המאמנת האישית והיועצת העסקית יסכה חיימוב מתארחת בפרויקט המגנט ומספרת באולפן ערוץ 7 על מוח 'תודעת השפע' שבו היא דוגלת כבסיס לאיתנות כלכלית ואישית.
"תודעת שפע היא הבנה שיש מספיק לכולם ואין תחרות ושמה שנרצה הוא שיהיה", היא אומרת ותולה את הדברים בפסוק 'פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון', "כולם מתעכבים על תחילת הפסוק, אבל יש את השאלה כמה, כמה הקב"ה ישביע אותנו. התשובה היא כמה שנרצה. אנשים לא מבינים שלא מספיק שארצה מיליון שקלים אלא עליי להכין את הכלי, התודעה, לקבלת השפע".
עדיין לא חברים בקהילת המגנט? לחצו כאן והצטרפו עכשיו>>
ההבדל בין שפע למבול, שבשניהם יורד הרבה גשם, היא אומרת, הוא ש,במבול הכלי לא מכיל את מה שיורד וזה מה שגורם נזק. גד\שמי ברכה הם כשיורד בדיוק כמה שאנחנו צריכים. כך גם בפרנסה. אם נבין כמה אני רוצה ומה אני צריכה, וזו התודעה, אקבל את הכול".
מניסיונה הרב כמלווה בעלי עסקים ואנשים פרטיים מספרת חיימוב על שיחת טלפון שקיבלה מזוג שכירים שחושש להתחייב למשכנתא מאחר וההכנסה ברורה ומוגדרת ואינה צפויה לעלות באופן דרמטי. "שאלתי אותו כמה אתה צריך והוא לא ידע לומר לי. זה התרגיל הראשון שאני ממליצה לכולם, קודם כל לדעת כמה אנחנו צריכים. אמרתי לו שיעשה חשבון כמה הוא צריך ואלו שיעורי הבית הראשונים. לאחר מכן בדקנו כמה הוא יצטרך להוסיף והתברר שמדור בתוספת של בסך הכול 3000 שקלים בחודש ואז יהיה לו כל מה שהוא צריך".
"כשאנחנו רק מחפשים בלי לדעת מה אנחנו מחפשים, אין תשובות. כשאנחנו מבינים מה אנחנו רוצים דברים מגיעים", היא אומרת וגם לשאלת הדרך להתפרנס מתוך כבוד היא משיבה ב'תודעת השפע' ומזכירה כיצד לצד הדיווחים התקשורתיים על מצוקה ועליית מחירים ניתן לראות כיצד משפחות בנות עשרה ילדים ויותר בבני ברק מצליחות להגיע לרכישת בית לכל ילד. ,זה עניין של סדרי עדיפויות", היא אומרת ומציינת כי היא אמנם אינה מומחית לכלכלת המשפחה, אך העקרונות דומים. מרצה לכלכלה התנהגותית אותו שמעה מדבר על בלבול בין שפע לפזרנות. לדבריה דווקא השפע מחייב בחינה מדוקדקת של המקומות אליהם הולך הכסף, "פזרנות היא 'אכול היום כי מחר נמות', קונים עכשיו בלי לחשוב מה יהיה מחר. שפע לעומת זאת הוא מי שמתכנן את עצמו נכון, ולכן זה מחויב להיות בהתנהלות נכונה".
חיימוב משוכנעת שכל משפחה חייבת להשתלב בהרצאה על תחום זה של כלכלה מתוכננת באופן נכון. "רצף שיעורים איכותיים במהלך שנה שלמה הוא חובה לכל זוג ולכל משפחה כדי להכין את תודעת השפע", היא אומרת בהתייחס לקורסי 'המגנט' בהם היא לוקחת חלק. "תודעה דורשת עשייה ובהרצאה הקרובה בפרויקט המגנט אדבר על מה שצריך לעשות, איך להשתדל".
"זה לא מספיק לומר שאני רוצה מיליון. צריך לשאול מה אני צריך וגם אילו פעולות אני הולך לעשות לשם כך. זו מידת ההשתדלות", אומרת חיימוב הרואה בצעדים אלה הכרחיים גם למי שחש שאינו גומר את החודש ונגרר למינוסים בבנק. לכל משפחה צרכים אחרים בהתאם לגודלה ובהתאם לצרכיהם של בני הבית.
"קודם כל אני צריך לדעת כמה אני צריך, אחר כך לדעת כמה אני יכול, הרבה אנשים לא ממקסמים את היכולות שלהם", היא אומרת ומזכירה את עברה כמזכירת ישוב אליה פנו תושבים שביקשו הנחות ו"הכלל שלי היה שאם אתם נכנסים לכיס של הישוב, אני נכנסת לכיס שלכם. מי שמשלם מיסים בזמן שיעשה מה שהוא רוצה, אבל מי שרוצה לקבל הנחה הייתי נכנסת אליהם לכיס וכך כשיושב לפניי זוג והבעל עובד חצי משרה והאישה נשארת בבית כשהילדה במעון, מדובר באנשים בריאים בנפשם ובגופם ולכן אמרתי שצר לי אבל אין סיבה לתת הנחה. שאלתי את הגבר למה הוא לא עובד משמונה עד ארבע כמינימום, אם לא יותר. אם האישה אומרת שהיא רוצה להישאר עם הילדה בבית זה בסדר גמור, אבל לא יכול להיות שהיא בבית, הבעל מגיע בשתיים והילדה בארבע. לכן צריך לבדוק מה היכולות ומה צריך. אחרי שבודקים את הנקודות הללו מגלים שמעטים האנשים שלא מגיעים להכנסה טובה".
"אם אדם לא יודע מה הוא צריך, הקב"ה לא יעזור לו, אבל אם יודעים מה רוצים נקבל. רוב האנשים לא יודעים מה הם צריכים", שבה חיימוב וקובעת ומציינת כי גם בציבור שאינו דתי קיימת מסוגלות לקליטת העקרונות הללו גם אם קשה שם לתלות את הדברים בקב"ה עצמו וניתנים שמות רוחניים אחרים כמו תובנה אינסופית, יקום וכו', אך העיקרון הוא ש"הקב"ה ייתן לנו כל מה שנצטרך ונרצה. נשאר לנו רק להבין כמה אנחנו רוצים".
עדיין לא חברים בקהילת המגנט? לחצו כאן והצטרפו עכשיו>>
ביום חמישי הבא ט' חשון, 3.11 (ב- 21:00). פרויקט המגנט יוצא בכנס וירטואלי מיוחד לזוגות, העוסק כולו באתגרי החזרה לשגרה. בהשתתפות: מנהלת מרכז משפחה אורה שושן, מנטור קהילת המגנט אריה אקרמן. מחכה לפגוש אתכם, אריה.