על המשימות הראשונות הנערמות על שולחנו של הרמטכ"ל החדש, רב אלוף הרצי הלוי, שוחחנו עם מנכ"ל תנועת הביטחוניסטים, תא"ל במיל' אמיר אביבי.
את דבריו פותח אביבי בסוגיה פחות מדוברת. הוא מציין כי בעוד ההתמקדות המוכרת היא בהתמודדות מול איראן וחיזבאללה, קיים אתגר פנים-צה"לי לא מבוטל: "הרבה מאוד שנים אנחנו רואים רמטכ"לים שנכנסים לתפקיד ומתחילים בבניין הכוח בשינויים ארגוניים, אבל המטות והצבא עייפים מאינספור שינויים ארגוניים. זה גורם לכך שמתעסקים בזה במקום במה שקורה בשטח".
"מאוד אשמח לראות את הרמטכ"ל החדש מתמקד בכוח האדם שנמצא בתקופה מאתגרת, בהעמקת תחום האימונים תוך התעסקות בירידה לפרטים, פינוי זמן למפקדים לרדת לשטח ופחות ישיבות. צריכה להיות התעסקות באיכות", הוא אומר ומציין מיד גם את המטרות המבצעיות הניצבות בפני הרמטכ"ל החדש:
"הרמטכ"ל הרצי נכנס לתקופה מכרעת בכל מה שנוגע לנושא האיראני. ההכרעה של הסיפור הזה נפלה על הקדנציה שלו וזה מה שיעסיק אותו הכי הרבה. הרקע שלו כמצביא, מפקד סיירת מטכ"ל, בתפקידי מטה בכירים וההיכרות המעמיקה שלו בתחום מסייעת, מובן שעם היד על הדופק לגבי עזה ולבנון ואיו"ש ימשיך להיות בעיה כי יתכן שבמשמרת שלו נראה גם את נפילת הרש"פ ביום שאחרי אבו מאזן. זה יכול להיות אירוע מאוד מאתגר לצה"ל, כך שבהחלט זו תהיה קדנציה מרתקת".
אביבי מעיר כי אמנם "על הנושא האיראני דיברנו כבר מזמן, עוד מימיי כמח"ט, כלומר די מזמן, אבל התקופה הזו לא דומה בשום דרך לתקופות קודמות. יש כאן משהו אחר. כל מגוון האתגרים של הביטחון הלאומי – פלשתינים, איראן חיזבאללה - הכל מתכנס לנקודה מסוימת שדורשת הכרעה, כמו שבתחום ביטחון הפנים אנחנו מבינים שהגענו לנקודה שבה חייבים לשנות מגמה".
על העיסוק בשינויים ארגוניים שאיפיינו כניסת רמטכ"לים קודמים, אומר אביבי כי על כך שולם מחיר בעיקר בהפניית אנרגיה לכיוונים שלא בהכרח מניבים אפקטיביות מבצעית. "רבים בצבא מרגישים שיש יותר מדי שינויים ושכל אחד ממציא את הגלגל והצבא עסוק כל הזמן בהתארגנות. צריך להתמקד בהכנות מבצעיות, באימונים, בהעמקת תורת הלחימה והטמעה טכנולוגית. יש כאן הרבה דברים שצריך להתעסק איתם וההכנות המבצעיות, הפקודות, כל אלה צריכות לקבל עדיפות עליונה כי בפני הצבא אתגרים שהוא לא ראה כמותם הרבה מאוד שנים".
על דבריהם של הרמטכ"ל היוצא והנכנס על יכולותיו המבצעיות של צה"ל מול אויביו שמרחוק, אומר אביבי כי "תמיד טוב להפגין הרתעה, אבל בסופו של דבר צריך להתמקד בהכנות. כשמדברים על איראן זה לא רק איראן אלא גם כל הגרורות שלה וטיפול באיום הגרעיני מחייב התמודדות עם חיזבאללה חמאס ואולי גם תגובה פנימית כמו שראינו בשומר חומות".
על מנת לעמוד בשורת המשימות הללו, מבית ומחוץ, צריך "להכין טוב יותר את מערך המילואים", אומר אביבי. "צה"ל עבר קפיצת מדרגה משמעותית בהרבה דברים בכוחות הסדירים. מדובר בתחומים שאולי אין לשום צבא בעולם, אבל מצד שני זה גבה מחיר בפחות קשב למילואים. יהיה לרמטכ"ל אתגר גדול באיזון בין הכנסת טכנולוגיות ויכולות, שרבות מהן הולכות לסדיר, לבין העלאת כשירות מערך המילואים, כי אם הדברים הללו אכן יקרו לא נוכל להסתפק במערך הסדיר ונצטרך מערך מילואים בכשירות גבוהה".