כחמש שנים לאחר תחילת המאמצים להקימו, נחנך אמש (ד') מקווה ראשון בחוות גלעד, אחד מיישובי "ההתיישבות הצעירה" שקיים כבר עשרים שנה.
המקווה הוקם לזכר הרב רזיאל שבח הי"ד שנרצח בפיגוע ירי ליד היישוב, ובמשך חמש שנים נאבקו תושבי חוות גלעד ובראשן נשות חוות גלעד על הקמת המקווה.
המקווה נחנך בנוכחות ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן, יעל שבח אלמנתו של הרב רזיאל שבח הי"ד, משפחתו של רזיאל, ח"כ מתן כהנא, הרב דודי דודקביץ רב הישוב יצהר, הרב צבי פרבשטיין רבה של קדומים, הרב יעקב שמעון, סגן ראש מועצת שומרון דוידי בן ציון, רוני בירם מייסד 'אקסלנס נשואה' ומהתורמים הגדולים למקווה, משה שבח אביו של רזיאל, אילנה ויהודה שמעון שדחפו להקמת המקווה ויו"ר חוות גלעד דן עמרם.
המקווה נקרא על שם חנה ואסתר, אמו ודודתו של משה הרוש. באירוע נכח גם הרב בנימין שחור שבני משפחתו תרמו למקווה לעילוי נשמת בת משפחתם חנה לחיאני ז''ל שנהרגה בגיל 21 בתאונת דרכים בירושלים.
יעל שבח אלמנתו של רזיאל: "אנחנו מציינים היום 5 שנים להירצחו של בעלי רזיאל, 5 שנים שבכל דרך שאני יכולה אני מנכיחה אותו. ב-5 השנים האלו לא היה מפעל הנצחה שלא ניגשתי אליו, יחד עם המשפחה של רזיאל, וחיפשתי איפה אני יכולה למצוא עוד פיסה מהלב הגדול שלו שלאחר מותו פשוט התפזר לכל עבר, ולמרות כל ההנצחות היום הזה הוא מבחינתי הפעם הראשונה שאני זוכה להנציח את רזיאל, מהרגע שהגענו לכאן הדבר שהטריד אותו הכי הרבה היה שאין כאן מקווה נשים וזכינו להגשים את משאלתו".
ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן בירך ואמר: "חוות גלעד זהו מקום של מסירות נפש. באופן אישי אני רוצה לספר שיש לי לפעמים ימים קשים, ואז אני נכנס לחוות גלעד פותח את החלונות של הרכב נושם את האוויר ויוצא כמו חדש. האוויר כאן הוא אוויר שמכניס כוח, אוויר של מסירות נפש יהודית. מצד שני יש כאן גם מתיקות, מתיקות של משפחה וקהילה, יישוב של חסד, יישוב שמהווה דוגמה להתיישבות הצעירה. הרבה תהליכים בהתיישבות התחילו כאן, כי זה מקום של מסירות נפש.
''לפני חמש שנים חטפנו כולנו את המכה הכי קשה שפגעה ביישוב, ובלילה הזה התגלתה לכל עם ישראל יעל שבח. אנחנו הכרנו את יעל רכזת הקהילה העוזרת והתומכת, היא התגלתה כיעל הלביאה. יעל סחפה את כל ההתיישבות וכל עם ישראל לתהליך אדיר, שביום השלושים של הרב רזיאל הממשלה הכירה ביישוב. כעת זהו מבנה הקבע הציבורי הראשון ביישוב. כל מקום בחוות גלעד הוא קודש והמבנה הזה הוא קודש קודשים. שהקב"ה יזכה אותנו לזרז את התהליך של ההכרה ביתר החלקים של חוות גלעד שתהפוך להיות עיר ואם בישראל", הוסיף דגן.
משה אביו של רזיאל שבח: "כשהגיעו לכאן יעל ורזיאל, היו כאן רק 25 משפחות, לא הגיוני שבשביל 25 משפחות יקימו מקווה, אבל מי שצופה פני עתיד, לא רואה את 25 המשפחות אלא מביט קדימה ורואה איך הישוב יגדל ויפרח. וכך היה רזיאל, הציק לו שאין כאן מקווה, והנה כאן הגשמנו את משאלתו. יהי רצון שהקב"ה יקיים את הישוב הזה, אני מתאר לעצמי שהוא מביט מלמעלה ומחייך ולא רק הוא אלא כולם שמחים בשמים".
ח''כ מתן כהנא שסייע בגיוס תרומות לבניית המקווה אמר: "כשאילנה שמעון פנתה אלי ואמרה לי שיש ישוב שאין בו מקווה, הזדעזעתי, והחלטתי לעזור כמה שאפשר. אני מאחל לכם שהתפילה של יעל שבח תתקבל, והמקווה יהפוך למרכז הישוב וסביבו יפרח ישוב גדול חזק שיהפוך לעיר ואם בישראל".
משה הרוש שהמקווה נקרא על שם דודתו ואמו: "כשעלינו לארץ הכניסו אותנו לפחונים, בלי חשמל, בלי מים, בלי כלום. אמא הצדיקה ז"ל הייתה נעלמת לנו ליום יומיים, ואנחנו דאגנו שהיא נעלמה לרמלה, כשהזדקנתי הבנתי שהיא הייתה הולכת עד רמלה כדי לטבול כי רק שם היה מקווה. באתי לכאן מתוך הזדהות כי שמעתי שאין כאן ובאזור מקווה, אמרתי שזה הדבר הכי נכון להנציח את אמא".