בג"ץ הודיע הבוקר (רביעי) כי אין מקום לצו ביניים שיקפיא את הליך אישור ההסכם הימי בין ישראל ללבנון.
ההסכם פורסם במלואו לאחר שנשלח לשרים לקראת הדיון היום בקבינט המדיני-ביטחוני ובממשלה. ב-18:00 יונח ההסכם על שולחן הכנסת למשך שבועיים. לאחר מכן הוא צפוי לחזור להצבעה נוספת בממשלה לצורך אישורו הסופי.
ההסכם מסדיר את אופן השימוש המותר לכל מדינה במשאבים בשטח הטריטוריאלי שלה, וקובע קו גבול מוסכם בעניין זה.
מוקדם יותר הבוקר, המדינה העבירה לבג"ץ את תגובתה לבקשה של ארגון לביא ופורום קהלת להוציא צו ביניים בנוגע להסכם המתגבש בעניין תיחום הגבול הימי בין ישראל ללבנון. לטענת העותרים, "ההסכם נעשה בחוסר סמכות ועוד בתקופת בחירות".
בין הטעמים שצויינו בבקשה המדינה לדחיית הבקשה נכתב כי ההחלטה שעתידה להתקבל על-ידי הממשלה היא שלב אחד בתהליך אישור ההסכם, שכן ההסכם עתיד להיות מובא בפני הכנסת לידיעתה או לאישורה ורק לאחר מכן פעם נוספת בפני הממשלה.
על כן מציינת המדינה כי החלטת הממשלה שתתקבל היום אינה סופית ודי בכך כדי לדחות את הבקשה למתן צו-ביניים.
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה פרסמה אמש (שלישי) חוות דעת לגבי הליך אישור הסכם הגבול הימי עם לבנון. "אין חובה בדין להביא הסכם מסוג זה לאישור הכנסת", כתבה. "לצד זאת, לאור האופי המיוחד של ההסכם, והקרבה המשמעותית לתאריך הבחירות, הבאת ההסכם לאישור הכנסת היא האפשרות העדיפה והראויה בראי דיני הבחירות, אם כי אין מניעה משפטית לנקוט חלופה של הנחת ההסכם לידיעת הכנסת, למשך תקופה בת שבועיים".
לדברי היועמ"שית, "ההחלטה באיזו דרך לנקוט – האם ההסכם יונח לידיעת הכנסת או יובא לאישורה – צריכה להתקבל על ידי הממשלה במליאתה". מחוות הדעת עולה כי בהרב-מיארה תגן בבג"ץ גם על חלופה של הנחת ההסכם לעיון הכנסת ללא הצבעה.
ראש הממשלה יאיר לפיד צפוי לכנס היום את הקבינט המדיני-ביטחוני ולאחר מכן לקיים ישיבת ממשלה מיוחדת שבה יתבקשו השרים לאשר את הליך אישור ההסכם על קביעת גבולות המים הכלכליים בין ישראל ולבנון.