בצה"ל מתנגדים למהפכה המתוכננת בהסכמים הקואליציוניים בנוגע למינוי הרב הצבאי הראשי.
לפי ההסכם בין הליכוד לציונות הדתית, הרב הצבאי ימונה לפי המלצת ועדה שבה יהיה גם הרב הראשי, והוא לא יהיה כפוף לרמטכ"ל "בעניינים הלכתיים-מקצועיים". בציונות הדתית דורשים להשיב את הרבצ"ר לדרגת אלוף וחבר בפורום מטכ"ל.
לפי הדיווח בכאן 11, גורם צבאי בכיר אמר כי מדובר ב"תקדים מסוכן שיפגע בפיקוד הצבאי". הגורם הבכיר הוסיף: "היחיד בצבא שממנה קצינים בכירים זה הרמטכ"ל וכך ראוי שיישאר. צה"ל יתנגד לכל ניסיון להפריט את שורותיו, מדובר בתקדים מסוכן שיפגע בפיקוד הצבאי. כשהצבא יידרש לחוק הוא יביע את התנגדותו המנומקת".
ביום שישי האחרון פורסם כי בהסכמים הקואליציוניים בין הציונות דתית לליכוד נקבע שיעבור "חוק חיזוק מעמד הרב הצבאי הראשי הקובע את מעמדו, דרך מינוי ועצמאותו ההלכתית של הרבצ"ר".
משמעות החוק המוצע היא שמי שימנה את הרב הצבאי הראשי תהיה ועדה בראשות הרב הספרדי הראשי יצחק יוסף. הוועדה תורכב מנציג הממשלה, ראש ישיבה, עוד שני נציגים של ארגוני ישיבות, ראש אכ"א ורבצ"ר לשעבר - חמישה רבנים, פוליטיקאי וקצין.
בנוסף, לפי החוק החדש, הרבצ"ר יהיה כפוף בפסיקות ההלכתיות לרבנות הראשית, שהפסיקות שלה שונות מהחלטות של הרבנות הצבאית בלא מעט סוגיות כמו כמו גיור, קבורת חללים שאינם יהודים, שירות נשים, צרכים מבצעיים בשבת ועוד.
הרב הצבאי הראשי לשעבר, הרב ישראל וייס, מתח הבוקר (ראשון) ביקורת חריפה על החשיפה לפיה הסמכות למינוי הרב הצבאי הראשי תועבר לידי הרב הספרדי הראשי. "המהלך יביא לפוליטיזציה של הצבא ולפגיעה בעצמאותו של הרב הצבאי הראשי", אמר הרב וייס בראיון לכאן רשת ב'.
הוא תהה מה לרב הספרדי הראשי ולצה"ל. "האם הוא שירת בצבא? האם הילדים שלו משרתים בצבא? האם הרב הצבאי הראשי, המייצג את כלל החיילים, צריך להיות כפוף למישהו המזוהה פוליטית?", שאל הרב וייס.
הרב הדגיש כי בשירותו הצבאי נהנה מעצמאות מוחלטת והיה כפוף מבחינה מצפונית והלכתית "רק לבורא עולם", כלשונו.
ח"כ שמחה רוטמן ממפלגת הציונות הדתית אמר בעניין זה כי "צה"ל לקח כיוון ערכי מאוד בעייתי בהרבה תחומים. אנחנו רואים את הרבנים שיוצאים נגד מה שקורה בצה"ל, והשיח הזה דורש תיקון. השאלה אם הרב יאותר לצורכי הצבא נטו או שהוא ישמש גם דמות תורנית".