החיים בזוגיות לא תורמים רק לתחושת האושר, אלא גם בעלי יתרונות בריאותיים. מחקר חדש שפורסם בכתב העת בנושאי סוכרת British Medical Journal טוען כי אנשים שחיים עם בן או בת זוג נהנים מרמות סוכר נמוכות יותר בדם ומסיכון נמוך יותר לחלות בסוכרת מסוג 2.
נתוני המחקר מראים שרמות הסוכר והסיכון לסוכרת היו נמוכים יותר גם במידה והיחסים בין בני הזוג מתוחים או לא תקינים לחלוטין. חוקרים מלוקסמבורג וקנדה ניתחו בין השנים 2004-2013 נתונים של 3335 מבוגרים, בגילאי 50 עד 89, שלא אובחנו עם סוכרת מוקדם יותר.
המשתתפים העניקו דגימות דם על מנת למדוד את רמות הסוכר הממוצעות בדם, ונשאלו אם יש להם בעל, אישה או בן זוג שאיתם הם מתגוררים, וכן שאלות נוספות בנוגע לטיב היחסים עם בני הזוג והאם מדובר בקשר המתנהל היטב או עם מתיחויות וחילוקי דעות.
לדברי קתרין פורד, מחברת המחקר הראשית ודוקטור במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת קרלטון באוטווה, קנדה, המחקר הוכיח כי שינוי במצב המשפחתי קשור באופן משמעותי גם לשינוי ברמות הסוכר הממוצעות בדם.
"עבור אלה שיצאו מנישואים או זוגיות, רמות הסוכר הממוצעות בדם היו גרועות יותר. זה היה בלתי צפוי שהמאמץ והתמיכה של בני הזוג היו קשורים ברמות הסוכר הממוצעות בדם. ייתכן שתמיכה של בני הזוג חשובה יותר עבור אלה שצריכים לנהל באופן פעיל אבחון של סוכרת", אמרה פורד.
אחד הנתונים שעלו במחקר הוא כי אנשים מבוגרים שאיבדו את בן או בת זוגם סבלו מעלייה ברמות הסוכר בדם, וכתוצאה מכך גם מסיכון מוגבר לחלות בסוכרת מסוג 2. המחקר חדש מצטרף למחקרים נוספים בעבר שטוענים כי בידוד חברתי גורם לעלייה ברמות הסוכר בדם ולסיכון מוגבר לסוכרת.