העיתונאי, כותב הנאומים וההיסטוריון פול ג'ונסון הלך אתמול (ה') לעולמו בגיל 94.
הוא הותיר אחריו את אשתו מאריגולד, שלושה בנים ובת, עשרה נכדים וארבעה נינים.
ג'ונסון, יליד 1926, היה היסטוריון, סופר ועיתונאי בריטי, ששימש בין היתר עורך ה'ניו סטייטמן' ובעל טור ארוך-שנים ב'דיילי מייל'. חיבר כארבעים ספרים, רובם בנושאים היסטוריים, אחרים הגותיים באופיים, הפונים אל הקהל המשכיל הרחב. בעברית הופיעו ספריו 'היסטוריה של הזמן המודרני' (דביר, 1995) ו'אינטלקטואלים' (דביר, 1996) ובאחרונה ראה אור תרגום לספרו 'היסטוריה של היהודים' (הוצאת שיבולת).
בנו, דניאל ג'ונסון פרסם הודעה קצרה בעמוד הטוויטר שלו: ''פול ג'ונסון, סופר ועיתונאי נפטר הבוקר בגיל 94 אחרי מחלה ארוכה. הוא הותיר אחריו את אשתו מאריגולד, שלושה בנים ובת, עשרה נכדים וארבעה נינים. מי ייתן ואור הנצח יאיר על נשמתו והוא ינוח על משכבו בשלום".
ג'ונסון נודע בין היתר בשל המעבר הפוליטי בעמדותיו משמאל לימין. בעקבות המעבר נעשה לאחד מיועציה הקרובים וכותבי נאומיה של מרגרט ת'אצ'ר.
בהקדמה שחיבר למהדורה העברית של ספרו 'היסטוריה של היהודים' (הוצאת שיבולת) משבח ראש הממשלה בנימין נתניהו את פועלו: "שמו של פול ג'ונסון הלך לפניו כהיסטוריון מבריק, כהוגה דעות פורה וככותב בעל אומץ אינטלקטואלי". הוא גם מתוודה כי "קראתי בשקיקה כמה מספריו, המתאפיינים ברוחב יריעה וברוחב דעת".
נתניהו ציין גם את בחירתו המסקרנת של ג'ונסון לפתוח את ספרו בעיר האבות: "המחבר בחר לפתוח את ספרו, ולא בכדי, בחברון. התנ"ך מעיד שבעיר זו רכש אברהם אבינו בכסף מלא, את מערת המכפלה וסביבתה מידיהם של בני חת. שם נקברו האבות והאימהות, שם נוסדה מלכות בית דוד, ולשם הגיעו יהודים בכל הדורות – גם תחת שלטון זרים – לשאוב כוחות נוכח צרות הגלות. הקשר האמיץ שלנו לחברון, בדומה לקשר שלנו לירושלים, לא פסק ולא חדל. הוא התבטא בהתיישבות זמנית וקבועה, במסעות של עולי רגל ובכיסופי מתפללים. האבנים החסונות של המבנה המתנוסס מעל המערה מאז ימי הבית השני מסמלות את כוח העמידה היהודי מדור לדור".