שרה אברמוביץ
שרה אברמוביץצילום: יח"צ

במסגרת המפגש השבועי של פרויקט 252 תתארח מחר (רביעי) המאמנת לחתונה שרה אברמוביץ, עם 4 הכללים המוכחים להפחתת כעס, במיוחד לאחר אכזבות ותסכולים של תקופת מציאת הזוגיות.

"על פי הקבלה, חודש טבת עוסק בכלים להתמודדות עם הכעס", אומרת אברמוביץ, "זו תכונה מתסכלת שנמצאת אצל כולנו, ומתלהטת לעיתים בתוך שניה אחת. אם לא נלמד ונאמץ כלים שמפחיתים את ההשפעות ההרסניות של הכעס - לא נוכל להימלט ממנה".

על פי אברמוביץ, לכולנו יש רשימה ארוכה של סיבות לכעס ולחוסר הסכמה: 'אימא שלי ביקורתית מידי, 'אבא שלי מתערב לי בחיים', 'מתייחסים אלי בזלזול', 'מתעלמים ממני לגמרי', ו'אני חווה שוב ושוב את אותה טעות', ועוד.

"כולנו נופלים לתוך כעס", אומרת אברמוביץ, "מפני שיש משהו בו משהו ממלא, שמעניק לנו נוכחות וזכות קיום. אך אף אחד מאיתנו לא מחבב אנשים כעסנים. לכן חובה עלינו ללמוד מהן הדרכים הטובות יותר למלא את עצמינו ולחוש מלאות - בתחומים חיוביים הרבה יותר".

4 הכללים להפחתת כעס ותסכול

כלל מספר 1: קבלה עצמית
אף אחד מאיתנו לא מושלם, והאמת היא שלא דורשים מאיתנו להיות כאלה. הבגרות הנדרשת מאיתנו היא להבין ולהכיל את הכלל הזה, מפני שעצם היכולת לקבל אותו - יוצר בנו כח להפחית את מידת כעס.

כלל מספר 2: הפרדת הכעס מהמהות האישית
'זה לא אני, זה הילד הרע שבתוכי': מי כועס? אני, או חלק מסוים ממני, שמתקומם כרגע על חוסר צדק? ברגע שנדע להפריד רשויות, ולהבין כי כעס מעיד על חלק אחד בתוכנו שמנסה לבוא לידי ביטוי, ויש בנו חלקים רבים נוספים של כוחות חיוביים - נוכל להפחית את הכעס, ולתת לו גבולות.

זו גם הדרך, אגב, ליצור בנו חמלה והבנה כלפי מי שמולנו, ולהבין שגם הוא לא מושלם. הכעס מזמין אותנו לפגוש את החלק המורד שבתוכנו, וברוב הפעמים מדובר בחלק הילדי שבנו, החלק שעוד לא התבגר. כשהכעס מגיע בלבוש של ה"צודק" או "הצדיק" - נוכל לנהל איתו דו שיח פנימי - רק אם נפריד ביננו לבינו, להתבונן בו, ולא ליפול לתוכו.

כלל מספר 3: נשימות טובות
'תנשום עמוק': מדובר בכח פיזי מופלא המסוגל להרגיע את הכוחות הסוערים שבתוכינו. העובדה היא שברוב שעות היום אנחנו לא נושמים כמו שצריך, אנחנו עסוקים מידי, ממהרים מידי, עמוסים באלף משימות - אם נזכור מידי פעם לעצור ולקחת הפסקה של נשימות טובות - נוכל להכניס את כל המערכת לאיזון, לרוגע ולשלווה, המוכחים כמפחיתי כעס באופן מובהק.

כלל מספר 4: זווית ראיה שונה
'אירוע, פרשנות, רגש, תגובה': איך אנחנו מפרשים את המציאות? איך אנחנו מפרשים את עצמנו? אחת הסיבות העיקריות לכעס היא פרשנות מוטעית למציאות. שם התגובות שלנו הופכות לאוטומטיות והכעס עולה מתוך הרגל.

כדי להפחית כעס אנחנו רוצים ללמוד להתבונן אחרת על המציאות, לקחת כמה צעדים אחורה ולמצוא פרשנות חדשה שתאיר לנו את הדרך. זו השיטה הטובה ביותר לייצר שמחה, אהבה פנימית וחמלה אמיתית כלפי עצמנו וכלפי הסביבה כולה.

עוד לא מנויים בפרויקט 252? הצטרפו עכשיו לאלפי מחפשי זוגיות שמקבלים מידי שבוע כלים רגשיים מפי מיטב המומחים, לגילוי החוזקות ולמציאת הדרך המדויקת להגשים את חלום הזוגיות במהירות ובקלות.

להרשמה מהירה לחצו כאן>>