
אילון מאסק, האיש שמאחורי טסלה וספייס X, לא באמת התכוון לקנות את טוויטר, ובטח שלא בסכום הדמיוני של 44 מיליארד דולר. אך לאחר שבית המשפט כפה עליו להשלים את העיסקה, הוא התמסר לתהליך בכל הכח, תחת הסיסמא: "לשחרר את הציפור".
מאז שהרשת החברתית עברה לידיו של איש העסקים הססגוני, לפני כשבועיים, העולם כולו גועש ולא, זו לא הגזמה. שורת המהלכים עליהם הכריז מאסק בשבועות האחרונים, ובמיוחד הדרך שבה הוא עשה זאת, גרמה לרבים ברחבי העולם לפחד לגורלה של הרשת החברתית שהפכה למשמעותית ביותר בחיינו. זה החל מפיטורי הענק בהן חצי חברה פוטרה וגילתה זאת כשלא הצליחה להתחבר למייל של החברה, ועד לזגזוגים בכל הנוגע לוי הכחול מבוקש, זה שמלמד שמדובר בחשבון אמיתי ולא מזויף. בדרך הוא הסיר מגבלות צנזורה, ואפשר לגורמים אנטישמיים וגזעניים לצייץ בחשבונם מבלי שהציוצים יוסרו, כמו שהיה נהוג עד היום.
הפעם ננסה להבין מדוע רבים ובמיוחד בשמאל העולמי מבועתים מרכישת טוויטר, והאם זהו סופה של הרשת שהפכה לכל כך משמעותית בחיינו. רן בר זיק הכתב הטכנולוגי של 'דה מארקר' ומרצה בקרית האקדמית אונו יעזור לנו לנסות לצלול אל תוך המוח של אילון מאסק: "תמיד חשבו שמאסק הוא אדם מוזר, אבל התייחסו אליו כאחד שרוצה לעשות טוב. עכשיו זאת הפעם הראשונה שהוא זוכה ליחס של טייקון אכזר. הצורה שבה הוא פיטר את עובדי טוויטר בלתי נתפסת. צריך לזכור, שכמישהו מפוטר בארה"ב הוא מאבד את ביטוח הבריאות שלו. אנשים מרחבי העולם שעבדו בחברה על בסיס ויזה ייאלצו למצוא תוך חודש עבודה חדשה או שהם יגורשו מארה"ב".
עקבו אחרי בשבע עיניים בספוטיפיי, גוגל פודקאסט ואפליקציות הפודקאסט המועדפות עליכם