הרכב השופטים בבית המשפט העליון בראשות הנשיאה אסתר חיות דחה היום (ג') את עתירת תנועת השמאל "שלום עכשיו" הטוענת לאפליה בהקצאת קרקעות.
במסגרת ההליך המשפטי הציעה המדינה כי הפלסטינים יוכלו להגיש בקשה להקצאה על פי הנהלים, במתחם של 51 דונם בשטח המיועד לשכונה, אך נציגי ''שלום עכשיו'' דחו את ההצעה וכינו אותה "אפילו לא פלסטר על האפלייה המערכתית".
כאמור, העתירה שהוגשה בשם 13 תושבי בית לחם דרשה מהמדינה להקצות קרקעות בשטח שכונה עתידית של העיר אפרת, שכונת העיטם, בטענה כי המדינה מפלה לרעה את הפלסטינים באופן הקצאת הקרקעות.
בג"ץ לא השתכנע, ובפסק הדין ציין כי מכיוון ש"שלום עכשיו" למעשה כופרים בכך שאלו אדמות מדינה, אין טעם לדון בגודל השטח המיועד להקצאה.
אברהם בנימין, מנהל אגף מדיניות ברגבים: "ארגוני השמאל הקיצוני מנסים לטרפד את פיתוח ההתיישבות מחד ולקדם את ההשתלטות הפלסטינית ביהודה ושומרון בדרך למדינה פלסטינית, מאידך, ובדרך לשם הם מוכנים לפגוע במדינת ישראל כשכל האמצעים כשרים מבחינתם".
"בג"ץ אמנם דחה את העתירה הקנטרנית, אך המדינה מתייצבת על פי מדרון חלקלק בכך שהצהירה כי תסכים להקצות קרקע לעותרים בקרבת מקום ללא כל הצדקה", הוסיף בנימין. "הקמפיין של 'שלום עכשיו' נגד הקמת שכונת העיטם רצוף בסילופים ועיוותים ואנו שמחים שרוב מוחלט של הציבור הישראלי מבין את זה".
עו"ד מיכאל ספרד אשר ייצג את ''שלום עכשיו'' בעתירה הגיב: "ההקצאה לאפרת היא ביטוי למדיניות הקצאות אפטרהיידיסטית מובהקת, וכך טענו גם בפני בית המשפט. מאוד מצער שבית המשפט בחר שלא להתמודד עם הטענה אלא להתעלם ממנה".