סגן השר במשרד ראש הממשלה אביר קארה עוזב את מפלגת הרוח הציונית בראשות איילת שקד, לאחר שדרש משקד את המקום הרביעי ונענה בשלילה. במקום הרביעי ברשימה מוצב כיום צבי האוזר.
אתמול כינס קארה את צוות היועצים שלו והציג להם את השיקולים לפרישה מ''הרוח הציונית''. קארה שוקל להקים מפלגה כלכלית-ימנית שתפנה לעצמאים ולבעלי העסקים בישראל.
שרת הפנים שקד מסרה: "אביר קארה פעל למען עצמאים ולמען הסרת רגולציה בשנה האחרונה והביא הישגים חשובים. הרוח הציונית תמשיך להוביל את דגל השוק החופשי ולהילחם בחסמים וביוקר המחייה. מאחלת לאביר הצלחה בכל אשר ילך".
בהודעה של שקד נכתב כי היא זו שהודיעה לקארה כי לא יהיה חלק מהמפלגה, אולם קארה טוען כי הוא זה שהודיע לשקד על פרישתו. ''לא נולדתי פוליטיקאי'', הסביר. ''הגעתי לפוליטיקה מהשטח, איתי מאות אלפי ישראלים עובדים ויצרניים - עצמאים ושכירים כאחד, אנשים שרוצים כאן מדינה שאפשר יהיה לחיות בה בכבוד ולקיים בה משק פתוח וחופשי המאפשר שגשוג וצמיחה ליזמים, ולבעלי העסקים, ולכל אזרחי ישראל''.
''בפגישה שקיימתי השבוע עם השרה שקד התברר לי כי במבנה החדש של המפלגה, לא יהיה מקום לערכים ולמדיניות הכלכלית שאני מאמין בהם. בשנתיים האחרונות בחרתי בכל יום מחדש להישאר בתנועה בראש ובראשונה מתוך נאמנות לדרך לתפיסת עולמי ולציבור ששלח אותי. דרך שעל בסיסה הובלתי בשנה אחת שבע רפורמות משמעותיות לפתיחת שווקים, להפחתת הרגולציה וצמצום הבירוקרטיה על הציבור הישראלי, ולא פחות חשוב מכך בלמתי מהלכים מזיקים רבים''.
קארה מנסה להתברג ברשימת 'ישראל ביתנו' בראשות שר האוצר אביגדור ליברמן, ואף פנה לאנשיו של ליברמן בניסיון להבין האם יש לו עתיד במפלגה. ''אני פורש מהמפלגה אך לא מהרצון לתרום ולשנות. בימים הקרובים אודיע על המשך דרכי הפוליטית'', אמר סגן השר.
לאור פרישתו של קארה ייתכן שח"כ יום טוב כלפון שכיום מוצב במקום השישי ברוח הציונית, יתקדם למקום החמישי. ייתכן ששקד תעדיף לתת למפלגת הבית היהודי את המקום החמישי שהיה מיועד לקארה.
סקר של חברת "מדגם ייעוץ ומחקר" בראשות מנו גבע בשיתוף iPanel, שנערך עבור התוכנית "שישי בבוקר" בערוץ 12, מגלה כי יושב ראש עוצמה יהודית, איתמר בן גביר, רושם התחזקות משמעותית. בזמן שאיחוד בינו לבין בצלאל סמוטריץ' ומפלגת הציונות הדתית עדיין לא על הפרק, בן גביר מזנק לתשעה מנדטים בעוד שסמוטריץ' נופל מתחת לאחוז החסימה.
במקרה ושתי המפלגות הללו ירוצו בנפרד, גוש נתניהו מאבד מנדט אחד ל-58 בעוד שגוש השינוי מטפס ל-57. אם בן גביר וסמוטריץ' יתאחדו לרשימה אחת, ישיגו 11 מנדטים ויעלו את גוש נתניהו ל-59.
הליכוד מקבל בסקר 34 מנדטים, יש עתיד עם 23, המחנה הממלכתי זוכה ב-13 מנדטים, עוצמה יהודית עם 9, ש"ס עם 8 ויהדות התורה מקבלת שבעה מנדטים.
סיעת מרצ עם 6 מנדטים, הרשימה המשותפת מקבלת 5, ישראל ביתנו עם 5, מפלגת העבודה עם 5 וגם רע"ם עם 5 מנדטים.
לא עוברות את אחוז החסימה: הציונות הדתית 2.8%, הרוח הציונית 1.8%, הכלכלית החדשה 1.3%. גוש נתניהו: 58 מנדטים, גוש השמאל-מרכז: 57 והרשימה המשותפת עם 5.
הסקר נערך בקרב 501 נדגמים על ידי חברת "מדגם ייעוץ ומחקר" בראשות מנו גבע בשיתוף iPanel בתאריך 25 באוגוסט 2022. הוא מהווה מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המירבית 4.4%.