מסלול החקלאי מרחבים בכפר הנוער יב"ע תורה ומדע בעמק חפר, מציין השנה את השנה הרביעית להקמת המסלול.
כחלק מפיתוח המסלול הקימו תלמידי המסלול לראשונה השנה יקב בוטיק לייצור יינות איכות שישתלב עם שאר ענפי החקלאות הפועלים בכפר.
חגי שורק רכז המסלול מסביר שהתפיסה החינוכית של המסלול בכפר הוא סביב האחריות האישית של החניכים, כל חניך שותף להתפתחות המסלול והענפים של הכפר.
"הכל התחיל מחלום של אחד החניכים שהיה מחובר מאוד לענף הכרמים בכפר והצליח לגייס את חבריו למסלול ואת הנהלת הכפר לנושא, התלמידים יצרו חיבורים משמעותיים עם מומחים בעלי שם בארץ להקמת יקבים ואף חיברו מכון מחקר טכנולוגי למהלך וכולם היו שותפים לתהליך ההפקה של היין".
הייחודיות של היקב שהתלמידים שותפים לתהליך ההפקה של היין משלב הגידול בשדה ובכך נוצרת שותפות של התלמידים לתהליך ארוך הדורש אחריות גדולה ועבודה יום יומית.
עם סיום עונת הבציר אנו מתחילים את השלב הבא בענף הזית, מסיק והפקת שמן, גם כאן כמו בתהליך היין האחריות וההובלה על כל השלבים של החניכים.