ג'ייסון גרינבלט עם ג'ארד קושנר, דיוויד פרידמן ובנימין נתניהו
ג'ייסון גרינבלט עם ג'ארד קושנר, דיוויד פרידמן ובנימין נתניהוצילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

ג'ייסון גרינבלט, ששימש שליח הממשל האמריקני למזרח התיכון בתקופת טראמפ, נזכר בראיון לעיתון "ישראל היום" בהחלטתו של נשיא ארה"ב דולנד טראמפ להעביר את השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים לפני חמש שנים.

"בסוף, ההחלטה היתה שלו. הוא זה ששמע את האזהרות וההתנגדויות ולקח את הסיכון. 20 שנה חלפו מאז שהחוק נחקק בקונצנזוס גדול, וכל הנשיאים שהבטיחו כמועמדים להכיר בירושלים שמעו את אותן אזהרות ששמע טראמפ ולכן נמנעו מלעשות את הצעד. אני לא מאשים אותם, אבל זה כן אומר משהו עליו. כך שעם כל הכבוד לנו היועצים - ג'ארד קושנר, דיוויד פרידמן או אני עצמי - הוא ראוי למלוא ההערכה. הוא עמד לצד ישראל ולצד האמת", אמר גרינבלט.

בספרו "בדרכו של אברהם" מתאר גרינבלט את חוויותיו בבית הלבן, ואת הקשר בין ההליכה של טראמפ נגד הזרם בסוגיית ירושלים לבין ההתפתחות הדרמטית של הסכמי אברהם, שהגיעה בסוף כהונת הממשל הקודם.

באשר לירושלים, גרינבלט נזכר כי לא חסרו התנגדויות להכרה האמריקנית בה כבירת ישראל. "בכל פעם שחשבנו שזה סופי, אנשים ניסו לשכנע אותו ואותנו שלא לעשות זאת. היו התנגדויות במחלקת המדינה ובמועצה לביטחון לאומי, והיו מנהיגים זרים שהתקשרו וניסו לשכנע אותו שלא לעשות זאת. הם טענו שההחלטה מסוכנת ותצית אלימות בכל המזרח התיכון. הוא שמע אותם, אבל בסוף קיבל את ההחלטה".

התפקיד של גרינבלט היה להציג לטראמפ את כלל ההערכות של גורמי הממשל, אבל גם להדוף את מי שדרשו מחווה אמריקנית או ישראלית כלפי הפלשתינים. "כמו כן, היו מי שניסו לגרום לכך שאחרי ההכרה הוא לא יעלה את השגרירות לעיר. אבל לכל מי שפנה אלי בעניין הזה השבתי שעליו ללכת לקרוא את החוק. לא נאמר בו שום דבר על תמורה לפלשתינים, לא מצד ארה"ב ולא מצד ישראל. אחרי שאמרתי את זה הם לא חזרו אלי".