שגריר ישראל לשעבר באו"ם ומועמד הליכוד לכנסת דני דנון, התארח באולפן ערוץ 7 והתייחס לביקורו של ראש הממשלה יאיר לפיד באו"ם, לסוגיות שיעמדו במרכז הביקור והאופן בו מתייחסים בעולם לנאום שכזה.
בראשית הדברים מתייחס דנון לתמיכה שקיבל מחברי הליכוד בפריימריז כאשר הציבור אותו בצמרת המפלגה לאחר שבע שנים בהם היה מחוץ לזירה הפוליטית המקומית. "זה מראה שאנשים בליכוד מעריכים את העבודה הקשה שעשתי באו"ם וגם כאן בכנסת".
בהתייחס לעימות הישראלי לבנוני סביב הגז אומר דנון כי כמי שהיה מעורב במו"מ סביב הסוגיה הזו עצמה הוא יודע ש"מה שקורה עכשיו הוא הפקרות. לפיד תחת איומי נסראללה נכנע לטרור ומוותר על אינטרסים של מדינת ישראל. מדובר במאות מיליארדי דולרים עתידיים", אומר דנון ומזכיר כי בעבר לבנון הציבה קו גבול שישראל הסכימה לו, בהמשך הציבו קו נוסף לאור גילויי הגז של ישראל והתנהל מו"מ לגביו. כעת מגיעים הלבנונים עם דרישה לקו אחר, דרומי יותר הנוגס משטחה של ישראל "ולפיד בלי דיון בכנסת או בממשלה, לפני בחירות הולך לחתום על הסכם שנותן להם זכות מלאה במאגר הזה. זו טעות. גם אין לו מנדט. שיחכה לאחרי הבחירות וממשלה חדשה היא שתחליט מה קורה בעניין הזה".
עוד הוא מציין את היות ההסכם הנוכחי תקדים מסוכן למו"מ דומה שמנהלת ישראל עם קפריסין, מצרים ורצועת עזה. "הם רואים שאנחנו נכנעים ויגיעו עם אותן דרישות".
דנון סבור שאכן נכון להגיע להבנות והסכמים, אך כעת מתברר שברגע האחרון לפיד מורה לחתום ולהתקפל ובכך לוותר על נכסי הדור הבא מבלי שיש לו מנדט לכך.
על נאומו הצפוי של ראש הממשלה בעצרת האו"ם סבור דנון כי הלוויית מלכת אנגליה גנבה את תשומת הלב העולמית ורבים ממנהיגי העולם כבר נפגשו בינם לבין עצמם בלונדון ומוותרים על נוכחותם בוועידת האו"ם, מה שמוריד מהעיסוק הבינלאומי בה.
מערב לכך, הוא אומר, "לפיד זה לא נתניהו. הוא לא מגיע עם נאום בעל מסר דרמטי, הוא לא מוכר, יודעים שבעוד כמה חודשים הוא יוחלף, לכן אני מניח שהוא יבוא מוכן ויעביר את הנאום בצורה טובה, הוא יודע לדבר בצורה רהוטה, אבל מבחינת השפעה אני בספק אם הוא ישפיע".
על המשמעות של נאום כזה אומר דנון כי נאום ממוקד הנוגע לסוגיה משמעותית נוצרת סביבו התעניינות בינלאומית. לטעמו לפיד צריך לעסוק אך ורק בנושא האיראני. "בנאום אחד אי אפשר לדבר על כמה נושאים, הסוגיה הפלשתינית, האקלים, לבנון וחיזבאללה. צריך להתמקד ולפיד צריך לעסוק רק בעניין האיראני, בייחוד אחרי ששמענו את ראיסי מכחיש השואה לפני מספר ימים".
"הנושא האירני מהותי לנו, זה העתיד שלנו והביטחון שלנו, ולכן צריך לעסוק בו. לאחרים יש בעיות אחרות אבל אותנו מטריד הנושא האיראני. בנאום יהיו מנהיגי האזור שרוצים לראות מה עמדת ישראל לגבי ההסכם, עד כמה אנחנו נחושים להיאבק בגרעין האיראני או לא"", אומר דנון הממליץ להקשיב לנאומו של אבו מאזן שמגיע לאו"ם "כמו מלך", כלשונו של דנון.
"אבו מאזן הולך למהלך מדיני משמעותי מבחינתו, בקשה להכרה במדינה פלשתינית", אומר דנון ומזכיר כי בפעם האחרונה שאבו מאזן פעל לשם כך היה זה לפני כעשור ובתמורה הוא קיבל מעמד של מדינה משקיפה שנוצלה על ידי אבו מאזן לפגוע בישראל. להערכתו יוטל ווטו אמריקאי על הבקשה, אך העיסוק בסוגיה ייצור דעת קהל בינלאומית.
"לפיד וגנץ מחבקים את אבו מאזן כל היום ובתמורה מקבלים סטירה בנאום שלו באו"ם. צריך לשקול את ההתייחסות שלנו לאבו מאזן גם בשטח וגם מעל בימת האו"ם", אומר דנון הסבור כי גם אם מדובר בפרטנר יש לבחון את הדרך בה נוהגים בו שכן מי שנוהג בטרור לא יכול להיות מוזמן לביתו של שר הביטחון בראש העין. "הוא נותן אור ירוק למנגנונים ומעל בימת האו"ם הוא מבצע טרור מדיני נגד מדינת ישראל ואנחנו צריכים להעמיד אותו במקומו".
עוד נשאל דנון אודות יחסו של ממשל ביידן לישראל. "למדתי מניסיוני הדיפלומטי שהכול תלוי בנו, לטוב ולרע. אם אנחנו חזקים ומאמינים אנחנו יכולים להוביל מהלכים. אם אנחנו מגלים חולשה והססנות זה מזמין לחץ נוסף. התמודדתי עם ממשל אובמה וידענו להגיד לא. היום זה לא קיים. לפיד ראש ממשלה חלש וחסר ניסיון ומרגישים את זה. מעבר לכך אני מזהה רצון של ביידן לרצות את הקיצוניים הפרוגרסיבית. ראינו את זה באמירה האומללה לגבי הוראות הפתיחה באש. אנחנו באמצע מאבק מול הטרוריסטים והם באים לומר לנו לשנות את הוראות הפתיחה באש?".