ביקורת נמתחת בקרב עורכי דין בישראל על דבריו של יו"ר לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי, הקורא לצאת לרחובות בעקבות תכניותיה של הממשלה לתיקון מערכת המשפט.
הדברים מגיעים עד כדי קריאה להדחתו של חימי מכהונתו. עורכת הדין חיה תמר הרפז מספרת על כך בראיון לערוץ 7.
בדבריה מציינת תמר הרפז כי התבטאותו האחרונה של עו"ד חימי המשווה את ישראל לדיקטטורה ובה הוא קורא לציבור לצאת לרחובות מצטרפת לקריאותיו לשופטים שלא לשתף פעולה עם שינוי שיטת הסניוריטי, לפיה השופט המבוגר ביותר הוא המתמנה לכהונת נשיא בית המשפט העליון. על כך היא מעירה כי היא מקווה שהפרשנות הנכונה לדברי חימי היא שהשופטים יפעילו את כל כובד משקלם נגד השינוי במסגרת החוק, ושאין מדובר כאן בקריאה לנהוג בניגוד לחוק. הדברים, היא מציינת, מצטרפים גם לקביעתו לפיה בצלאל סמוטריץ' אינו יכול לכהן בתפקיד שר הביטחון, על אף שלא לו ולא לאחרים אין סמכות לקבוע קביעות מהסוג הזה ומינוי שכזה תלוי אך ורק במרכיבי הקואליציה והממשלה.
עוד מזכירה תמר הרפז את דבריו של חימי ולפיהם פסקת ההתגברות אינה אלא פסקת התרסקות, כהגדרתו, וכל תכליתה היא לתת מפלט לפוליטיקאים מלטפל במצוקות העם ושחקיקת הפסקה אינה יכולה להיות גחמה של פוליטיקאי, כהגדרתו. "זה חוצה כל גבול", קובעת תמר הרפז ומציינת כי מדובר בעניין שהוא בהחלט עניינו של המחוקק, כלומר הפוליטיקאים, אך מעבר לכך, "כיו"ר איגוד מקצועי ציבורי ממלכתי הוא לא אמור להביע עמדות פוליטיות".
כאמור יש מי שכבר דורש את הדחתו של חימי מתפקידו. עו"ד ונוטריון ארקדי אליגולאשוילי הגיש אתמול למועצת עורכי הדין בקשה להפעיל את סמכותה להדחת היו"ר המכהן. "זו בהחלט חריגה מסמכותו. חריגה מסמכות צריכה להיות מטופלת וכאן זו חריגה חמורה במיוחד. עד עכשיו לא התקבלה תגובה מהמועצה, ומעבר לכך קהיליית עורכי הדין גועשת ברשתות סביב החריגה של חימי מסמכותו".
על מה שאומרים בקהיליית עורכי הדין, אומרת תמר הרפז כי שם "מבקרים מצב שבו יו"ר גוף שאמור לייצג את כלל הדעות, ובתוכו גם מי שמזדהה עם העמדות של הממשלה הבאה, מתבטא כך. מדובר בגוף שממומן מכספי הציבור וממיסים שמשלמים עורכי הדין החברים, והוא לא אמור להביע עמדה פוליטית כי בכך הוא חוטא לתפקידו כמייצג מגוון דעות", היא אומרת ותוהה אם מי שמחזיק בדעות נחרצות לכיוון פוליטי אחד יוכל לטפל כמייצג במי שמחזיק בעמדות הפוכות לתפיסותיו.
לפי שעה אין תקדים להדחת יו"ר מכהונתו, אך עו"ד תמר הרפז מעירה כי עד כה גם לא היה מי שנתן סיבה מובהקת כל כך שתצדיק הדחה כפי שעושה זאת לטעמה היו"ר הנוכחי. לתפיסתה "הוא משתמש בתפקיד שלו כפלטפורמה לקריירה פוליטית ומנצל לשם כך משאבים ציבוריים".
עוד היא מזכירה כי "עו"ד אבי חימי משמש עדיין גם כבעל משרד עורכי דין גדול. זה בעייתי כי הוא מנהל תיקים מול שופטים. מה הסיכוי שהוא מנסה בדרך הזו לקדם את התיקים שלו מול מערכת המשפט כשהוא מציג את עצמו כמי שמשרת אותם?", היא שואלת ואינה דוחה את הסברה לומר שיתכן וראוי לקבוע שכל יו"ר יצטרך להקפיא את עסקיו הפרטיים על מנת שלא להגיע למצב של ניגוד אינטרסים.
תמר הרפז מזכירה כי עורכי דין בישראל מחויבים להיות מאוגדים תחת לשכת עורכי הדין ולשלם את מיסיה, ואם לא יעשו כן לא יוכלו לשמש כעורכי דין בישראל. בעיניה מדובר במציאות שאינה אלא שריד לתפיסה הבולשביקית, ובפועל המשמעות המתבקשת היא שהתערבות פוליטית של היו"ר, האמור לייצג את הכלל, אינה מקובלת כלל ועיקר.
בדבריה היא מביעה תקווה שהתבטאויות אלה של חימי ויתכן שגם התבטאויות שעוד צפויות בתקופה הקרובה יובילו את המחנה הלאומי בלשכת עורכי הדין להבין את חשיבות הצבת מועמד ראוי מטעמה לכהונת היו"ר בבחירות שיתקיימו בעוד כחמישה חודשים.