חבר הכנסת דני דנון מהליכוד שכעת מסתמן כי לא יכהן כשר בממשלה החדשה מתכוון להתמקד בעשייה פרלמנטרית בכנסת וגם לוודא שהקואליציה החדשה תהיה ימנית 'מלא מלא' כפי שהובטח לפני הבחירות.
היוזמה החדשה שלו - החלת ריבונות ישראלית בבקעת הירדן - עשויה לאתגר חלק מבכירי הקואליציה החדשה שמדברים על צעדים איטיים להחלת ריבונות דה-פקטו, ולא החלת ריבונות 'מלאה' כפי שהיו רוצים בימין.
חוק הריבונות של דנון יוגש בתמיכת תנועת הריבונות וראש המועצה האזורית בקעת הירדן דוד אלחיאני, והציפייה היא לקבל תמיכה גם מסיעות המחנה הממלכתי וישראל ביתנו.
"זה נושא חשוב מאוד שזוכה לתמיכה חוצת מפלגות ומחנות ומופיע גם בהסכמים הקואליציוניים'', אמר דנון לערוץ 7 לפני כשבועיים. "לכן אני חשוב שזו השעה. צריך להתחיל במהלך הדרגתי. בקעת הירדן ברור לכולם שהיא תהיה בידי ישראל, גם השמאל תומך בכך ולכן אני מקווה שאצליח לקדם את המהלך הזה.
''אני שומע שגם ליברמן ואחרים אומרים שיתמכו בהצעה כזו למרות שלא עשו זאת כשהם היו בשלטון. זו חובה שלנו להתיישבות ולביטחון ישראל. תמיד יש ויכוח על התזמון אבל אי אפשר לחכות לשעה הנכונה. אנחנו צריכים לקדם את המדיניות שלנו".
על הצפי למתקפה מהעולם בעקבות מהלך שכזה, אומר דנון כי אכן צפויה ביקורת מדינית "אבל נתמודד עם זה כמו שהתמודדנו במערכה על השגרירות בירושלים. אין כאן שום דבר שפוגע בהסדר הקבע כי ברור לכולם שהמקום יהיה בריבונות ישראל, ולכן אפשר לקבל הבנה למהלך כזה, גם אם לא תמיכה גורפת".
ראש המועצה האזורית בקעת הירדן דוד אלחייני בירך על היוזמה. "החלת ריבונות בבקעת הירדן היא חוב ישן של ממשלות ישראל לעם ישראל ותושבי הבקעה. ההכרה בבקעת הירדן וחשיבותה חוצה מפלגות ומגזרים ואני קורא לסיעות הציוניות בכנסת ישראל לתמוך בהצעת החוק של חה"כ דנון ולקדם אותו בהקדם".
ח"כ בני גנץ התייחס גם הוא לפרסום בישיבת סיעת המחנה הממלכתי ואמר: "בקעת הירדן בכל תקחיש צריכה להיות חלק אינטגרלי ממדינת ישראל. איך עושים זאת ובאיזה תזמון? זה דבר שמצריך דיון עמוק".