ארבעה ימים לפתיחת שנת הלימודים: משרד האוצר נערך להוציא צווי מניעה בבית הדין לעבודה נגד שביתת המורים, כך דווח בחדשות כאן.
היום (ראשון) יתקיימו שיחות מכריעות בין נציגי אוצר ובין נציגי הסתדרות המורים בראשות המזכ"לית יפה בן דויד.
באוצר עובדים על צווי המניעה במשך שבועות ואם לא יושגו הסכמות הפרקליטות תגיש אותם כבר ביממה הקרובה.
בתוך כך, מחקר חדש של "מוסד שורש" טוען כי שכר המורים בישראל דווקא גבוה יותר מהממוצע בין מדינות ה-OECD, אם בודקים אותו לפי מספר שעות ההוראה בהן הם מלמדים.
עורך המחקר, פרופסור דן בן דוד, מומחה לכלכלה מאוניברסיטת תל אביב, טוען כי שמורי בתי ספר יסודיים בישראל משתכרים 3% יותר, מורים בחטיבות הביניים משתכרים 16% יותר והמורים בחטיבה העליונה מקבלים שכר גבוה ב23% משכר המורים הממוצע במדינות ה-OECD.
פרופסור בן דוד מצא כי פערי השכר במשרה מלאה בין מורים ותיקים לצעירים לא יוצאי דופן במיוחד לעומת שאר מדינות ה-OECD. הדעות הרווחות, על פערי שכר חריגים בין מורים מנוסים יותר למורים מנוסים פחות בישראל, אינן נתמכות על ידי ההשוואות הבין-לאומיות, כותב בן דוד.
במחקרו הוא מצא כי פערי השכר בין מורים עם ותק של 15 שנה לבין מורים חדשים גדלים ל-60% בחטיבות הביניים, מה שמציב את ישראל במעל כשני שלישים ממדינות ה-OECD. לעומת זאת, בחטיבות העליונות, הפער של 29% בין מורים עם 15 שנות ניסיון למורים מתחילים נמוך מאשר רוב המדינות ב-OECD.