ירושלים
ירושליםצילום: ארנון בוסאני

במדד הכלכלי-חברתי של הרשויות בישראל שפרסמה אתמול (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), ירושלים עיר הבירה ירדה מאשכול 3 ל-2, כלומר, המצב הסוציו-אקונומי של התושבים בה הורע.

ב-1995 דורגה העיר באשכול 5, ומאז רק הידרדרה במדד, אשר מחלק את הרשויות מקומיות לעשרה אשכולות סוציו-אקונומיים, כשאשכול 10 מציין את הרמה הגבוהה ביותר של חיי התושבים ואשכול 1 מציין את הרמה הנמוכה ביותר שבה חיים התושבים.

לפי הדיווח ב"דה מרקר", למעט ירושלים מרבית הערים הגדולות שמרו על מקומן במדד. תל אביב נותרה באשכול 8 הגבוה. עוד נותרו באשכול גבוה חיפה, ראשון לציון ופתח תקווה, שהיו ונשארו באשכול 7. אשדוד עלתה מאשכול 4 ל-5. מבין הערים הגדולות, בני ברק ובית שמש דורגו באשכול 2.

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "הדו"ח אינו משקף את החיים הכלכליים והחברתיים של ירושלים כהווייתם. הדבר נובע מהרכבה הדמוגרפי של ירושלים, שהוא ייחודי ושונה מערים אחרות, וכולל קבוצות אוכלוסייה גדולות במיוחד, המנהלות אורח חיים ייחודי וסגנון חיים שונה. הכללתן (כמתחייב) של קבוצות אלה במסגרת הדו"ח, ויצירת ממוצע שמשקף את כלל הדו"ח, מטות את הדו"ח בקיצוניות כלפי מטה, ועל כן הדו"ח אינו משקף את עובדות החיים ואת המצב של הקבוצות האחרות. ירושלים נמצאת בעיצומו של תהליך פריחה וצמיחה שלא היה כמוהו עשרות שנים. את תוצאות התהליך המהפכני יהיה ניתן לראות בדו"חות של השנים הבאות".