עורך הדין ציון אמיר מתארח בעמדת השידור של ערוץ 7 בכנס העיתונות באילת ומתייחס לסערת פסקת ההתגברות, למשפט נתניהו ולאמון שהציבור הישראלי הביע בו גם במערכת הבחירות האחרונה.

על השמועות לפיהן בכוונתו להיכנס לפוליטיקה מדגיש עו"ד אמיר כי המידע לא הגיע ממנו אלא מאחד הפוליטיקאים המכהנים. "אמרתי אז בעקבות אותם פרסמים שאני לא רצה להיכנס לפוליטיקה", הוא אומר ובאשר לעתיד הוא מבהיר כי אינו יודע מה יילד יום.

על מה שנראה כהיסטריה סביב פסקת ההתגברות, אומר אמיר כי "כל הקולות שמהלכים אימים על הציבור ואומרים שפסקת ההתגברות היא קץ הדמוקרטיה וביטול בג"ץ אינם מבינים מה שהם אומרים. יש קונצנזוס מלא מימין ומשמאל שפסקת ההתגברות היא כורח השעה", קובע עו"ד אמיר.

לדבריו "כל אחד יכול להתווכח אם דרוש רוב של 61 או רוב אחר בשביל פסקת ההתגברות. זה ויכוח לגיטימי שצריך לקיים אותו בצורה רצינית ומעמיקה, אבל חייבים לעשות את זה מפני שבית המשפט העליון הגיע למחוזות אקטיביסטים. הוא הזמין את זה. לכן מוצאים אנשים מכל קצות הדעות בחברה הישראלית, גם בקרב שופטים מכהנים, ואזכיר גם את אהרון ברק שגם הוא סבור שצריך לעשות זאת. על הרוב הנדרש והנכון ועל המנגנונים צריך לקיים דיון מעמיק".

אמיר מסרב להיבהל מתרחישי הדורסנות שמנסים מתנגדי פסקת ההתגברות לתאר. לא ראינו, הוא אומר, שמישהו מתכוון לפגוע בג'ינג'ים או בלהט"ב. "זה להלך אימים על הציבור מפני האפשרות של פסקת ההתגברות. אין לזה שחר. זה מגיע מפוזיציה וזה בסדר כי זה הוויכוח שצריך להתקיים. דרושות רפורמות במערכת המשפט", הוא אומר וקובע כי פסקת ההתגברות מחזקת את בג"ץ ולא להיפך. "זה ליצור איזונים נדרשים בחברה דמוקרטית בין רשות שופטת, רשות מחוקקת ורשות מבצעת. אני לא רוצה שום רשות עם כוח רב מדי. בשנים האחרונות בית המשפט לקח לו סמכויות גדולות מדי ולא באמצעות חקיקה".

בהתייחס למשפט נתניהו אומר עו"ד אמיר כי לא ניתן אם המשפט יגיע לקצה הדרך ומה תהיה ההכרעה בו, אך "דבר אחד ניתן לדעת, שהקולות שנשמעו מצד נתניהו וצוות ההגנה שלו והפרשנים למיניהם לאור מצעד העדים, חלק גדול מהטענות מתבררות כנכונות, על דרך פיתחת החקירה בתיקים האלה, הדרך שבה נחקרו עדים, המחדלים הנוראים והקשים, העובדה שההחלטה לפתוח במשפט הכניסה את החברה הישראלית לכאוס משפטי ודמוקרטי, כך שבמשך שלוש שנים לא הייתה הכרעה בציבור. צריך לחשוב איך החלטה של איש אחד, היועמ"ש, להעמיד לדין ראש ממשלה בגין סוגיות כאלה מביאה לכאוס משטרי מאז 2019 ועד היום".

"הציבור הגיב לטענת הפרת האמונים שמנסה לטעון שהפרת את אמון הציבור. כאן הציבור בא בהמוניו, למעלה משישים אחוז, ואמר שהוא נותן בו אמון. צריך לתת על כך את הדעת", אומר אמיר שאינו סבור שיש לבטל את עבירות הפרת האמונים, אך סבור שיש לשנותה ולתקנה באופן דרסטי, "לצמצם אותה ולתחום את גבולותיה. כפי שהיא היום אין כמעט שיטת משפט ראויה לשמה שתאמץ הגדרה כוללנית שכזו".