר פרקט עץ גושני לדוגמא למטר רבוע יתחיל במאתיים שקלים יכול להגיע אפילו עד לשבע מאות שקלים למטר רבוע בהתאם לסוג העץ ולהתקנה הרצויה.