המשלחת הקוריאנית נכנסת עם נציגי הרשות הפלסטינית והכפר סבסטיה לשומרון העתיקה
המשלחת הקוריאנית נכנסת עם נציגי הרשות הפלסטינית והכפר סבסטיה לשומרון העתיקהצילום: מועצת שומרון

משלחת של נציגים מדרום קוריאה נפגשה עם בכירים ברשות הפלסטינית וראש עיריית סבסטיה, כחלק מפרויקט משותף שאותו מובילים הגופים בתקופה האחרונה להפיכת אתר שומרון העתיקה בכפר סבסטיה לאתר מורשת פלסטיני.

במסגרת הפרויקט אותו מובילים משרד השלטון המקומי ברשות הפלסטינית יחד עם משרד התיירות בנפת שכם ונציגים מדרום קוריאה, מתוכנן פיתוח של שרידי העיר שומרון העתיקה והקמת מרכז מבקרים במקום, שיהווה מוקד לתיירות בינלאומית.

לפרוייקט התיירותי ישנה מטרה מוגדרת וברורה, כפי שהגדיר זאת שר השלטון המקומי ברש"פ מג'די סלאח: "מטרת הפרוייקט היא העצמת הנרטיב הפלסטיני, הדגשת זכויות הפלסטינים בארצם והפרכת הטענות ההיסטוריות של הצד הישראלי בנוגע לזיקה לעיר שומרון העתיקה".

צילום: מועצת שומרון
צילום: מועצת שומרון

הפרוייקט שיהפוך את סבסטיה לאתר תיירות בינלאומי, יביא לדברי השר סלאח להכנסת אתר שומרון העתיקה לרשימת אתרי המורשת הבינלאומיים והגדרתו כאתר מורשת פלסטיני בקרב הקהילה הבינלאומית.

בסיור שקיימו בשטח האתר ההיסטורי, הודה השר סלאח לנציגי דרום קוריאה על תמיכתם בפלסטינים ושיבח את פעילותם למען הפלסטינים בכל המישורים הבינלאומיים.

יוסונג שין, ראש המשלחת הדרום קוריאנית שיבח אף הוא את חשיבות שיתוף הפעולה בין הצדדים, ואמר כי הדבר יסייע "לסיום הפרויקט בצורה מיטבית, שתשמר את המורשת ההיסטורית והתרבותית של סבסטיה". עוד הוסיף ואמר כי צוותי משרדו ימשיכו לעקוב מקרוב אחר התקדמות הפרוייקט.

הפרוייקט בסבסטיה מצטרף לשורת פרוייקטים נוספים באתרים יהודים היסטוריים ביהודה ושומרון, אותם מקדמת הרש"פ בשנים האחרונות במטרה לקעקע את הזיקה היהודית לארץ ולמחוק כל זכר היסטורי לנוכחות יהודית בישראל בתקופות קדומות.

ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן הגיב בחריפות: "מתחת לאף, הרשות הפלסטינית ממשיכה להביא גורמים מדיניים בכירים כדי למכור את השקר של 'מורשת פלסטינית' בשומרון העתיקה ובאתרי מורשת יהודים נוספים. אם מדינת ישראל לא תתעשת, ההיסטוריה היהודית תמחק צעד אחר צעד. הממשלה החדשה חייבת להפסיק את הבזיון הלאומי ולהחזיר את השליטה בבירת ממלכת ישראל הקדומה.

''אנחנו מצפים מהממשלה להציב שמירה על האתר, לנהל מאבק גם במישור הדיפלומטי מול נציגי מדינות זרות כולל, אם אכן טענות עיריית סבסטיה נכונות, הזמנת שגריר דרום קוריאה לשיחת נזיפה בנושא הזה, כדי לעצור את הסחף המדיני שמובילה הרשות הפלסטינית וייעוד תקציבי מדינה לשמירה על האתר ההיסטורי שריד יחיד למלכות ישראל הקדומה ושיקומה".

בפורום ''מאבק על כל דונם'' מסרו בתגובה: "שוב אנו עדים לפעילות שיטתית ומאורגנת של הרשות הפלסטינית כנגד אתרי מורשת ישראלים. המקרה המדובר חמור שבעתיים בכך שמעורבים בפרוייקט גורמים ממדינות זרות, שחותרים תחת ריבונותה של מדינת ישראל".

מארגון ''שומרים על הנצח'' נמסר: "דרום קוריאה מתיימרת להימנות על מדינות המערביות אך מתנהלת כמדינת עולם שלישי. בעוד היא מתרפקת על אתרי מורשת קוריאנים מהמאה ה- 15, היא נותנת ידה לפשע של השכחת מורשת ושכתוב של ההיסטוריה שמבצעת עיריית סבסטיה וממשלת הרשות הפלסטינית. זאת, בניגוד לצדק והחוק הבינלאומי. שומרון העתיקה היתה בירת מלכות ישראל וכל ניסיון למחיקת עובדה זו היא פשע כנגד ההיסטוריה. ראוי שמשרדי הממשלה יפעלו בנושא מול שגריר דרום קוריאה ויבהירו לו את המתבקש מאליו: במדינת ישראל לא תימחק עוד מורשת לאומית ישראלית''.

מתנועת רגבים נמסר: "לא יתכן שמדינות זרות מתערבות בפעילות לא חוקית בשטחי C ומדינת ישראל יושבת בחיבוק ידיים. בתקופה האחרונה הרשות הפלסטינית העלתה הילוך בהרס השיטתי של אתרי המורשת היהודיים במטרה ברורה - לספר מחדש את ההיסטוריה, למחוק את המורשת היהודית ולחזק את הנרטיב הפלסטיני. הממשלה חייבת להתעורר ולבלום את המהלכים האלו ולהוכיח שהיא חזקה במעשים ולא רק בדיבורים''.