הזכות לשאת נשק במדינת ישראל אינה זכות מוקנית, כמו שנהוג במקומות אחרים בעולם. במדינות רבות, הבולטת מביניהן היא ארצות הברית, קיימת זכות בסיסית ויסודית של כל אזרח לשאת נשק. זכות זו מעוגנת בחוקה ומטרתה לאפשר לכל אזרח להגן על עצמו ללא פשרות.

במידת ישראל, לעומת זאת, לא קיימת זכות לנשיאת נשק המוענקת באופן אוטומטי.

אז מי בכל זאת זכאי לשאת נשק?

הרישיון לנשיאת נשק ניתן במידה, ורק לאזרחים שהגישו בקשה לנשיאת נשק ועומדים בקריטריונים הנדרשים. האישור לנשיאת נשק ניתן אך ורק על ידי האגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון לאומי שלו הוענקה הסמכות בנושא זה. הגשת הבקשה היא מרובת שלבים. מי שמעוניין להגיש את הבקשה בצורה החלקה ביותר ולקבל מענה לכל שאלה ובכל שלב בתהליך יכול להיעזר באתר איזי לייסנס לצורך הבנת השלבים השונים וקידום התהליך שלו בצורה נכונה וחכמה.

כאשר מגישים בקשה לנשיאת נשק, ישנם כמה שלבים שצריך לעבור. השלב הראשון הוא בדיקת הזכאות העקרונית. בבדיקת הזכאות נבדקים קריטריונים יבשים ואובייקטיביים, כגון מעמדו האישי של המבקש - האם האזרח המבקש הוא אזרח, או תושב ישראל המתגורר מעל 3 שנים בארץ. לאחר מכן נבדק הגיל שלו, עברו הצבאי ועוד. אזרח מגיל 21 שסיים שירות צבאי זכאי להגיש את הבקשה, וכך גם אזרח מעל גיל 27 שלא שירת בצבא מסיבות שונות. בנוסף, תיבדק רמת השפה העברית של האזרח, כדי לראות שיש לו יכולת הבנה בסיסית של הוראות השימוש באקדח. במידה והאזרח המבקש עומד בכל הקריטריונים הבסיסיים האלה, ייבדקו נושאים נוספים.

במידה והאזרח המבקש עומד בקריטריונים הבסיסיים של האגף לרישוי כלי ירייה, ייבדקו נושאים נוספים בעניינו. הנושא הבא שנבדק כאשר בא אזרח לבקש רישיון לנשק הוא מקום המגורים של אותו אזח, מקום העבודה שלו וכן אופי העבודה. אזרח שמתגורר או עובד במקום שהדרכים אליו עלולות להיות מסוכנות, וזקוק לנשק כדי להגן על עצמו, ייתכן שיהיה זכאי לקבל רישיון לנשק. גם אזרחים שאופי עבודתם מחייב בנשיאת נשק, כגון חקלאים, מורי דרך או אפילו וטרינרים – ייתכן וכל אלה יהיו זכאים.

אם וכאשר האזרח נמצא כעומד בקריטריונים היבשים שצוינו לעיל, ובנוסף זכאי מתוקף מקום מגורים, עבודה וכן הלאה – הבקשה מתקדמת. השלב הבא בהגשת הבקשה הוא בדיקה של המשרד לביטחון לאומי מול המשטרה ומול משרד הבריאות לגבי יכולת של אותו אזרח לשאת נשק. הבדיקה מול משרד הבריאות נעשית בסיוע רופא משפחה, וכוללת שאלות הן לגבי הבריאות הפיזית והן לגבי הבריאות הנפשית של האזרח. במידה ושני גופים אלה מאשרים את הבקשה, התהליך ממשיך להתקדם. אם אחד מהם לא יאשר את הבקשה, היא תיפסל והתהליך ייעצר.

בשלב האחרון בתהליך נדרש האזרח להגיע למטווח. המטווחים פרושים ברחבי הארץ, ונערך בהם הן מבחן עיוני והן מבחן מעשי לשימוש בנשק. כדי לקבל רישיון נשק, על האזרח לעמוד בהצלחה בשני המבחנים, וזאת בהתאם לפרמטרים שנקבעו מראש. במידה והאזרח אכן מקבל רישיון לנשיאת נשק, עליו לשלם אגרה ולזכור כי הרישיון תקף ל3 שנים, שאחריהן יש לחדש אותו בהתאם לחוק.

חברת איזי לייסנס היא מהחברות הוותיקות בתחום רישיונות הנשק בישראל. אתר החברה מציע לכל מי שמעוניין בכך בדיקת זכאות לנשיאת נשק פרטי. את הבדיקה דרך מומחי האתר נתן לעשות ללא כל התחייבות, וללא תשלום מראש. הגשת הבקשה היא תהליך ארוך ומורכב, והמומחים של איזי לייסנס יעזרו לכם לעבור אותו בקלות וללא סיבוכים מיותרים.

לבדיקת זכאות והוצאת רישיון לנשק הירשמו באתר:

הוצאת רישיון נשק - איזי לייסנס