שר התקשורת היוצא יועז הנדל מספר כי הוא מופתע מהתמשכות המו"מ הקואליציוני שלדבריו גדוש בקשקשת על משמעות תיקים כמו תיק השר לביטחון לאומי וחלוקת משרדים נוספים, מבלי לעסוק במהות כמו החלת החוק על בקעת הירדן או ההתיישבות בחומש.

"אני בוחן את הדברים במבחן המעשים. אני יודע ששמתי אינטרנט מהיר בהתיישבות הצעירה, אני יודע ש-12 שנה הליכוד לא עשה כלום ואני מעריך סטטיסטית הם גם לא יעשו כלום", אומר הנדל שגם אינו מברך על העברת המינהל האזרחי לידיו של בצלאל סמוטריץ', "אני לא יודע מה זה אומר. זה לא מעניין אותי. אותי מעניין רק דבר אחד, מדינת ישראל נוסעת לכיוון אחד של התפרקות לאוטונומיות".

"אתה רואה שרים מיועדים שחלק גדול מהם לא שירתו בצבא, אנשים שלא עשו שירות לאומי, אתה רואה כאן התפרקות לאוטונומיות, מצד אחד המגזר הערבי שאין עליו חוק סדר ומשילות ואני לא רואה שעושים משהו חוץ מברברת, גם ממשלות ימין במרכאות לא עשו כלום והביאו אותנו לאבן הנגב והגליל. מצד שני אתה רואה את המגזר החרדי שלא משתלב דווקא בגלל שהם בממשלה. רואים את ביטול כל תהליכי ההשתלבות. אני זוכר איך המפלגות החרדיות עצרו אותי מלפרוס אינטרנט מהיר לחרדים, שזה כלי כלכלי. שילוב החרדים הוא משימה ערכית ועצירה של זה היא פחדנות".

על התבטאותו לפיה מי שלא שירת אינו ישראלי של ממש, מסביר הנדל כי "כל ישראלי צריך לשרת, שירות צבאי או לאומי, ומי שלא משרת הוא ישראלי פחות טוב, ואני עומד מאחורי זה. אם אני לא אגיד זאת מי יגיד זאת".

לדבריו שרי הממשלה עומדים לשלוח אותו כאיש מילואים כמו גם את שאר המשרתים, בעוד הם עצמם מעולם לא נלחמו ואינם חושבים לשלוח את ילדיהם לעשות זאת. "זה סביר?", הוא שואל.

אנחנו מזכירים את הנתון לפיו מגמת ההשתלבות של הציבור החרדי בחברה הישראלית החלה להיבלם דווקא כאשר הם היו מחוץ לממשלה. "אני לא פסיכולוג המונים. אני יודע רק שכולם צריכים להשתלב", משיב הנדל. "כולם צריכים להיות שווי זכויות וחובות מלאים. הרבה חרדים עושים עבודת קודש בזק"א וכו', ואין סיבה שזה לא יהיה שירות לאומי. גם הערבים, אין סיבה שצעיר מאום אל פאחם לא יהיה בכיבוי אש, בחינוך או בכל תרומה אחרת לקהילה. אחרת נמצא את עצמנו מפוררים לקנטונים, מה שלא יחזיק ערכית ומעשית. אם לא נחזיר את הכוחות הציונים לא נצליח להחזיק את הנס הגדול שנקרא מדינת ישראל".

ואול המשמעות של דבריו צריכה להיות הצטרפות של מפלגתו לממשלה? לטעמו של הנדל מהלך שכזה לא יקרה, הן בשל הצהרות העבר והן בשל הדבקות בתזה של ימין מלא שלהבנתו הולכת ומתמעטת במהות שבתוכה.

עוד מבקר השר הנדל את רעיון חלוקת תלושי המזון, אותו הוא רואה כמנציח עוני ודלות, מהלך שגם אינו תואם את התפיסה הכלכלית בה מתאפיין הימין.

בהתייחס לקריאתו של ראש הממשלה, יאיר לפיד, לראשי רשויות שלא לשתף פעולה עם צעדיו שיוביל חבר הכנסת, סגן השר המיועד, אבי מעוז, אומר הנדל: "אני לא יודע מה התכניות של אבי מעוז ואני לא שם, אני לא נגד מה שאני לא יודע מה הוא, אבל ברמה העקרונית אני יכול לומר שאם מדינת ישראל לא תשמור על הערכים הליבראליים יהודיים שלה היא לא תהיה מדינת ישראל. לכן צריך לשמור על האיזונים והבלמים. בעיניי כל זה הוא רק ספינים ועיסוק באוויר. האתגר הגדול של ישראל הוא שיש כאן מגזרים שלמים שאינם חלק מהמדינה, שמעלים שכר לתלמידי ישיבה ולא את שכר החיילים, זה מסר בעייתי. אנחנו רוצים שהטובים ביותר ישרתו בצבא וכשאתה לא מעלה להם את השכר המסר הוא שאפשר לא להתגייס. אנחנו כבר כעת על פחות מחמישים אחוזי מתגייסים. מה יקרה כשנגיע לפחות מארבעים אחוזים? זה לא יחזיק מעמד. גם הגנה על המולדת זה ערך ופעם זה היה ערך של הימין".

בנדל אינו סבור שלהנהגה החרדית יש את האומץ והיכולת להוביל השתלבות של המגזר בחברה הכללית. הוא מספר כי בקידום האינטרנט המהיר לחברה החרדית חיזקו את ידיו חברי כנסת חרדים רבים למעט שניים מהם, אף עשו זאת "בפרסה", המתחם בו נפגשים חברי הכנסת מחוץ למליאה, אך "נכנסו למליאה ופתחו את הפה וניאצו שאני פריץ וכו', למה? כי בסוף כסף אלוהים ופוליטיקה התערבבו להם, כמו שראינו באירופה של ימי הביניים".

לטעמו מי שרוצה לפעול למען החברה החרדית צריך לשלב אותם, ולא כדי לכפות עליהם אלא כדי לתת להם את הזכויות מתוך שוויון חובות. "העסקנות החרדית לא מאפשרת את זה וזה רקוב מהיסוד. הם לא עוסקים במצוות שבין אדם לחברו או שבין אדם למקום, אלא רק בשררה ובכסף. ככה אתה לא מקדם את החברה החרדית, וכשעושים קומבינות עם הערבים גם לא מחזירים את המשילות לנגב והגליל. צריך אנשי ביצוע ואני רואה אנשי דיבורים".