
יוחאי דמרי, ראש מועצת הר חברון מתארח אצל דודו סעדה ומספר על ילדותו בשיכון בבאר שבע ואיך משם קיבל כוחות לעשייה ציבורית, וגם על ימיה הראשונים של המועצה, על התפתחותה ועל הזדמנויות כלכליות וחברתיות, ואיך מתמודדים עם אתגרים ביטחוניים כיום.
יוחאי מספר על ימיה הראשונים של המועצה: "עברתי לגור בעתניאל בתחילת שנות ה-80 כנער צעיר. הורי חיפשו מקום להקים יישוב ושלחו אותם להר חברון, שם הקימו 8 משפחות ראשונות את היישוב עתניאל. גרנו במגורונים של 25 מטרים, בלי חשמל ומים. אני זוכר את הלילות שנסענו בהר חברון והכל היה חשוך. מקומות האור היחידים שהאירו היו היישובים היהודיים.
כשאתה רואה את החושך הגדול ואת נקודות האור, אתה מבין את המשמעות של המגורים שם. כשאני מסתכל היום בחגיגות הארבעים למועצה, אני מסתכל על העוצמה ומבין את העובדה שלא היה יהודי אחד בכל המרחב הזה, והיום ב"ה היא מלאה תושבים. גרעין ההתיישבות הראשונה הייתה מיתיר. הגיע חנן פורת ושאלו אותו איזה משפחות להביא? והוא ענה - 'משפחות טובות שיש להן עין טובה - אותם תביאו להר חברון'. תשובתו מבחינתי זה המוטו של הר חברון. יש לנו קהילות מיוחדות ושונות עם יכול הכלה גבוהה. כל אחד יכול למצוא את עצמו במרחב של יישובי הר חברון".
על ההתיישבות הצעירה מספר דמארי: "יש לנו 12 חוות בודדים שצמחו עם תנועת ההתיישבות אמנה ותופסים שטחים חשובים בתוך שטחי C. יש מצפים ויישובים עם משפחות שחיות שנים ארוכות לא מים וחשמל, עם גנרטורים ופתרונות חלקיים ולא יציבים לטווח קצר. יש לנו היום את ההזדמנות בממשלה החדשה שתוקם לשינוי. הגיע הזמן לריבונות. לא הגיוני שלמעלה מחצי מיליון תושבי יו"ש חיים תחת ממשל צבאי. זהו עוול שחייב להיפסק. צריך לייצר ריבונות על כל שטחי C, לא צריך לפחד וצריך לעשות. הגיע הזמן! צריך לפרק את המנהל האזרחי ולהעביר את הסמכויות למועצות, או את חלקן למשרדי הממשלה".
לשאלה איפה הוא רוצה להיות בעוד עשר שנים ענה: "אחרי 40 שנה יש כיום למעלה מ12,000 תושבים בהר חברון. אני מקווה שנכפיל את עצמנו. כמות התלמידים שפתחו את שנת הלימודים הנוכחית זהה לכמות התושבים שהיו לפני תשע שנים. הוכחנו שאנחנו יכולים. זה לא חלום זה ריאלי".
האזינו לנו בספוטיפיי ובגוגל פודקאסט.
האזנה נעימה.