בני גנץ ב-Jewish Media Summit
בני גנץ ב-Jewish Media Summitצילום: יהודית רקובסקי, לע"מ

הכנס הבינלאומי לתקשורת יהודית נפתח הערב (ב') באירוע גאלה חגיגי במלון מצודת דוד בירושלים בנוכחות כ- 120 עיתונאים ובלוגרים יהודים מרחבי העולם.

הכנס, שיארך ארבעה ימים, נערך זו הפעם החמישית בהובלת משרד התפוצות, משרד החוץ ולשכת העיתונות הממשלתית.

ימי חילופי הממשלה בישראל יצרו עניין רב בכנס, והוא מושך אליו עיתונאים ונציגי תקשורת מעשרות מדינות ובהן ארצות הברית, גרמניה, הונגריה, צרפת, ארגנטינה, איטליה, תורכיה, פנמה, דרום אפריקה, מקסיקו, רוסיה וארצות נוספות. בין המשתתפים ניתן למצוא בלוגרים המסקרים את ישראל והיהדות מזוויות שונות וביניהן מדע, תרבות, חינוך ועוד. מדובר בבלוגרים ומובילי דעה הזוכים ביחד לחשיפה של מאות מילוני עוקבים ברשתות החברתיות.

שר הביטחון ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ נאם בפתח הוועידה ואמר כי "חשוב שכל ממשלה בישראל ושמנהיגי העם היהודי ברחבי העולם, יכירו ויאפשרו שילוב של כל זרמי היהדות. זה חלק בלתי נפרד מהחוסן של מדינת ישראל, ומתחושת השייכות של היהודים ברחבי העולם. צריך לזכור שהיחסים בין היהודים בעולם כעם שרדו מעל 3,000 שנה, והם חזקים מכל מנהיג, ממשלה או אירוע נקודתי.

''אנחנו נמצאים אחרי בחירות, זה ברור שאני לא תומך במדיניות של הממשלה שנבחרה אבל באותו הזמן, אני מכבד את התהליך הדמוקרטי ואת תוצאותיו. גם שותפינו וידידותינו ברחבי העולם, צריכים להכיר בכך ולהימנע מלהתערב בנושאים פנימיים של מדינת ישראל".

בנושא איראן אמר גנץ: "איראן היא קודם כל אתגר עולמי ואזורי, ורק לאחר מכן איום על ישראל. בדיוק כפי שברית נאט"ו פועלת בצורה מתואמת מול אוקראינה, עלינו לדחוף את שותפינו בקהילה הבינלאומית להתמודד עם איראן באופן מתואם לפני שהיא מביאה את עצמה לפעול תחת מטריה גרעינית. הזמן הוא קריטי – איראן סובלת כרגע מבעיות פנימיות, קשיים כלכליים ומהתגובה הבינלאומית לאספקת הנשק של למתקפות על אוקראינה.

''עכשיו כשאיראן עוד לא חצתה את נקודת האל-חזור בהיבט הגרעיני, חייבים להעמיק את שיתוף הפעולה הצבאי, המודיעיני והמדיני. עכשיו הזמן הנכון ללחוץ על איראן בכדי להגיע להסכם גרעין משופר שיעצור את ההתקדמות הגרעינית שלה, ואם המאמץ הזה נכשל – צריך לשלב הפעלת כוח והפגנת כוח, מול התוקפנות האיראנית. הפעילות חייבת להתמקד במניעה עכשיו, לפני שזה יהיה מאוחר מדי", הוסיף שר הביטחון.

לאורך הכנס ייפגשו המשתתפים עם ראש הממשלה הנכנס בנימין נתניהו, עם נציגי משרד התפוצות ומשרד החוץ עימם ידונו בהתמודדות עם עליית האנטישמיות ברחבי העולם ועם נציגי צה"ל שמהם יקבלו סקירה ביטחונית. בנוסף, יתקיימו סיורים על מנת לאפשר לכתבים לחוות, ללא מתווכים, סוגיות והישגים ישראליים. כך, יתקיים סיור בעוטף עזה ובבסיס צבאי בדרום בו מתקיימים אימונים ללחימה בשטחי עזה. סיור נוסף מתוכנן בתל אביב ויתמקד בנושאי חדשנות וסטארט-אפים ישראלים.

שר התפוצות, ח"כ נחמן שי: "על הממשלה הבאה להמשיך לעשות כל שניתן בכדי לחזק את הקשרים עם יהדות התפוצות. כולנו זוכרים ויודעים ש70 פנים לתורה ולכן עלינו לקבל ולחבק את כל הזרמים. אורחי הכנס הם שגרירים משמעותיים להעברת המסרים לעולם היהודי כולו. אנחנו ביתו של העם היהודי, כל יהודי".

מנהל לשכת העיתונות הממשלתית, ניצן חן: "לצערי, בקרב חלקים רבים בציבור הישראלי יש בורות ולעיתים התנשאות ביחס לאחינו, היהודים ברחבי העולם. לתקשורת היהודית והישראלית יש תפקיד מכריע ביצירת גשר בין ישראל לתפוצות. עם אחד אנחנו".