על בחירות האמצע בארה"ב ועל תוצאות הבחירות בישראל ושיחת הטלפון בין ביידן לנתניהו שוחחנו באולפן ערוץ 7 עם עורך הדין מארק צל, יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל.

להערכתו של צל ביידן אינו שולט באמת על הבית הלבן ומי ששולט באמת הם אובמה והצוות שלו. משום כך, גם אם הקשר האישי שלו עם נתניהו טוב, הרי שהוא היה חייב להמתין עד לקיומה של השיחה עם נתניהו. "אובמה לא אוהב את נתניהו, ולכן אני חושב שההמתנה עם הברכות זו יוזמה של הצוות שלו".

להערכת צל ניתן לצפות למתחים מהסוג שהכרנו בתקופת אובמה עם כניסת נתניהו חזרה ללשכת ראש הממשלה, ועם זאת הוא מוסיף כי "נתניהו הוא דיפלומט ומנהיג אמתי שיודע לפעול ברמה הבינלאומית. הוא יטפל בעניינים בכבוד".

עו"ד צל מעלה חשש שהאזהרות של ממשל ביידן כלפי ישראל מהרגע בו יהפוך איתמר בן גביר לשר בממשלת נתניהו יכולות בהחלט להתדרדר עד כדי משבר של ממש. עם זאת הוא מעריך ש"עם הכישרונות של נתניהו ושל רון דרמר נתגבר על הדברים הללו, אבל הדברים מצביעים על כך שמאחורי ביידן עומדים אובמה והצוות שלו".

בנוסף, אומר מארק צל כי לאחר בחירות האמצע צפוי מעמדו של ביידן להיות מוחלש מאוד ולא ברור עד כמה הוא ירצה להגיע למשבר עם ישראל בנוסף על האתגרים הרבים שניצבים בפניו בהיבט הפנים אמריקאי. על הסיכוי שאכן בתי הקונגרס ייכבשו בידי הרפובליקנים אומר צל כי הוא מעודד מאוד מהסקרים ומהשטח גם כשמדובר במחוזות דמוקרטיים כמו ניו יורק, וושינגטון וקליפורניה. "לפי כל הסקרים אנחנו במצב די טוב בוודאי בבית הנבחרים ואפילו בסנאט שהוא לא אוהד גדול של הרפובליקנים".

צל מעיר כי לא בכל קדנציה מתרחש מהפך בבחירות האמצע. אמנם מפלגת השלטון מאבדת מכוחה בבחירות הללו אך לא עד כדי מהפך כפי שמדובר בו בסקרים הנוכחיים. "מדובר בשני מירוצים מיוחדים באריזונה ובניו יורק, מחוז דמוקרטי חזק ביותר. ציר יהודי רפובליקני מתמודד מול המושלת הדמוקרטית ובגלל הפשיעה בניו ירק הסיכויים שלו די טובים".

צל אינו סבור שהשיוך המפלגתי בארה"ב הוא כמעט דתי. לטעמו הגדרה כזו מתאימה לבחירות בישראל ולאו דווקא בארה"ב. "בארה"ב ראינו שטראמפ פתח את המפלגה הרפבוליקנית לגורמים שבעבר לא היו חולמים להשתייך לרפובליקנים כמו העובדים ומיעוטים היספאניים. בניו יורק הגורם שדחף את המצביעים לרפובליקנים הוא גל הפשיעה". דוגמא לכך מציין צל ראיון ב-NBC, רשת המזוהה מאוד עם השמאל ובה המראיינת אמרה למושלת ניו יורק הדמוקרטית כי היא חשה לא בטוחה ברחובות העיר. "זה משקף את מה שהציבור הרחב בניו יורק מרגיש. הם רוצים ביטחון ולכן הם פונים לרפובליקנים כי הדמוקרטים אחראים למצב הבלתי נסבל הזה של פשיעה".

על השלכות הבחירות בארה"ב על יחסיה עם ישראל מזכיר עו"ד צל כי אמנם מי שקובע את המדיניות הוא הנשיא, אך הוא זקוק לתמיכת הקונגרס השולט על התקציב. משום כך העברה של תקציבים לאתגרים כמו באוקראינה לא תעבור בקלות כי יש לכך התנגדות רבה בארה"ב לנוכח המשבר הכלכלי בו מצויה אמריקה.

גם יחסי ארה"ב וסין צפויים להשתנות לנוכח החשד לשחיתות ביחסי מדינות הענק והכוונה של הרפובליקנית לפתוח בחקירות סיב החשדות הללו.

על רמיזותיו של טראמפ על כוונתו להתמודד שוב לנשיאות, מביע עו"ד צל גאווה על כך שמפלגתו מציגה שורת מועמדים טובים הרואים את עצמם ראויים להתמודד על הנשיאות לצד טראמפ בו הוא עצמו תומך. "כל המועמדים הפוטנציאליים מחכים לראות מה יעשה טראמפ. חלק יחליטו שלא כדאי להם להתמודד אם הוא מתמודד כי אנחנו צריכים לקחת את הבית הלבן ולהציל את המדינה", אומר צל ומציין כי יש חשש במפלגה שמועמדותו של טראמפ תרחיק מצביעים על אף שכנשיא הוא הוכיח את יכולות הביצוע שלו על אף המתנגדים שניסו גם להדיח אותו פעמיים. "האישיות שלו מרחיקה הרבה מהציבור, דמוקרטית וגם חלק לא קטן מהעצמאים וגם חלק מהמפלגה עצמה. זה עניין של רגש ולא של פוליטיקה".