ח"כ דוד ביטן בכנס
ח"כ דוד ביטן בכנסצילום: דוברות 'בית ישראל'

ח"כ דוד ביטן, יושב ראש שדולת העם היהודי, האשים היום (שני) בכנס 'הישראלים בשירות העם היהודי' של ארגון ההסברה 'בית ישראל' את הרשת החברתית פייסבוק בחוסר סיוע למאבק באנטישמיות.

"הסיבה שקשה להתמודד עם האנטישמיות בעולם היא הרשתות החברתיות ומה שקורה בקמפוסים. בצ'ילה למשל, צעירים יהודים מפחדים ללמוד באוניברסיטה. בכנסת הצלחנו לשכנע את בכירי הרשתות החברתיות להיכנס לתמונה ולעזור לנו במאבק באנטישמיות ובהכחשת השואה. החשיבות להוריד את התכנים האלה ומהר כדי למנוע הפצה נרחבת. פייסבוק השתכנעה וניסחה הגדרה למהי הכחשת שואה והדברים מנוטרים ומוסרים מהר מהרשת אך לגבי האנטישמיות, לא נעשה דבר. פייסבוק לא עוזרת לנו. התכנים מופצים והאנטישמיות גואה", אמר ביטן.

במהלך הכנס התקיים אירוע החתימה הרשמי להשקת התכנית ללימודי אנטישמיות באוניברסיטה האמריקאית של גיאורגיה, במעמד נשיא האוניברסיטה, פרופ' זאזא רוחדזה.

בכנס, שהתקיים במרכז בגין בירושלים השתתפו בין השאר: הח"כים לשעבר חיליק בר ואיציק שמולי , רחלי ברץ – ריקס, ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית, איתן דרורי יו"ר עמותת 'מנהיגות ישראלית בתפוצות' ואיציק משה יו"ר ארגון 'בית ישראל'.

בכנס הוצגה תוכנית למאבק באנטישמיות ולהסברה, באמצעות פתיחת 100 לשכות הסברה ציוניות חדשות ברחבי העולם, אשר נשענות על הישראלים החיים בתפוצות, המשוועים להתגייס למאבק ולמען חיזוק תדמיתה של ישראל בעולם. באמצעות לשכות אלה ופעולות נוספות, יהפכו אותם ישראלים החיים בחו"ל לשגרירים שמפיצים חומרי הסברה, מקיימים פעילויות באזורי המגורים שלהם, בקמפוסים ועוד, וישתפו פעולה עם הלובי היהודי המקומי על מנת לקדם החלטות נגד אנטישמיות בפרלמנטים. מודל זה צובר תאוצה בעשור האחרון ונשען על הצלחות מוכחות, בין השאר בגיאורגיה ובמדינות נוספות.

איציק משה אמר כי "האנטישמיות בעולם גדלה משנה לשנה באופן מטריד ואיתה גם הדה לגיטימציה למדינת ישראל. מנגד ההסברה למען ישראל כמעט ואינה קיימת בעולם. זה הזמן לעצור את כדור השלג וליישם ביתר שאת את המודל המוכח של 'בית ישראל' המשלב בעשייה את הישראלים החיים בתפוצות יחד עם הקהילות היהודיות המקומיות במאבק".

רחלי ברץ ריקס סיכמה: "ההסכם שנחתם עם האוניברסיטה האמריקאית בגאורגיה וקיומו של הסמינר הלימודי למאות בני נוער בבית העם, בסמוך לתאריך בו התרחש ליל הבדולח לפני 84 שנה מהווה תזכורת לדור העתיד, כי ניתנה לנו משימה חשובה מאין כמותה, לשמור על ערכי החברה, להיות מאוחדים, ולהזכיר לכל שאומנם את העבר לא ניתן לשנות, אך לעד נזכור, נלמד ונזכיר את שאירע ונמשיך לבלום ולהילחם בכל צורה ודרך כי המלחמה באנטישמיות עוד לא תמה".