רם בן ברק
רם בן ברקצילום: Olivier Fitoussi/Flash90

חבר הכנסת רם בן ברק מיש עתיד עורר אתמול סערה במפלגתו כאשר אמר כי יתמוך בהצעת חוק של ח"כ שלמה קרעי לפיה מפלגה עם יותר מ־18 מנדטים תיאלץ לערוך פריימריז. הבוקר (שני) הוא מסביר את האמירה על התמיכה בחוק.

"אתמול כשנכנסתי לוועדה הזאת, עוד בדרכי לכיסא, הוא שאל אותי אם אני אתמוך בחוק שלו", סיפר בן ברק ברדיו 103FM והמשיך: "לא ידעתי באיזה חוק מדובר ואמרתי לו בציניות 'אני תומך בכל חוק של שלמה', אחרי שהתיישבתי והבנתי על מה החוק, אז בעיניי זו שטות גמורה".

לדבריו, "יהיו פריימריז ביש עתיד בעוד שלוש וחצי שנים, היו פריימריז לראשות המפלגה לפני כחמישה חודשים - חצי שנה, אני נשאלתי האם אני אתמודד, אמרתי שאני אתמודד, לא שיניתי את דעתי".

בהמשך, הגיב לדבריו של ח"כ אלמוג כהן מעוצמה יהודית שטען כי 'במדינה מתוקנת ראש הממשלה יאיר לפיד צריך להיות מאחורי סורג ובריח': "בלי לפגוע בח"כ אלמוג כהן, כדאי שילמד מה מותר ומה אסור, מה חוקי ומה לא חוקי. אני חושב שבמציאות היום, שאנחנו ברור לגמרי הולכים לאופוזיציה, הסיבה שאנחנו עדיין קואליציה היא בגלל שנתניהו כל כך חלש שהוא לא מסוגל להרכיב ממשלה בלי שהוא יעביר חוקים שיבטיחו לשותפים שלו שהדברים אכן יקרו".

הוא שיתף על הקריאה של הציבור למחות אל מול הממשלה הנרקמת, כי "אנחנו רואים את מה שהולך להיות בממשלה הבאה, הם לא מסתירים את זה ואני חושב שזה נכון, החברה האזרחית צריכה למחות בצורה חוקית אל מול השינויים שהממשלה המיועדת מתכוונת לעשות. היה סקר מאוד חשוב שהראה ש־30 אחוז ממצביעי הימין, הליכוד, לא מרוצים ממה שקורה עכשיו. אני לא חושב שמשלמי המיסים במדינת ישראל מרוצים מזה שהחברה החרדית תקבל 100 אלף שקל מענק לכל מי שיקנה דירה - ועוד החילונים, אלה שמשלמים את המיסים, לא יקבלו את זה".

עוד נשאל על האופוזיציה המפולגת של גוש השינוי. "אני מודה שצר לי על העניין הזה מאוד", הודה, ואמר: "צר לי על זה שבמקום לבדוק מה כל אחד עשה לא בסדר, וביחד לראות איך אנחנו יכולים להיות אופוזיציה יותר מאוחדת - זה לא קורה. אני קורא באמת מכאן, גם למרב מיכאלי ובעיקר לבני גנץ - יש מפלגה אחת, מפלגת שלטון היום, והיא כפול מהמפלגה שמאחוריה, יאיר לפיד, מעבר לזה שהוכיח את עצמו כשראש ממשלה מסוים, הוא גם היום ראש האופוזיציה ואני קורא לכולם להתאחד סביב העוולות שהולכת להכין לנו כאן הממשלה המסתמנת ולעבוד ביחד בשביל לנסות להמתיק את הגלולה הזאת".

לבסוף, סיכם את דעתו על 'חוק בן גביר' בו השר לביטחון לאומי יקבע את המדיניות אבל יתייעץ עם היועמ"שים: "בקרוב גם את זה הם ישנו, כי כל היועמ"שים יהיו משרות אמון, כאלה שירצו את הבוס ולא כאלה שיסבירו לו מה מותר ומה אסור, מה חוקי ומה לא חוקי. אני מאוד מוטרד מהעניין הזה, אני חושב שבסופו של דבר אזרח שפוגש שוטר צריך להבין שהמשטרה כפופה אך ורק לחוק והיא לא כפופה לשר כזה או לשר אחר. הם מנסים לעשות משטרה שתהיה כפופה לשר, משטרה פוליטית וכשהשר יקבע את מדיניות החקירות, אז ברור לך איזה אנשים ונושאים יחקרו ואיזה לא יחקרו".