
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בראיון לרשת CNN ששודר הלילה (רביעי) כי ישראל "נוקטת בפעולות נגד פיתוח כלי נשק באיראן", אך סירב להתייחס לדיווחים לפיהם ישראל עומדת מאחורי מתקפת המל"טים במתקן הצבאי בעיר איספהאן.
"אני אף פעם לא מדבר על מבצעים ספציפיים", אמר ראש הממשלה. "בכל פעם שיש פיצוץ במזרח התיכון, מאשימים או מייחסים אחריות לישראל - לפעמים אנחנו אחראים, ולפעמים לא".
נתניהו ציין כי הוא יהיה מוכן לשמש כמתווך בין רוסיה לאוקראינה אם יתבקש לעשות זאת על ידי שתי המדינות וארצות הברית.
"אם אתבקש על ידי כל הגורמים הרלוונטיים, אני בהחלט אשקול את זה, אבל אני לא דוחף את עצמי", אמר נתניהו, שאף חשף כי הוא התבקש לשמש כמתווך בין רוסיה לאוקראינה זמן קצר לאחר הפלישה הרוסית בפברואר אשתקד, אך סירב כי כיהן באותה תקופה כראש האופוזיציה.
"יש לי חוק - ראש ממשלה אחד בכל פעם", אמר נתניהו, שסירב לחשוף מי ביקש ממנו לתווך, אך אמר כי הבקשה הייתה "לא רשמית".
נתניהו התייחס בראיון עם המגיש ג'ייק טאפר גם לסוגיית המשא ומתן עם הפלסטינים ואמר כי הוא בחר בגישה שונה לסכסוך.
"יש נוסחה לשלום, אבל ההשקפה שלי היא, בגלל הסירוב הפלסטיני העיקש להכיר במדינת לאום לעם היהודי... שאם נחכה להם, לא יהיה לנו שלום. אני חושב שבאופן מציאותי זה הפוך: אם נעשה שלום עם סעודיה, וזה תלוי בהנהגה הסעודית, ונביא למעשה את הסכסוך הערבי-ישראלי לקיצו, אני חושב שנחזור לפלסטינים ונשיג הסכם שלום בר-ביצוע עם הפלסטינים", אמר.
"הלכתי ישירות למדינות ערב עם תפיסה חדשה של שלום... הבאתי ארבעה הסכמי שלום היסטוריים, הסכמי אברהם, שזה פי שניים ממספר הסכמי השלום שהביא כל קודמיי ב-70 השנים שלפניי", הוסיף ראש הממשלה.
לשאלה איזה ויתור ישראל תעניק לרשות כחלק מהסכם שלום, השיב נתניהו: "ובכן, אני בהחלט מוכן שיהיו להם את כל הסמכויות שהם צריכים כדי למשול בעצמם. אבל אף אחת מהסמכויות לא יכולה לאיים עלינו, וזה אומר שישראל צריכה לקבל את האחריות הביטחונית העליונה".
"העובדה היא שיהודים חיים כאן וימשיכו לחיות כאן, והפלסטינים ימשיכו לחיות כאן, ואנחנו נצטרך לחיות ביחד. אנחנו לא מתכוונים לטהר אתנית את לב ליבו של העם היהודי ואנחנו לא הולכים לטהר אתנית את ישראל. 20% מאוכלוסיית ישראל הם ערבים. אנחנו לא נגיד שלא יהיה לנו שלום עד שנעיף את הערבים מישראל ולא נגיד שלא יהיה לנו שלום עד שנצא מהאזורים הללו, שיש עליהם מחלוקת. הם לא בלתי חוקיים, הם אזורים במחלוקת, והדרך היחידה לפתור את המחלוקת היא לנהל משא ומתן לשלום, דבר שהפלסטינים מסרבים בעקביות לעשות", אמר ראש הממשלה.
הוא דחה את הביקורת על כך ששותפיו לקואליציה הם קיצוניים, ואמר שיש "צביעות אדירה".
לדבריו, הממשלה הקודמת "התבססה על שותף קואליציוני אחד, מפלגה שהייתה מחויבת לאחים המוסלמים, שהם אנטי הומואים, אנטי-ליברלים, אנטי-מערביים, אנטי-אמריקאים, אנטי-דמוקרטיים".
ראש הממשלה התייחס גם לרפורמה המשפטית ולמחאות בישראל. הוא ציין כי "רשות שופטת עצמאית אין פירושה מערכת שיפוט חסרת רסן", אך גם הדגיש שהוא "מוכן לשמוע" הצעות פשרה.
נתניהו דחה בנוסף את הטענות כי הוא מקדם את הרפורמה בגלל המשפט שלו. לדבריו, "זה שקר. לאף אחת מהרפורמות שאנחנו מדברים עליהן - הרפורמות הדמוקרטיות האלה - אין שום קשר למשפט שלי".