הרב מנחם בורשטין, ראש מכון פוע"ה, מתייחס לראשונה למקרה שאירע בבית החולים אסותא בראשון לציון והגילוי של אישה שהעובר שברחמה אינה תואם לה מבחינה גנטית.
"בהליך המורכב והעדין של שאיבת ביציות והפרית מבחנה, יש צורך בזוג עיניים נוסף. יש לנו סוללה של משגיחות מיומנות ומסורות, המתייצבות בכל שעה ביום על מנת להגדיל את תחושת הבטחון לזוג שעובר טיפולים מורכבים מבחינה נפשית ופיזית גם כך", אמר הרב בורשטיין.
אפשר להיעזר בשירות הניתן על ידי המכון בבתי החולים השונים בארץ, המחוייב על פי ההלכה, ונועד בדיוק בשל טעויות אנוש מסוג זה שעלולות לקרות בכל מקום, כדי למנוע עוגמות נפש רבות וטעויות בלתי הפיכות".
במסמך מיוחד שפרסם המכון נכתב, "התהליך המורכב והעדין של טיפולי פוריות מחייב על-פי ההלכה השגחה קפדנית מיוחדת, להפחתת הסבירות שתגרם טעות אנוש בכל שלב בתהליך. בעבר, היו פוסקי הלכה שאסרו טיפולי פוריות מאחר ויש צורך בעדות ראיה הן בשלבי הטיפול השונים והן בהחזרת העובר הנכון לזוג הנכון. רק לאחר שמכון פוע"ה פיתח שירותי השגחה המותאמים לפסיקת כל גדולי הפוסקים מכל החוגים, הותרו טיפולי פוריות עם ההשגחה".
מכון פוע"ה מעסיק כיום למעלה ממאה משגיחות בארץ ובעולם, ומבצע זה 25 שנה תהליך של השגחה צמודה בכל המעבדות. (בישראל, ארה"ב, מקסיקו, צרפת, אוקראינה גיאורגיה קפריסין, ולאחרונה גם בספרד). ההשגחה כוללת גם נעילה מיוחדת ומיכלי הקפאה נפרדים עבור החומר הגנטי של הזוג, בכל אחד משלבי הטיפול במעבדות הפוריות ובמרכזים הרפואיים.