דו"ח חדש של ארגון חותם סוקר את פעילותם של שורת חברי הכנסת בנוגע לשמירת זהותה היהודית של מדינת ישראל.
במסגרת המחקר נבדקה הפעילות הפרלמנטרית של הח"כים השונים בתחום הזהות היהודית של המדינה, בפעילותם הפרלמנטרית: יוזמות חקיקה, שאילתות, הצעות לסדר היום, פעילות בוועדות ובשדולות בכנסת, ועוד. התחומים הספציפיים שנבדקו כחלק מהמאבק על הצביון כללו את אלה הבאים: כשרות ממלכתית, משפחה, שבת במרחב הציבורי, גיור ושמירת הרוב היהודי במדינה, חיזוק הרבנות הראשית ומערך בתי הדין, הכותל והמקומות הקדושים, ומערכת החינוך.
ע"פ הדו"ח חלק מהעשיה התמקדה במאבקים כנגד רפורמות ופגיעה בזהותה יהודית של המדינה, אותם ניסתה לקדם ממשלת בנט-לפיד - רפורמות הכשרות והגיור של השר מתן כהנא וניסיונות נוספים לפגיעה בצביון היהודי של מדינת ישראל.
רוצים להבין על מה המאבק ולהצטרף לשמירה על צביון המדינה? לחצו כאן
בראש הרשימה נמצא יו"ר מפלגת נעם וחבר רשימת הציונות הדתית לכנסת, ח"כ אבי מעוז. על פי הדו"ח הנושא שבו עסק ח"כ מעוז הכי הרבה הוא תחום המשפחה, לאחר מכן תחום הכותל והמקומות הקדושים וכן נושא הכשרות, זאת לצד תחומים נוספים שאותם בדק הדו"ח. מיד אחריו נמצאת ח"כ אורית סטרוק, אף היא ממפלגת הציונות הדתית. עיקר פועלה של סטרוק נסב סביב סוגיית השבת במרחב הציבורי ולאחר מכן נושא המשפחה.
אחריהם מוצב יו"ר מפלגת הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ'. במהלך הכנסת היוצאת עיקר פועלו בנושא הזהות היהודית סבב סביב תחום הגיור והרוב היהודי במדינה. כמו כן עסק סמוטריץ' גם בנושא הכשרות, כאשר בדו"ח מציינים את החוברת המקיפה שהוציא סביב הנושא הזה. נושאים נוספים בהם בלט ח"כ סמוטריץ' הם החינוך, השבת והצביון היהודי של המדינה.
גם מקומם של חברי הכנסת מהליכוד לא נפקד מהרשימה, ואחרי סמוטריץ' נמצא ח"כ שלמה קרעי שעסק לא מעט בתחום הגיור ובתחום הכשרות.
בהמשך הדו"ח ניתן למצוא גם את ח"כ רוטמן, ח"כ אופיר סופר, ח"כ איתמר בן גביר, ח"כ דודי אמסלם, ח"כ מירי רגב, ח"כ גלית דיסטל-אבטריאן ואת הדו"ח חותמת חברת הכנסת מיכל וולדיגר מהציונות הדתית. במבט על חברי הכנסת שבלטו בדו"ח, ניתן לראות כי חברי הכנסת מעוז, סמוטריץ' וסטרוק, עסקו ברוב בחומי הפעילות שנבדקו.
על פי הדו"ח, אחד התחומים שלא זכה להתייחסות רחבה מצד מרבית חברי הכנסת שנבדקו הוא המאבק על המשפחה: למרות מרכזיותו של מאבק זה במדיניות הממשלה האחרונה, כולל שרים אחדים שבאופן מיוחד קידמו אג'נדה פרוגרסיבית אנטי- משפחתית, הנושא לא זכה להתייחסות מספקת מצד הח"כים שמופיעים בדו"ח.
"המאבק על זהותה של ישראל כמדינה יהודית קפץ מדרגה בשנה האחרונה", מסבירים בארגון חותם. לדבריהם, "עד כה התנהל המאבק בעיקר ע"י ארגונים פרטיים שנתמכו במידה רבה ע"י גורמים זרים, תוך שיתופי פעולה עם מערכת התקשורת והמשפט בישראל. בשנה האחרונה הניסיון לפגוע בזהותה היהודית של המדינה נעשה מתוך ממשלה שקמה בישראל, כחלק ממדיניות רשמית שלה. אל מול מציאות זו התעוררה פעילות אזרחית וגם פרלמנטרית, במטרה למנוע את הרפורמות והמגמות לפגיעה בצביון היהודי".
בסיום הדו"ח כותבים בארגון חותם: "ניתן לראות שגם מספסלי האופוזיציה ישנם חברי כנסת שפעלו רבות, ככל שהדבר התאפשר להם, לחיזוק הצביון היהודי של המדינה ולמאבק נגד הפגיעה במדינה היהודית. עם זאת, ישנם ח"כים שמזוהים עם חיזוק הצביון היהודי ואף מדברים על כך, אך בפועל לא עוסקים בפעילות פרלמנטרית מסודרת בתחום זה. מעבר לכך, וכידוע, כל ח"כ מגיע לכנסת כדי לקדם תחומים מסוימים הנוגעים לליבו באופן מיוחד. מתקבל הרושם שרוב הח"כים הדתיים הגיעו לכנסת כדי לעסוק בתחומים חשובים אחרים כמו: משילות, חיזוק ההתיישבות בארץ ישראל, אך פחות מתוך תודעת שליחות ביחס לחיזוק ולשמירה על המדינה היהודית".
הדו"ח של הארגון יוצא כחלק מסדרת חומרים, אותם השיקו בחותם, לקראת הבחירות, במטרה להציג לציבור את הסכנות שעומדות בפני מדינת ישראל וזהותה היהודית. בארגון חותם מסבירים כי הפרוגרסיביים מנועים ע"י תפיסת עולם הדוגלת במיטוט ערכים וזהויות. הם אינם מחפשים כיצד 'להסתדר ביחד'.
בסרטון שהוציאו לאחרונה בארגון כחלק מסדרת החומרים, מבקרים בארגון את מי שמנסה להידבר עם הארגונים הפרוגרסיביים ואף מאמץ חלק מתפיסת עולמם ומסבירים כי מטרתם היא לא הידברות, אלא הפיכת מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה. בסיום הסרטון אומרים בחותם כי הדרך לעצור את המגמה הזו היא לבחור בבחירות הקרובות במפלגות שישמרו על זהותה היהודית והציונית של המדינה.
רוצים להבין על מה המאבק ולהצטרף לשמירה על צביון המדינה? לחצו כאן