
השר לשעבר נחמן שי מתייחס בראיון לערוץ 7 לדברי השבח שכתב על מאבקו של עו"ד דוד חודק למען מה שהגדיר כ"ישראל הדמוקרטית והחופשית".
נציין כי הפרקליטות אישרה הבוקר (שישי) למשטרה לפתוח בחקירה פלילית נגד עורך הדין שאמר בכנס של לשכת עורכי הדין כי "אם מישהו יכריח אותי לחיות בדיקטטורה ולא תהיה לי ברירה - לא אהסס להשתמש באש חיה". החשד המסתמן, לפי המשטרה, הוא הסתה לאלימות.
לשאלה אם אינו רואה את דבריו של עו"ד חודק בדבר הנכונות להשתמש בנשק חם כקיצוניים אומר נחמן שי: "אני עצמי לא קורא למלחמה ולא קורא להחזיק בנשק או להתחיל לירות זה בזה. אני עומד מאחורי הדברים שאני אומר. אני חושב שמדובר באדם שצריך להקשיב לדברים שהוא אומר מדם ליבו. צריך להאזין לו. אני חושב שגם הוא לא מדבר על אחיזה בנשק אלא על הצורך להילחם, ובעניין הזה צריך להילחם".
על התודה לחודק שהוסיף בסוף הדברים שפרסם, אומר נחמן שי כי הוא "מודה לו על אומץ הלב להתייצב ולומר דברים חשובים בעניין. זה לא אומר שיש לו את הזכות לומר כל דבר משוגע, אבל זה אומר שהדברים באים ממקום טוב ונכון, ממקום של אדם שמרגיש אכזבה עצומה ממה שרואה פה. נזכור כי כי הוא היה בקו הראשון של אנשים שהיו מוכנים להקריב את חייהם בשנת 73' כדי להציל את כולנו. יש לי את כל האהבה וההערכה שבעולם כלפי האנשים הללו שיצאו כדי להציל את המדינה ובלעדיהם לא הייתה לנו מדינה היום".
לטעמו שלו "צריך לקיים מאבק ציבורי פומבי שיקיף סקטורים שונים בציבור, וכל מי שמאמין שישראל הדמוקרטית והליבראלית שגדלנו עליה נמצאת בסכנה, צריך לעשות כל מאמץ למנוע את הערכים המסוכנים הללו".
לדבריו הסכנה שממנה הוא חושש נובעת לא רק ממה שעושים אלא גם מאיך שעושים, כלשונו. "ככה לא מעבירים רפורמה, אפילו אם היא חשובה. היו בעבר לא מעט רפורמות ואני מזכיר את אמנת כינרת שהייתה ניסיון חשוב למרות שהוא לא הצליח, הניסיון הזה ניסה לחשוב על היחסים בתוך החברה הישראלית מתוך ישיבה משותפת והבנות משותפות. צריך להגיע למסקנות מתוך שיח, הבנה, משא ומתן, חשיבה על החברה באופן כולל לפני שהבית הזה שכל כך יקר לנו ייהרס".
על תוכנה של רפורמת לוין אומר השר לשעבר שי כי לטעמו אין כל מקום לשנות דבר באופן בחירת השופטים. האם פרשת אבי חימי וקודמותיה לא מביאות אותו לחשוב שאולי בכל זאת יש מקום לשקול את הדברים סביב אופן בחירת השופטים בישראל? נחמן שי סבור שאין מקום ללמוד מפרשה זו על הכלל. "זו פרשה מסריחה שלא מלמדת על הכלל. כל עורכי הדין נוהגים כך? לא נפסול את כל עורכי הדין בישראל בעקבות אירוע שכזה. אירוע כזה לא פוסל את כל הסקטור ולא בגלל זה נעביר את הבחירה לידי הפוליטיקאים שגם מהם היו שנשלחו לכלא, אז נפסול גם אותם? ומי בסוף יבחר כאן שופטים? זה שאנשים פועלים שלא ביושר לא צריך להיות סיבה לפסילת כל המחנה".