יפעת סלע, אושרית סטבון
יפעת סלע, אושרית סטבוןצילום: ויקה גורשטיין, אלמוג גבאי

הבחירות לתפקיד יושבת ראש "אמונה" תתקיימנה ביום שלישי בשבוע הבא, ושתי המתמודדות לתפקיד החשוב פועלות לשכנע את חברות האסיפה הכללית של התנועה להצביע להן.

ליאורה מינקה, יושבת ראש אמונה הנוכחית, פורשת מתפקידה לאחר למעלה מ-20 שנה מאתגרות שכיהנה בתפקיד.

ביום הבחירות יבחרו כ-50 חברות האסיפה הכללית של התנועה בין יפעת סלע ואושרית סטבון. על מנת להגיש את מועמדותן, השתיים היו צריכות להחתים לפחות 20% מתוך כ-250 חברות מועצת הסניפים של התנועה על תמיכה בהתמודדותן לתפקיד. לרשות חברות האספה הכללית של אמונה יעמדו שתי קלפיות, בירושלים ובתל אביב.

אושרית סטבון היא יו"ר מועצת ארגוני הנשים בישראל, המסיימת בימים אלה קדנציה של ארבע שנים כנציגת תנועת אמונה בתפקיד. בנוסף היא משמשת כחברת מליאת מועצה בגוש עציון ומחזיקה באמתחתה נסיון רב בכנסת כיועצת מקצועית ופרלמנטרית לשרים וחברי כנסת שונים. היא בעלת תואר שני למדיניות ציבורית וממשל מהאוניברסיטה העברית. היא אמא לשלושה ותושבת אלון שבות שבגוש עציון. נשואה לרב מיכאל סטבון, רב קיבוץ שלוחות שבעמק בית שאן.

יפעת סלע היא חברת הוועד המנהל של תנועת אמונה משנת 2011. בתפקידה הנוכחי היא מכהנת משנת 2020, בין השאר, כסגנית בכירה למנהלת רשות החברות הממשלתיות. היא כיהנה במשך זמן רב כמנכ"לית עמותת "אלומה - צעירים לשם שינוי". היא מחזיקה בתארים שניים בלימודי מגדר ומשפט מאוניברסיטת בר אילן. היא תושבת מודיעין, נשואה ואמא לארבעה. סלע היא בתו של נתן אשל, מקורבו של בנימין נתניהו.

ליאורה מינקה
צילום: יוסי זליגר

"על אף ההתקדמות במעמדן של הנשים בציבוריות הישראלית, עדיין לא קלה דרכינו וייצוגן של נשים בכלל ודתיות בפרט במוקדי ההשפעה הדתיים והכלליים הנם בחסר", אמרה סלע לערוץ 7, בתשובה לשאלה מדוע היא מתאימה לתפקיד. "במפגשי השטח העלו בפני חברות אמונה את נכונותן להירתם ולהצטרף למוקדי ההשפעה הקהילתיים והכלליים. אני מכירה היטב את השלטון המקומי, את אתגריו וכוחותיו, ובטוחה שבמאמץ ממוקד נוכל לפעול לשילובן של נשות אמונה במוקדי השפעה קהילתיים, עירוניים וארציים לטובת החברה הישראלית כולה".

סטבון הסבירה בשיחה עם ערוץ 7 מדוע היא מתאימה לתפקיד. "כמי שהובילה במשך ארבע שנים מורכבות ומאתגרות את מועצת ארגוני הנשים בישראל, אני מכירה היטב את המציאות והמורכבות של ארגוני הנשים בארץ", אמרה. "דווקא מתוך כך, אני מודעת היטב לגודל המשימה החשובה. לכל ארגון יש אתגרים כלכליים, לא מקלה בכך ראש בכלל. מודעת לכך, באה מתוך זירת העשייה. יחד עם זאת, ישנם כשבעים ארגוני נשים בישראל, אבל יש רק ארגון נשים דתי אחד: אמונה - תנועת האישה הדתית לאומית. תנועת אמונה, היא בראש ובראשונה ארגון נשים שאמור לייצג את כל המנעד הרחב של הציונות הדתית על גווניה השונים".

על החזון שלה סיפרה: "בתובנה כואבת, הבנתי שמרביתן המוחלט של נשות הציונות הדתית אינן רואות את עצמן שייכות לארגון המפואר הזה ואל מטרותיו. נשות הציונות הדתית על הגוונים השונים, אינן מיוצגות. בעזרת ה', אפעל בראש ובראשונה להיות שליחה נאמנה לכל נשות הציונות הדתית. מגיע לנו להיות מיוצגות. עשיתי זאת בעבר, אני מבינה את הצורך, את גודל המשימה והאתגר".

סלע מנתה מספר תחומים שבהן חשוב לפעול באופן מהיר. "יש ארגונים שבחרו לצמצם את פעילות הסניפים, ולהעבירה למרחב הדיגיטלי", אמרה. "אינני חושבת שדרך התמודדות זו מתאימה ל'אמונה'. בכוונתי להעצים מחדש את פעילות הסניפים ע"י יצירת מוקדי משיכה חדשים ועדכניים שיופעלו מהסניפים. בנוסף, קיים פער בין חשיבות החינוך לגיל הרך, המשפיע עמוקות על התפתחות האדם ומהווה רכיב מרכזי בפעילות 'אמונה', לבין מקומו הצדדי והנדחק בסדר היום הציבורי. הפער הזה מנציח כשל אותו אני רואה כאסטרטגי, פוגע בדור העתיד ופוגע גם בארגון. האתגר שלנו הוא לצמצם את הפער ולתת לטף את המיטב שבידינו לתת. לשם כך, בכוונתי לפעול בשדה הפוליטי, החקיקתי והמנהלי במטרה לחזק את המעונות ולהפנות לגיל הרך תקציבים ותשומות. רכשתי ניסיון רב בסוג פעילות זה ואני מקווה ומאמינה שיחד יצליח ה' דרכינו בסוגיה זו".