השופט מני מזוז
השופט מני מזוזצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בג"ץ הורה היום (חמישי) לבטל את מינויו של שופט בית המשפט העליון לשעבר, השופט בדימוס מני מזוז, ליו"ר הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה.

השופטים נעתרו פה אחד לעתירה שבה התבקשו להורות על ביטול מינויו, "אשר נקבע למשך תקופת כהונה מלאה, בת שמונה שנים, על-ידי ממשלה יוצאת, בתקופת בחירות".

מזוז הגיב: "אני מכבד את החלטת בית המשפט, אף שאני סבור שההחלטה מוטעית ואינה מתיישבת עם מהות הוועדה ותכליתה. בנסיבות אלה לא אוכל לקבל על עצמי את תפקיד יו"ר הוועדה במתכונת שנקבעה."

את העתירה לבג"ץ נגד מינויו של מזוז הגיש ארגון לביא, שטען כי אין לבצע מינוי זה בתקופת ממשלת מעבר.

"המינוי אינו סביר, ומהווה ניסיון לקבוע עובדות עבור הממשלה שתקום לאחר הבחירות", נכתב בעתירה. עוד נטען כי "המינוי נעשה משיקולים זרים. השופט בדימוס מזוז נתפס כאדם שנוי במחלוקת, שנצבע בצבעים פוליטיים עזים, וזאת בשל התבטאויותיו הן בעת כהונתו, וביתר שאת אחריה. המתבונן מן הצד עלול לקבל את הרושם כי הצבע הפוליטי של השופט בדימוס מזוז הוא שעומד ביסוד הרצון של ראש הממשלה למנותו לתפקיד יו"ר הוועדה המייעצת ולהותירו כמורשת הממשלה הזאת לממשלות הבאות".

כזכור, שופט העליון נעם סולברג הציע פשרה שלפיה יבוטל מינויו של מזוז לכהונת היו"ר למשך שמונה שנים והוא יכהן רק לצורך בחינת מועמדותו של הרצי הלוי לתפקיד הרמטכ"ל.

היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב מיארה סירבה להצעת הפשרה וטענה "שהדבר יהיה בבחינת פגיעה במדיניות הרוחבית של הממשלה, ופותח פתח לכרסום במעמדם העצמאי והחשוב במיוחד של חברי הוועדה כשומרי סף".

שרת הפנים איילת שקד הגיבה על החלטת בג"ץ לבטל את מינוי מזוז: ''בית המשפט אמר היום את המובן מאליו, שלא ניתן לעשות איפה ואיפה בין סוגי המינויים בתקופת בחירות. חבל שבית המשפט היה צריך להידרש ולהתערב בסוגייה זו. אני קוראת שוב לאמץ את הצעתי המקורית ולאשר את המינוי לאישור הרמטכ"ל בלבד".

יו"ר מפלגת הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' מסר "מברך על החלטת בג"צ המתבקשת לבטל את המחטף שביצעה ממשלת המעבר עם מינויו של מני מזוז. הסטנדרט הכפול של השמאל נחשף במלוא קלונו. בממשלה שנקים בעז"ה נבטל את הוועדות למינוי בכירים ונדאג שאת שדרת הבכירים בשירות המדינה יעצבו נבחרי הציבור של המחנה הלאומי ולא אנשי שמאל קיצוני כמו מני מזוז".