
בשנים האחרונות מתחדדת החשיבות של ההכנה הנכונה לחיי זוגיות מלאים ושמחים. עם ריבוי מקרי הגירושין בארץ מחד גיסא ובעיית הרווקות הנפוצה מאידך גיסא נמצאים בתווך הזוגות הנשואים שבתוך עולם אינטנסיבי של קריירה, ילדים ומשכנתא מנסים גם לתחזק את הזוגיות שלהם בכדי שלא תקפא ותתפורר.
המכללה להלכה מבית צורבא מרבנן חרטה על דגלה להביא לציבור הרחב את הבשורה הגדולה של היהדות לחיים מלאים ובריאים לפי דרכה של תורה ומתוך הדרכותיה ההלכתיות. אל סל הקורסים שמציעה המכללה, הצטרף בשנה האחרונה קורס חדש וייחודי – הקורס למדריכות כלה.
מטרת הקורס היא ליצור קבוצת איכות של נשים המעוניינות לעבור בעצמן תהליך משמעותי הכולל רכישת כלים פרקטיים להכשרת הכלות, היכרות עם תחומי ידע שונים הקשורים לעולם הזוגי וסדנאות מעשירות על תקשורת בין אישית, תקשורת אינטימית וכדומה. רבקה נמיר, מנחת הקורס, מסבירה כי הדחיפה והבקשה מהשטח להדרכה איכותית לבני הזוג היא שהניעה אותה ליצור את הקורס, ויותר מכך – לשים את הדגש על התהליך שעוברות הנשים עצמן בדרך להיותן מדריכות כלה.

המוטיבציה היא שליחות. הקמת בתים בהם ישנה זוגיות אוהבת, שמחה ומתפתחת מתוך ההסתכלות התורנית וההלכתית.
לשם כך גיוסו מרצות מהשורה הראשונה – בודקת טהרה, רופאה, מיילדת, מטפלת זוגית ועוד.
בסיום הקורס מקבלות המדריכות תעודת הסמכה מבית צורבא מרבנן והמכללה להלכה, תעודה המוכרת במועצות הדתיות ברחבי הארץ.
את הקורס הראשון סיימו בהצלחה 30 נשים שהוסמכו להיות מדריכות כלה באופן רשמי. בימים אלו, ובעקבות הביקוש הגדול, נפתח הרישום לקורס נוסף.
בטקס הסיום שיתפו הבוגרות על החוויה והכלים שרכשו במהלך הקורס.
רותי הרוש, מורה במקצועה משתפת: "כבר המון זמן שרציתי להתחיל ללמוד את הנושא אך הרגשתי שהקורסים השונים לא מצליחים לגשר בין מענה הלכתי ברמה הגבוהה ביותר לבין הכנה פרקטית ופתוחה. מה שמיוחד בקורס של צורבא זה השילוב בין שני העולמות הללו. אני מרגישה שיצאתי מהקורס עם היכולת להדריך כלות וזוגות בצורה הטובה ביותר."
דוינה קניג שבחיי היומיום עובדת כמפיקת אירועים וחיפשה תחום לתרום בו ולהשפיע לצד העבודה העיקרית מספרת ש "המרצות בקורס פשוט העבירות את התכנים בצורה מדהימה עם אנרגיות טובות. המפגשים עם המרצות החיצוניות מאוד העשירו ותרמו לקורס. בנוסף לכך, בקורס שלנו הרגשתי ששמו דגש על בניית הקבוצה. היינו קבוצה של 30 נשים, הייתה אוירה משפחתית ולכל אחת מאיתנו היה המקום להתבטא ולשאול שאלות".
דניאלה בר חן, רכזת בנות שירות: "אני חושבת שמה שעשה את ההבדל בקורס זה התשוקה של המרצות, היכולת שלהן להחיות את החומר הנלמד, להעביר אותנו תהליך שהוא ברור, מסודר, עשיר ומקיף. זה היכולת לנהל בתוך הקבוצה שיח פתוח ואינטימי בתוך המרחב ההלכתי. הרגשתי שאני יוצאת מאוד מדוייקת לאחר כל שיעור. אני חייבת לשתף שבראש ובראשונה, הקורס תרם לי – לזוגיות ולמשפחה – וכעת אני יוצאת לדרך שבה אני רוצה ויכולה לתרום לזוגות נוספים".
נועם כהן, מאמנת מרווקות לחתונה: "כמאמנת אני מביאה איתי ניסיון והיכרות עם השטח, אני מכירה את עולם הרווקות ואת עולם הזוגיות. ומכירה גם את הפער בין העולמות הללו והקושי לחבר ביניהם. באתי עם סימני שאלה שמלווים אותי ובמהלך הקורס ראיתי איך הם מקבלים מענה. בשיעורים הצלחנו גם להקיף נושא מסוים וגם לרדת לעומקו. כל אחת מאיתנו יצאה עם קלסר מסודר שיעזור לה להדריך כלות בעצמה. הייתה אוירה משפחתית הרבה בזכות המפגשים הפרונטליים שחיברו בינינו ועזרו לנו להעשיר זו את זו".
קרן דהרי, מנחת קבוצות ומדריכת כלות בעצמה, מסכמת: "אני חושבת שאחת המטרות שלנו זה לשמור על היציבות של הבית היהודי. מכלה לכלה מתחדדת בי תחושת השליחות כמה הנושא הזה של הדרכת כלות נוגע בתחילת הדרך של כל חתן וכלה".
בימים אלו נפתח הרישום לקורס נוסף של הדרכת כלות, לרישום ולהצטרפות השאירו פרטים