יוסי לוי, מנכ"ל עמותת 'נצח יהודה', מתייחס באולפן ערוץ 7 לאירועים החדשותיים האחרונים בהם עלה שמו של הגדוד לכותרות, לא תמיד בהקשרים חיוביים בהכרח.

תחושתו של לוי, כמי שמלווה את הגדוד במשך שנים לא מעטות, היא שהזרקור התקשורתי המופנה לעבר הגדוד הוא זרקור מיוחד בשל היותו גדוד שעוסק בסוגיה הרגישה של שילוב חרדים בצה"ל וכך קורה שכל אירוע קטן בשטח זוכה לתשומת לב רבה לאין ערוך מיחידות אחרות.

"התקשורת מנסה לתייג את הגדוד כימין קיצוני בספקטרום של ימין ושמאל, אבל זה לא האירוע. הגדוד פועל עם ערכים ונהלים כמו כל גדוד אחר בצה"ל. בכל גדוד יש תקלות וכשיש תקלות מתחקרים אותן", הוא אומר וקובע נחרצות כי מחפשים את הגדוד כדי לתייג אותו תקשורתית באופן מסויים.

"הגדוד הזה ביצע בשנה האחרונה מעל אלף פעילויות מבצעיות. מישהו שמע על זה?", שואל לוי הדוחה את הקריאות לסגור את הגדוד. לדבריו אין פוליטיקאי או איש ציבור רציני שקורא קריאות שכאלה. "כל אדם שפוי בישראל יודע שכשבאים לצבא עשרת אלפים חרדים שרוצים לתרום לא ניתן להכפיש אותם".

הקריאות שנשמעות בכל זאת מכעיסות את לוי דווקא משום שהוא רואה בגדוד סיפור הצלחה אדיר, גדוד שקיבל אות הצטיינות מאלוף פיקוד המרכז וביקורת חיובית על פעילותו בקו התפר, אך כל אירוע קטן מפנה את הזרקור אל הלוחמים.

לדבריו מספר המתגייסים החרדים הולך וגדל מדי שנה, ובשנים האחרונות מתגייסים בכל שנה 1200 עד 1700 חרדים, זאת עוד מבלי לחשב את החרד"לים שגם רבים מהם מתגייסים ליחידות אלה. "בנצח יהודה מקלים עד שלושים אחוזים מהציבור הציוני דתי וזה עוזר לנו להטמיע ערכים של שליחות, אבל הרוב המוחלט מגיע מבתים חרדים, מדובר במעל שמונים אחוזים". בעיניו השילוב בין החיילים החרדים לאלה החרד"לים הוא שילוב מנצח שמוכיח את עצמו.

לוי סבור כי חוק הגיוס משפר את המציאות על מנת להביא לגיוס של מי שאינם לומדים תורה. הטענה שהשמיע נפתלי בנט לפיה הישיבות מאכלסות ציבור גדול שמל מי שמעוניינים לצאת לעבודה אך לא יכולים לעשות זאת בשל גיל הפטור המאוחר היא טענה לא נכונה, אומר לוי המצטט בהקשר זה את מבקר המדינה.

לוי מספר על עברו האישי כמי שלמד בישיבת מיר והחליט להתגייס בהחלטה שהבשילה אצלו במשך כשנה וחצי. כיום, הוא אומר האתגרים לא קטנים, אך התמיכה בקרב רבני המגזר החרדים הולכת ומתרחבת. עם זאת הוא מוצא את שמו שלו מעת לעת תחת מתקפה אישית של גורמים קיצוניים שמפרסמים את שמו כחלק מהמאבק בו ובפעילותו הקוראת לצעירים שאינם לומדים תורה להשתלב במערכות הביטחוניות ואזרחיות של המדינה.

מניסיונו האישי מספר לוי גם על הפגיעה בשידוכים של אחיות לחיילים וקצינים בגדוד, כפי שהיה גם לאחותו התאומה בתקופה בה היה קצין בגדוד. לדבריו מדובר באבסורד שכן הוא המשיך בשמירת מצוות מלאה גם בתוך הצבא, מה שאמור היה לגרור אחריו הערכה רבה ולא להיפך.