כך מכריח השלטון האיראני את התושבים להתבטא נגד ההפגנות ולהסתיר את סיבות המוות של המפגינים.
יקה שאקרמי, נערה בת 16 שלקחה חלק בהפגנות נגד המשטר, נעלמה בתאריך 20 בספטמבר זמן קצר לאחר שסיפרה לחברתה כי "המשטרה רודפת אחריה".
ביום רביעי בערב, שבועיים מאוחר יותר, התייצבה דודתה אטאש מול מצלמות הטלוויזיה הממלכתית וסיפרה כי "ניקה נהרגה בנפילה מבניין". ההודעה בטלוויזיה הגיעה לאחר שאטאש פרסמה פוסטים ברשתות החברתיות בהן סיפרה כי ניקה מתה לאחר מעצרה ע"י המשטרה.
זמן קצר לאחר מכן נראה גם אחד מדודיה של ניקה מדבר נגד ההפגנות ההמוניות נגד המשטר, כאשר אדם המסתתר בצד לוחש לו בטון מאיים "תגיד את זה כבר, חלאה".
אחד מבני משפחתה של שאקרמי סיפר לרשת BBC בשפה הפרסית כי ההודעה של בני המשפחה כי ניקה נהרגה בנפילה מבניין, וההתבטאויות נגד ההפגנות היו תחת איומים של כוחות הביטחון האיראניים. "אלו היו הודאות מאולצות הגיעו לאחר חקירות אינטנסיביות ואיומים כי כי בני משפחה אחרים יהרגו גם הם", סיפר אחד מבני המשפחה ל-BBC בפרסית.
בשיחה עם כתבי הרשת הבריטית סיפרה אטאש כי גורמים במשמרות המהפכה הודיעו לה כי ניקה נעצרה והיא הועברה לבית כלא מקומי, ולאחר מספר ימים נמסר לבני המשפחה על מותה.
לעומת זאת, מוחמד שהאריארי, בכיר במערכת המשפט באיראן, טען כי הנערה בת ה-16 נכנסה לבניין בו עבדו שמונה פועלים, ולמחרת בבוקר היא נמצאה בחצר הבניין כאשר גופה מלא בשברים. "נתיחה שלאחר המוות הראתה שניקה סובלת משברים מרובים, באגן, בראש, בגפיים העליונות והתחתונות, בזרועות וברגליים, מה שמצביע על כך שהאדם נזרק מגובה. זה מוכיח כי מותה לא קשור להפגנות", טען שהאריארי.