השדכנים הוחלפו בשגרירים וההצלחה מרשימה

נשיא OU Israel, סטיוארט הרשקוביץ, מספר על ההצלחות המרשימות של מיזם השידוכים 'שגרירים בלב' וההתרגשות המלווה כל הצלחה והצלחה.

נשיא OU Israel, סטיוארט הרשקוביץ, מי שעד לא מכבר כיהן כסגן נשיא המרכז האקדמי לב, מספר בראיון לערוץ 7 על מיזם השידוכים שהקים המרכז יחד עם מכון טל וגם על כמה מהמיזמים החברתיים-חינוכיים שמקדם המרכז.

מיזם השידוכים החל לפני מספר שנים כאשר במרכז האקדמי לב הבינו שיש בציבור הציוני דתי רתיעה מגישה לשדכנים, מה שאין כן במגזר החרדי, והחליטו להיכנס לעובי הקורה. הוקם מיזם שידוכים על ידי שני שדכנים, זה במרכז לב וזו במכון טל, אך התוצאות לא היו מספקות. כשני שידוכים בלבד נרשמו מדי שנה וההוגים הבינו שנדרשת כאן עבודה רצינית ומשמעותית יותר על מנת להגיע לתוצאות המקוות. כך הוקם מיזם השגרירים, 'שגרירים בלב'.

"הרעיון הוא שאם לא נוח למישהו לגשת לשדכן, אז לא הבחור הוא שיחפש את השידוך אלא החבר שלו שיכנס לאתר 'שגרירים בלב' ויירשם כשגריר. המשמעות היא שהוא מכניס את הפרופיל של החבר למאגר המידע של 'שגרירים בלב' ואם הוא מתקבל כשגריר האלגוריתם יעביר אליו 5-7 שמות של בנות שמותאמות לפרופיל שהוכנס פנימה. מנגד ישנן גם שגרירות".

הקשר שנוצר הוא לא בין המשודכים לשדכנים אלא בין השגריר לשגרירה שמדברים יחד על המועמדים לשידוך ובוחנים את הסיכוי להתאמה ביניהם. "בכל זמן נתון אנחנו יודעים מי יוצא עם מי, מה קרה בדייט, אם הא התקדם ואם לא, ואנחנו נותנים דחיפה קטנה עם יועצים ויועצות, וכבר נרשמו 130 חתונות בשנתיים האחרונות", מספר הרשקוביץ.

על פי נתונים שנאספו קיים גיל קריטי שעד אליו חשוב להשתדך. "אנחנו רואים שגבר שלא התחתן עד גיל שלושים, לא בטוח שעד גיל ארבעים יהיה נשוי. אחוז החתונות אחרי גיל 30 לא גבוה. מדאיג לא פחות שלפי הנתונים שלנו, אנחנו רואים שבגיל 23 אחוז הדתיים הפתוחים הוא 7 אחוז וזה עולה עד שלושים אחוז עד גיל 30, כך זה אצל הרווקים. אצל הנשואים זה הרבה פחות וזה נתון מדאיג".

המיזם המניס עוד ועוד תוצאות מרגש אותו עם כל זוג שמדווח על נישואים והקמת בתים. הרשקוביץ מספר על כמה המיזמים של ה-OU כאשר הדאגה לנוער בסיכון, מכלל המגזרים, מעסיק מאוד את הארגון כשהמיזם המוכר ביותר בתחום זה הוא הזולה בירושלים אליה מגיעים מאות בני נוער במצבים שונים וזוכים לחיבוק חם שהציל נפשות לאורך 25 שנותיה של הזולה.

עוד הוא מספר על החיבוק שנותן הארגון למשפחות עולים חדשים שקשיי שפה מקשים על קליטתם בישראל. הארגון הקים מרכזי פעילות בגוש עציון, בחשמונאים, במודיעין ועוד כאשר היעד הוא להקים עוד מרכזים שכאלה. זאת לבד ממרכזים מיוחדים לנוער בסיכון הפזורים ברחבי הארץ כולה.