חברי הכנסת שמחה רוטמן ואורית סטרוק מתייחסים לתכנית שמציגה מפלגתם, הציונות הדתית, לקידום ההתיישבות.

מדובר, אומרת חברת הכנסת סטרוק, בשתי תכניות מרכזיות, האחת היא התכנית להסדרת ההתיישבות הצעירה, "לשם כך הגענו לנתיב האבות, מקום מאוד סמלי שזכור לכולנו בכאב. יש לנו תכנית סדורה איך להכשיר את ההתיישבות הצעירה כולה, נציג את התכנית ובעזרת ה' נילחם עליה".

באפרת, אומרת סטרוק, "נצפה בהשתלטות הרש"פ על השטח, השתלטות שהלכה והתעצמה בתקופת בני גנץ כשר ביטחון. לפי דו"ח רגבים היקף הבניה של הרש"פ בשטח גדל בשמונים אחוז בתקופת גנץ, מהסיבה הפשוטה שגנץ יישר קו על מלא עם אבו מאזן. שניהם הולכים לאותו מקום. שניהן רוצים להקים מדינה פלשתינית ביהודה ושומרון. לנו יש תכנית מדויקת וסדורה איך מדינת ישראל עם הכלים והיכולות שלה תטפל בבעיה הזו".

חבר הכנסת שמחה רוטמן מוסיף: "יהודה ושומרון מחכה לבשורה. ראיתי את מכתב ראשי המועצות על ההקפאה, שמענו את שרת התחבורה מדברת על הקפאת התחבורה בכבישי יהודה ושומרון. לא מדובר בשאלת מחלוקות בתוך המחנה הלאומי אלא בשאלה של להיות או לחדול עבור ההתיישבות הצעירה שאינה עניין של מפלגה כזו או אחרת. מובן שאנחנו מקדמים את העניין אבל כל המחנה הלאומי צריך להיות מחויב לטפל בהתיישבות הצעירה וברור שאם נהיה גדולים וחזקים זה יקרה הרבה יותר מהר".

סטרוק מזכירה את המאבק על בתי נתיב האבות, מאבק שלא צלח מאחר ו"בג"ץ חוסם כל אפשרות", כלשונה. בדבריה אינה חוסכת סטרוק ביקורת גם ממשלות ימין ומזכירה כי מאז 2011 הובטח להסדיר את סוגיית ההתיישבות הצעירה ו"זה קורה לאט מדי מאוחר מדי וגרוע מדי. זה חייב לקרות עכשיו באופן אינטנסיבי ומיידי". לזאת היא מוסיפה את המערכה על שטחי C "שהיא מערכה נגד הקמת מדינה פלשתינית".

"אנחנו מודעים לכך שהדברים לא טופלו כראוי בעבר ולשם כך הכנו את התכניות הללו", אומרת סטרוק אך קובעת כי כל סוגיה, בין אם סוגיית התיישבות, בין אם סוגיית מסתננים או בריאות, כולן תלויות בבג"ץ ש"הוא החסם וכל עוד לא נחזיר אותו לגודלו הטבעי לא נצליח לעשות שום דבר".

בדבריה מברכת חברת הכנסת סטרוק את בנימין נתניהו על ביקורו בגבעת הראל כביקור הזדהות עם ההתיישבות הצעירה. "טוב מאוד שהוא מגיע וטוב מאוד שהוא מתחייב לטפל בהתיישבות הצעירה".

בהתייחס לאמנת ההתיישבות הצעירה מציינת סטרוק את הכוכבית שהוסיפה לחתימתה, כוכבית המתייחסת להשתלטות הערבית על שטחי C. סטרוק מציינת כי בני גנץ התנה את החיבור למים וחשמל של ההתיישבות הצעירה בחיבור המאחזים הבלתי חוקיים של הפלשתיניים לשירותים שכאלה. "זה דומה לכך שבני גנץ יגיד שהוא מחלק נשק חדיש לחיילי צה"ל ויתנה את זה במתן נשק לשוטרי הרשות הפלשתינית. מאיפה מגיע השוויון הזה? השוויון הזה מגיע ממוח שמאלני אוסלואידי".

גם חבר הכנסת רוטמן מציין בדבריו כי הזנחת ההתיישבות הצעירה הא תוצר של מדיניות ארוכת שנים ולא רק של הממשלה האחרונה. "צריך לזכור שמי שדחף את חוק ההסדרה שעצר לשלוש שנים את הדחפורים שבאו להרוס עוד ועוד ישובים היה בצלאל סמוטריץ'. הוא דחף את חוק ההסדרה. בג"ץ חשש לגעת בחוק הזה עד שהממשלה נפלה. נחזור לשלטון, נחוקק את פסקת ההתגברות ואת הסדרת ההתיישבות הצעירה ושאר נקודות ההתיישבות שנמצאות בסכנה. זה בידיים שלנו. זה בהישג יד".

לשאלתנו אודות הסיכוי שנתניהו יחבור לבני גנץ ולאחר מכן יתלה את בלימת מהלכי ההתיישבות על כתפיו של גנץ, אומרת חברת הכנסת סטרוק כי כדי למנוע מציאות שכזו יש לדאוג לשלושה צעדים, האחד הוא שאין מצביע ימין שנותר בבית או הולך לים, "מה שקרה בבחירות 2015 כשקולות ימין הלכו לפח ונכנס כחלון, לא יקרה יותר. הנקודה השנייה היא שמצביעי ימין לא יתנו את קולם למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה, והנקודה השלישית ש"אין מצביע ימים שמצביע לבני גנץ, שהוא המתחזה הגדול ביותר של הבחירות האלה. הוא לא רק לא ימין אלא שמאל מובהק שמיישר קו עם אבו מאזן. אסור לתת לו קול אחד. אל תתבלבלו מעלי התאנה, אותם חובשי כיפה שמקיפים אותו. האיש הזה הוא השמאל המסוכן ביותר שקיים בממשלה".