מועמד המחנה הממלכתי לכנסת, גדי איזנקוט, אומר היום (ראשון) כי פיתרון שתי המדינות עליו דיבר ראש הממשלה יאיר לפיד בנאומו בעצרת הכללית של האו"ם אינו מציאותי נכון לשלב הנוכחי.
"היום המציאות שונה מ'חומת מגן'. צה"ל נכנס לערים הפלסטיניות, אין צורך בכיבוש מחדש של שטחי איו"ש. הדיבורים על ביטול חוק ההתנתקות הם דיבורים הזויים של חלקים במחנה הלאומי. ישנה מציאות שבו הרשות הפלסטינית נחלשה מאוד וחמאס והג'האד האסלאמי התחזק מאוד. האמירות שנאמרו מיו"ר יש עתיד על שתי מדינות לשני עמים הן נטולות הקשר במציאות שנוצרה", אמר איזנקוט בכנס הבחירות בהשתתפות כ-1,200 תלמידות ותלמידי מכינות מכל רחבי הארץ שערכו המכון הישראלי לדמוקרטיה ובית יגאל אלון.
הוא הוסיף, "אנו מציעים למנוע מדינה דו-לאומית, לצמצם את הסכסוך הישראלי פלסטיני ולחזק את מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית שוויונית. הדרך היא עשייה מפוקחת, בשלב ביניים- סגירת הפרצות ביהודה ושומרון, בניית כלכלה פלסטינית ביהודה ושומרון בשיתוף עם מדינות המפרץ כדי שאלפי פלסטינים לא יצאו יום יום לעבוד במדינת ישראל, מאפשרים להם להביא מימון לבתי-חולים, תוך חיזוק מנגנוני הביטחון, מתן אפשרות לעצמאות אנרגטית וכל זה כדי ליצור מציאות שביום מהימים תהיה לידינו ישות שתחיה לצדנו בביטחון, והתנאי לכך הוא העוצמה של צה"ל, כי אחרת לא תהיה תקומה במרחב. לצד העוצמה של צה"ל שצריך לטפח אותה צריך לנסות לצמצם את הסכסוך וליצור תקווה לשני העמים".
איזנקוט מתח ביקורת על הצהרת יו"ר הליכוד בנימין נתניהו לפיה לא יכבד את הסכם הגבול הימי עם לבנון עליו יחתום ראש הממשלה יאיר לפיד בתקופת בחירות. "זו אמירה לא מקובלת, בשיטה הדמוקרטית שלנו יש רציפות לקבלת החלטות. אנו צריכים להקפיד על הריבונות שלנו. אבל למושגי היסוד, התרעה, הרתעה, ריבונות והכרעה, הייתי מוסיף גם נכסיות, קרי לשתף את הידע הישראלי במרחב בו אנו חיים. צריך להקפיד מאוד על הריבוניות, אבל אם יש אפשרות ליצור מכנה משותף ושיתוף פעולה שימנע אולי בעתיד הידרדרות אזורית, הרי שזה צעד נכון. האמירה של יו"ר האופוזיציה שלא יכבד את הכרעת ראש הממשלה המכהן היא מסוכנת מאוד וקריאת תיגר על הדמוקרטיה הישראלית".
איזנקוט גם התייחס לסוגיית ביטול הקלון בה עוסק יו"ר ש"ס אריה דרעי. "כרמטכ"ל ראיתי את השר דרעי במשך ארבע שנים בקבינט, אדם עם תבונה, אומץ לב וחדות שתרמו לביטחון הלאומי שלנו. יחד עם זאת, פגיעה במערכת המשפט מקעקעת את הסדר הנכון בין שלוש הרשויות, וקוראת תיגר על מערכת החוק במדינת ישראל. אני רואה בכך פגיעה במערכת החוק של מדינת ישראל. זו פגיעה בחברה הישראלית, צריך לכבד את מערכת החוק, שיקוליה והחלטותיה, יחד עם החובה למתוח ביקורת כשזה נדרש".
באשר לבחירתו להצטרף למחנה הממלכתי אמר: "להקים מפלגה חדשה זה יומרני מדי, לא בגללי כגדי איזנקוט. לא הסתכלתי על המקום שלי, אלא איפה אני תורם למדינה. בחרתי את המחנה הממלכתי כי הבנתי שהוא מבטא את הכיוון הנכון שצריך להוביל את המדינה גם בגלל הובלת דגל הממלכתיות שכל כך חסר בציבוריות שלנו. בסוף טובתה של עתיד המדינה הוא מה שחשוב ולא עתידו של אדם מסוים או אדם אחר".
במהלך האירוע, התייחסה שרת הפנים איילת שקד (הבית היהודי), להצהרת שרת התחבורה כי הרכבת תפעל בשבת בגוש דן: "תחב"צ בשבת זה חלק ממערכת הבחירות. עוד שנה יש שר תחבורה אחר מי יודע מה יקרה. אנחנו תומכים באמנת גביזון-מדן, אבל צריך לשבת ולדבר. כן נקודתי קווים פרטיים לא תחבורה ציבורית, רכבת זה דבר מרחיק לכת".
היא התייחסה לסיכום עליו פורסם בין יו"ר האופוזיציה למפלגות החרדיות על לימודי ליבה: "בממשלת ימין חשוב שהקול השפוי שלנו יישמע. אני בשום אופן לא מוכנה להעביר עוד תקציבים למוסדות הפטור בלי לימודי ליבה. אנחנו רואים זאת עין בעין עם החסידויות. עלינו להילחם שיאפשרו להם לעבור לחינוך העצמאי ולימודי ליבה, וכן להגדיל החינוך הממלכתי-חרדי. יותר ויותר חרדים רוצים לשלוח את ילדיהם לממ"חים, ועלינו לדאוג שיותר ויותר ייפתחו".
שקד נשאלה לדעתה על המצב הביטחוני ביהודה ושומרון ואמרה, "אני לראשונה, גירשתי משפחות מחבלים ככלי הרתעתי. ביהודה ושומרון בתקופה האחרונה, במיוחד בשומרון, יש עלייה באיכות ובכמות הפיגועים, גזרת שכם וג'נין בוערת. מנגנוני הביטחון הפלסטיניים לא משתלטים על האירוע והמצב ייגמר באסון. צריך לדון בקבינט המדיני-ביטחוני, שדרשתי את כינוסו מלפיד לפני כשבועיים במכתב".
עוד אמרה כי צריך לבטל את חוק ההתנתקות, וכי העלתה זאת כמעט מדי שבוע בממשלה ונתניהו היה מוריד זאת מסדר היום.
באשר להמלצה על נתניהו למרות הקמפיין נגדה הגיבה: "אני לא תומכת בנתניהו כפרסונה. הוא פשוט עומד בראש המפלגה הגדולה ביותר במחנה הימין, יש מקום להנהגה חדשה אבל הליכוד בוחר בו פעם אחר פעם. מכיוון שאני אשת ימין אני תומכת במי שעומד בראש מפלגת הימין הגדולה ביותר".