הסדרה קרתגו המשודרת בתאגיד השידור מקוממת רבים מבני הדור השני של לוחמי המחתרות, בעיקר בשל הכיתוב המופיע בתחילתה ולפיו הסיפור מבוסס על סיפור אמתי.
בין המוחים על כך גם השר לשעבר דן מרידור, שאביו אליהו מראשי האצ"ל היה מראשוני הגולים למחנות המעצר באפריקה. שוחחנו אתו על מה שקומם את בניהם של הלוחמים שנכלאו ונשלחו למעצר באפריקה.
"באוקטובר 44' הגלו הבריטים 251 לוחמי אצ"ל ולח"י לאפריקה, וביניהם היה גם אבי שהועבר לאריתריאה סודן ולחקירות בקהיר. הם ישבו במעצר שנתיים ושלוש. זה חלק ממאבק הגבורה על הקמת המדינה, מאבק הרואי שבו אנשים שילמו מחיר לא קל. זה סיפור חשוב בחינוך הדור לידיעת המציאות וההיסטוריה", אומר מרידור ומוסיף:
"כעת ישנה סדרה, ולגיטימי לגמרי במסגרת החופש האמנותי לעשות סדרה שאינה אמת. לא חייבים לספר הכול כפי שהיה, ניתן לספר סיפורים ואפשר להמציא ואיש לא צריך להתערב בכך. הקושי הוא כשממציאים סיפור וטוענים שהוא מבוסס על האמת. זה העניין היחיד ואני לא נכנס לאיכות ולשאלה אם היא טובה או לא, אם אוהבים אותה או לא. כל אחד וטעמו. הטענה שזה מבוסס על אמת היא פשוט לא נכונה".
מרידור מבהיר את גולת הכותרת של הסיפור השקרי עליו מושתתת הסדרה: "כל הסיפור על מחנה באפריקה שבו כלאו הבריטים גם את הלוחמים שלנו וגם שבויים או פושעים נאצים לא היה. זה לא משהו שולי. כל המבנה היסודי בנוי על פיקציה לא אמיתית. לכן ההתקוממות שלנו כמי שהוריהם ישבו שם במאסר, ובינינו בנו של השופט מאיר שמגר, בנו של מוטק'ה ציפורי, לימור לבנת, עידו נחושתן שאביו יעקב ישב שם ואחרים. ההתקוממות שלנו היא על הקישור הזה כאילו זה מייצג את האמת".
"רואים את זה צעירים שלא יודעים את האמת והרושם שמתקבל הוא של חבורה הזויה שצועקת 'מוות לנאצים', משהו לא מכובד, לא רציני ולא אמתי. ביקשנו שיכתבו שהכול פיקציה. אל תכתבו שזה מבוסס על אמת. זו המצאה לגיטימית של הכותבים", אומר מרידור המוסיף שאלה נוספת: "האם לא ראוי שמערכת ציבורית כמו תאגיד השידור, שהוא בעיניי מצוין, ימצא דרך ללמד את הציבור גם את הפרק הזה בהיסטוריה שלנו בצורה אמיתית דרך ראיונות, דרך כתבות, דרך דוקו וכו'".
מרידור מדגיש בדבריו כי העיוות בתיאור המאורעות אינו בסוגיה שולית המלווה את הסיפור אלא "בלב העניין. פשוט לא היה דבר כזה". עוד הוא מציין כי הוא "מכיר את זה מסיפורי אבי וחבריו שהיו חברים טובים. אחוות המחתרת כמיעוט היא סיפור מרתק בהיסטוריה שלנו ומעולם לא שמעתי על דבר דומה למה שמתואר שם, אבל אני לא מחפש מה מדויק ומה לא, ואם אנשים בעיני היוצרים הם צודקים או לא, חכמים או טפשים. מותר להם לבקר. אני באופן אישי גדלתי על הערכה עצומה למאבק הזה. אם משהו אחר חושב אחרת זו זכותו. זה ויכוח שאני לא רוצה להיכנס אליו. אני מדבר על העניין של אמת ושקר בלב העניין ולא בשוליים. הצגת הלוחמים כהזויים, אכזרים ולא רציניים, זה עושה עוול כי אנשים חשובים שזו אמת. צריך לומר שזה לא אמת, אלא תיאור שיכול להיות בכל מקום בעולם ובכל מאבק בסין תאילנד או דרום אמריקה ולא קשור למאבק היהודי לעצמאות בארץ ישראל".
"מכיוון שהטלוויזיה היא כלי מאוד אפקטיבי ולדעתי התאגיד עושה עבודה יפה, ראוי שיעשו משהו באמנות שלהם ללימוד ההיסטוריה הזו של האצ"ל, הפלמ"ח והמאבק על הקמת המדינה, לרבות הסיפור של הגליית 251 לוחמי אצ"ל ולח"י לאפריקה. מה שנעשה כאן מבזה ולא יפה ובעיקר לא נכון".
מרידור מסרב לקבל את ההערכה שמדובר במגמתיות לקעקוע דמותם של לוחמי המחתרות ובעיניו כוונתם של היוצרים אינה רלוונטית לסוגיה זו. "אני לא מכיר את יוצרי הסדרה הזו ואני לא חושב שהמטרה והיעד היו לבזות ולהשפיל, אבל זה גם לא חשוב, אני עוסק בתוצאה גם אם לא התכוונו זה לא יוצא טוב. יש היום הכרה רבה לחשיבות מאבקן של המחתרות. היו הרבה שנים שהמאבק של האצ"ל והלח"י היה מנודה, אבל לדעתי מאז המהפך של 77' היה תיקון של העוול הזה, אבל המחלוקות לגיטימיות".
למיטב ידיעתו של מרידור בקשתם של המוחים התקבלה ותאגיד השידור יתקן את העניין בשבועות הקרובים והכיתוב לפיו מדור בסדרה שנכתבה על בסיס סיפור אמיתי יוסר או יתוקן.
"צריך לחנך את הציבור על דברים חשובים, בין השאר הקמת המדינה, המאבק וההגליה לאפריקה. התאגיד הוא גוף מקצועי והשאלה הקונקרטית היא הפספוס בטענה שזה מבוסס על האמת. לא יכול להיות שתאגיד ציבורי או כל אדם יכתוב דבר כזה. בנוסף חבל לי שהציבור לא מספיק יודע על כך. ישנו הספר שכתב יעקב מרידור 'ארוכה הדרך לחירות', חיים איתנו עדיין שניים שהיו במעצר באפריקה ועוד רבים כבר אינם. הרבה עמים מלמדים את ההיסטוריה בגאווה וחשוב שגם אנחנו נעשה כך".
(הערת המראיין: אין לראות בכתבה זו המלצה לצפייה בסדרה הכוללת ניבולי פה, גסות ועירום)