
טוביה סמוטריץ', אחיו של שר האוצר המיועד בצלאל סמוטריץ', לא אהב את סרטון הגינוי שפרסם ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו נגד חברת הכנסת אורית סטרוק מסיעת הציונות הדתית.
כזכור, נתניהו אמר שהוא מתנער מדברי סטרוק על אפליה במתן שירות רפואי והבהיר: ''תחת כהונתי לא ניתן להפלות לרעה להט"בים או לפגוע בזכויותיהם של כל אזרחי ישראל. זה לא קרה ב-15 שנות כהונתי כראש הממשלה וזה לא יקרה עכשיו''.
טוביה סטרוק הגיב לנתניהו בחשבון הטוויטר שלו: "לגופו של עניין, אתה הרי יודע שגם עם 'הציונות הדתית' תחת הנהגתו של בצלאל זה לא יקרה. היה מצופה שתרגיע על ידי הסבר על החוק בלי להצטרף למתקפה מתוזמרת על שותפים''.
עוד כתב סמוטריץ' האח: ''בחיים לא היית מעז לצאת ככה נגד החרדים''. לדבריו ''חבל מאוד שבמקום שמתקפות מבחוץ יחזקו את השותפות הן מחלישות אותה''.
כאמור, ראש הממשלה המיועד נתניהו המתנער אחר הצהריים מדבריה של השרה המיועדת חברת הכנסת אורית סטרוק (הציונות הדתית) שאמרה כי רופא יוכל לא להעניק טיפול רפואי שנוגד את אמונתו "כל עוד יש מספיק רופאים אחרים שיכולים לתת שירות".
נתניהו אמר: "אני שולל לחלוטין את דבריה של ח"כ סטרוק. אנחנו לא ניתן להפלות לרעה להט"בים או לפגוע בזכויותיהם של אזרחי ישראל. במדינה שאני אוביל לא יהיה מצב שאדם, בין אם הוא, להט"ב ערבי או חרדי או כל אדם אחר, יכנס לבית מלון ולא יקבל שירות, יכנס לרופא ולא יקבל שירות. זה לא קרה ב-15 שנות כהונתי כראש הממשלה וזה לא יקרה גם עכשיו".
חברת הכנסת סטרוק השיבה מוקדם יותר לביקורת שהוטחה בה בעקבות דבריה לגבי מתן טיפול רפואי ללהט"בים, ואמרה: "אף אחד לא מתכוון להפלות לרעה להט"בים בגלל עצם זהותם או הזדהותם. לא בטיפול רפואי, ולא בשום שירות אחר. להט"בים הם בני אדם, וראויים לכבוד ולאהבה כמו כל אחד. בראיון לקרן נויבך הדגשתי זאת, כמובן".
סטרוק ציינה כי "לא מדובר בכלל על זהות המטופל אלא על מהות הטיפול. אם יש טיפול רפואי שמנוגד להלכה, רופא שומר מצוות לא יאלץ לתת אותו, ללא קשר לזהות המטופל".
"במדינת ישראל, שהוקמה אחרי 2,000 שנות גלות בזכות יהודים שמסרו את נפשם (כפשוטו: נשחטו, נתלו, נשרפו על המוקד ועונו עד מוות) למען קיום התורה, לא יכפו על יהודי מאמין לעבור על ההלכה. אני בטוחה שרוב עצום בעם מסכים עם האמת הפשוטה הזו, ומזדהה אתה. בטח בחנוכה, החג שהתחיל ממרד נגד כפיה אנטי - דתית".
"ובשביל אלה שעדין קשה להם - תעשו תרגיל הדמיה פשוט, ותלבישו את העקרון הזה על שותפיכם ממועצת השורא. תגלו שפתאום עקרונות דתיים ואמוניים נעשים איכשהו קלים יותר לבליעה", סיכמה סטרוק.
ראש הממשלה היוצא יאיר לפיד (יש עתיד) התייחס לדבריהם של חברי הכנסת אורית סטרוק ושמחה רוטמן (הציונות הדתית), שאמרו כי תיקון לחוק האפליה יוביל לכך שרופא יוכל שלא לבצע הליך רפואי מסוים ובעלי מלון דתי יוכל שלא לארח הומואים אם הדבר נוגד את אמונתם הדתית, וכתב בחשבון הטוויטר שלו כי "נתניהו חלש ומוביל אותנו למדינת הלכה חשוכה".
גם השרה מירב כהן (יש עתיד) התייחסה לדבריה של סטרוק ואמרה כי "גם שבועת הרופא לא רלוונטית כשאת גזענית. לאן נוליך את הבושה?".
יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי, אמר בעקבות דברי סטרוק: "הרופאות והרופאים בישראל מחוייבים לשבועת הרופא ולא יתנו לשום אדם ולשום חוק לשנות את העובדה הזו. לא נאפשר לאיש להכניס שיקולים זרים או פוליטיים בתוך מערכת היחסים שבין רופאים למטופלים. מערכת הבריאות תמיד הייתה אי של שפיות, סמל לדו-קיום, מקום בו יהודים וערבים עובדים כתף אל כתף, כשערך השיוויון הוא נר לרגליהם".
"בשבועת הרופא העברי נאמר במפורש - 'ועזרתם לאדם החולה באשר הוא חולה אם גר אם נכרי ואם אזרח אם נקלה ואם נכבד'", המשיך יו"ר ההסתדרות הרפואית. "גם בתפילת הרופא של הרמב"ם נכתב: 'אראה תמיד בחולה רק את האדם'. כך היה תמיד, וכך יהיה לעולם".