אחת ממשימותיה המרכזיות של הממשלה הבאה צפויה להיות התמודדות עם גל הטרור שמרים ראש ויתכן שיבחר להעצים את פעילותו דווקא בשל חילופי השלטון בישראל. על דרכי ההתמודדות הנדרשת שוחחנו עם עורכת הדין ניצנה דרשן לייטנר, יו"ר 'שורת הדין'.
את השיחה עם דרשן לייטנר פתחנו בכמה מילות סיכום של מערכת הבחירות בה התמודדה ברשימת 'הבית היהודי' שלא עברה את אחוז החסימה. "אני שמחה שרצתי. הייתי שמחה מאוד אם הייתי נכנסת", היא מודה ומוסיפה: "הייתה לי משימה להביא את המאבק בטרור לקדמת הבמה הלאומית. אני מקווה שאצליח לעשות זאת בשיתוף עם חברי הכנסת והשרים בממשלה הבאה ואמשיך להיאבק".
לשאלה אם אין חשש שהתיוג שלה כמועמדת 'הבית היהודי' לא עלול להפחית את רמת הקשב לטענותיה ודרישותיה בסוגיות בהן היא מומחית כמו ההתמודדות הכלכלית עם גופי טרור, היא משיבה: "הבית היהודי היא מפלגה שצריכה להיכנס לכנסת כמייצגת השדרה המרכזית של הציונות הדתית. אם אחרי בחירות נמשיך בהליך של חרמות, שיבושם למחרימים. הניסיון והמומחיות ששורת הדין מביאה לא צריכה להביא להתחשבנות. אנחנו ילדים גדולים ולפנינו אתגרים גדולים".
ובאשר להתמודדות הביטחונית הצפויה לממשלה הנכנסת אומרת דרשן לייטנר כי יש להפנים שארגוני טרור עדיין קיימים ולהתמודד עימם מתוך עיניים פקוחות. "הייתה אשליה בעקבות בהסכם המבוקשים, שכל מי שחברים בגדודי חללי אל אקצה ישתלבו במנגנוני הרש"פ ובכך הם ישנו את דרכם ויעזבו את הטרור. האשליה הזו התנפצה. הם קיימים, ממשיכים לפגוע ומנסים להוציא פיגועים. כל חטיבת ג'נין מכילה את חללי אל אקצה וכך גוב האריות. השבח שזכו פעילי הטרור הללו כשביצעו את הפיגועים בחדרה ותל אביב הגיעו מפיו של בכיר המנגנון בג'נין", היא אומרת וקובעת כי יש "לחסל את הארגון הזה".
עוד מציינת דרשן לייטנר כי "גם דאע"ש קיים. אולי כארגון הוא התרסק על ידי ארה"ב שפגעה בכיס העמוק שלו, אבל הרעיון קיים, גם כאן פנימה. הם לא צריכים ללמוד את הדברים עם מדריכים, מםקדים ומאמנים. הכול נעשה במדיה החברתית, בסרטוני וידאו ובהטפות למדינה האסלאמית, ולכן רואים שמפגעי דאע"ש הם לאו דווקא יוצאי עיראק וסוריה. הם נמצאים בבירות אירופה וגם אצלנו. הפיגוע בארמון הנציב בוצע בידי דאע"ש. גם פיגוע המטענים בירושלים בוצע על ידי דאע"ש. הארגון הזה כרעיון קיים".
המענה לתופעות הללו חייב להיות קישור ישיר בין המחבל הפרטי המבצע את הפיגוע לבין הארגון שעומד מאחוריו. "לא ניתן להתעלם מכך שמאחורי כל מחבל בודד עומד ארגון טרור. הוכחתי זאת בבתי המשפט בארה"ב בתיקים שניהלתי ופסקי הדין קבעו שאין זאב בודד והטילו אחריות על הארגונים ששלחו אותם והמדינות שמימנו אותם כמו איראן וסוריה. ראשי מערכת הביטחון שלנו מבינים את זה, אבל המחיר יקר מדי, ולכן הם מדברים על המפגע הבודד שלקח סכין מהמטבח של אימא שלו. זה הרבה יותר קל, אבל אם מבינים שמאחורי הדבר הזה עומד ארגון טרור שמסביר איך לקחת את הסכין ואיזה רעל לשים לפני ואיך לסובב את הסכין, והוא שמאדיר את הפיגוע, מבינים שיש כאן ארגון טרור ואז חייבים לפגוע במי שמשלח את המפגעים הללו".
על דבריה אלה שאלנו את עו"ד דרשן לייטנר אם יתכן ומה שקל לעשות בארה"ב, מורכב יותר לעשות בישראל, כאשר מדובר בכריכת פיגועי הטרור עם המשלחים ברש"פ. זאת מאחר וארה"ב אינה מתחככת עם הרש"פ, בעוד אם ישראל תנקוט בצעד שכזה היא עשויה לגרום או לקריסת הרש"פ או להתגבשות טרוריסטית נרחבת הרבה יותר.
"הקונספציה של ישראל היא לשמר את הרש"פ ולא לגעת בה כדי שהיא תסכל עבורנו את הטרור, אבל זה לא עובד. הרעיון של להאביס את החיה הזו ולתת לה תשלומים של חצי מיליארד דולר זה האכלה של גוף שפועל נגדך ואתה מתעקש שלא לראות זאת. אבו מאזן עומד בראש הפתח' ומעולם לא אמר לפתח' להפסיק מפעולות הטרור. הוא פועל נגד ארגונים אחרים ולא מול מחבלים שמטעמו. הוא מסית לטרור דרך כל מדיה, וחמור מכך הוא משלם להם, נותן להם פרס ומאדיר אותם. לרשות כזו אסור להעביר תקציבים".
האם מהלך ישראלי של סגירת ברזי הסיוע הכלכלי לרש"פ לא יביא לקריסתו הכלכלית? "יש להם תקציב של ארבעה מיליארד דולר מכספי המיסים שישראל מעבירה. הם מקבלים תרומות מאירופה. אין סיבה שיקרסו בגלל תשלומים למשפחות נפגעי טרור".
דרשן לייטנר מוסיפה ומזכירה כי "הרש"פ פועלת נגד ישראל בכל תחום אפשרי. אנחנו עוד נגיע בגללם לבית הדין בהאג, יוטלו עלינו סנקציות, יוחרמו חברות תעופה וחיילים ייעצרו. זה הליך הרה אסון. אי אפשר להתעלם ממי שדוחף לדבר הזה", היא מזהירה ומציינת כי גם הדרישה של האו"ם לחקור את ישראל מגיעה מדחיפה של הרש"פ. מדובר בצעד שבעבר נחשב לקוריוז פלשתיני אך כעת קורם עור וגידים כאשר ועדה מטעם האו"ם "קיבלו מנדט לבחון את כל היסטוריה של יצירת מדינת ישראל, האם היה נכון להקים אותה, האם היא מדינת אפרטהייד ועוד. כשהועדה הזו ראתה שאין לה שיניים היא ביקשה מהאסיפה הכללית של האו"ם לאשר לה לבחון בבית דין הגבוה לצדק את הצעדים שניתן לנקוט נגד ישראל בגין הסיפוח של יהודה ושומרון דה-פקטו".
לטעמה של דרשן לייטנר "אנחנו מנהלים בראש קבור באדמה מלחמה נגד ישות שרוצה לחסל אותנו, ואי אפשר לא לראות את זה. אם אני רואה את זה, כולם רואים את זה".