יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ, טוען כי הוא חותר למימוש ההסכם לגבי אביתר מיד לאחר הבחירות.
"אנחנו רוצים לממש את הסיכום בעניין אביתר. האנשים יודעים את הסיפור הזה, אני מניח ומקווה שיהיה אפשר לקיים את זה מיד לאחר הבחירות", טען גנץ בראיון לכאן ב' בתגובה לשאלה מדוע הוא אינו עומד בסיכום עליו הכריז לגבי היישוב.
הוא הוסיף, "אנחנו רוצים להתקדם בסיכום שהושג. זה לא רק שאלה של הרצון שלי אלא עניין של היתרים ממשלתיים ומשפטיים נוספים. המתיישבים יודעים את המצב. נוציא את ההכרזה על אדמות המדינה ואם לא תהיה עתירה לגבי הסקר, תוקם במקום ישיבה כפי שסוכם".
תנועת נחלה הגיבה לדברים ואמרה: "סקר הקרקעות הסתיים כבר לפני שנה וגנץ אינו עומד בהתחייבותו. ההחלטה להעלות את הישיבה ומשפחותיה אינה טעונה שום אישור משפטי. זו החלטה ששר הביטחון בני גנץ יכול לקיים באופן מיידי. גנץ לא עמד בהבטחתו לרב דרוקמן, להנהגת אביתר ובעיקר כלפי התושבים אשר יצאו מהמקום בלב כבד וממתינים להעלות את הישיבה ומשפחותיה במיידי".
"בני גנץ מנסה, ללא הצלחה, להציג את עצמו כתומך ההתיישבות. בני גנץ מוליך שולל את הציבור. בני גנץ הורס ליהודים ומאפשר לערבים להשתלט על עתודת הקרקעות של הישובים. על פי אותה שיטה של אמירת נתונים שיקריים, בני גנץ אינו מקיים הבטחתו להחזיר את הישיבה והמשפחות באופן מיידי לאביתר", הוסיפו בנחלה.
גנץ גם נשאל בראיון על ההשתלטות הפלסטינית על שטחי C שהתגברה בתקופתו באופן משמעותי וענה: "אנחנו בשנה האחרונה העלינו ב-50% את כמות האכיפה בשטחי C. אם רוצים לחזק את ההתיישבות צריך לעשות את זה באופן חוקי ובצורה מסודרת. אנחנו בתהליכים של גיוס פקחים נוספים ומגבירים את האכיפה".
"אני רוצה לשאול את האנשים שרוצים שנתניהו יחזור: מישהו חושב שהיה פה לפני כן טוב יותר?", תקף גנץ.
המראיין, קלמן ליבסקינד תהה באוזניו, "אצלך היקפי הבנייה הבלתי חוקית הוכפלו פי שניים. השתלטו על 7,200 דונם".
גנץ השיב: "אין ספק שהמערכה בשטחי C היא חשובה, גם התפתחות היישובים חשובה. יש אתגרים שצריך לטפל בהם".