וועדת העבודה והרווחה של הכנסת בראשות ח"כ ישראל אייכלר דנה בפגיעה בחובותיהם ובזכויותיהם של אזרחים זרים בארץ, רבים מהם סטודנטים ותלמידי ישיבות.
לטענת יו"ר הוועדה, הבעיה נובעת מאי סנכרון בין משרדי הממשלה, כמו רשות האוכלוסין והביטוח הלאומי, מה שגורם לעיתים להפסקת חברותם בקופות חולים של אותם אזרחי חו"ל המתגוררים בארץ, שלא בצדק.
אייכלר אמר כי "סנכרון מידע בין משרדי ממשלה ורשויות ממשלתיות, הוא הכרחי ומתבקש בעידן הדיגיטלי. זה גם יקל על האזרח ויחסוך בירוקרטיה, הבאת טפסים חסרים והמתנה מיותרת. ועדה בכנסת לא צריכה לגרום למשרדי ממשלה לדבר ולהעביר מידע שוטף ביניהם – זה צריך להיות מובן מאליו".
לדברי עו"ד דני זקן, סגן ראש מינהל הביטוח והגביה בביטוח הלאומי ישנם אלפי בחורי ישיבות תושבי חו"ל, שמרכז חייהם בישראל. אלו הם בעלי אשרות א2 ו-א4. נתקלנו בקשיי מעקב אחרי חידוש האשרה, או יציאות וכניסות לארץ. קשיים אלו גורמים לניתוק ביטוח בריאות, וניתן לפתור אותם מידית על ידי מידע מרשות האוכלוסין לפי מספר הדרכון.
עו"ד אראל, מהלשכה המשפטית של רשות האוכלוסין, השיבה כי המידע יועבר בתוך כחודש, מרגע שהביטוח הלאומי יבקש זאת בטופס מתאים. עופר ישי, מנהל מערך הדיגיטל הלאומי, הוסיף כי כבר קיימת תשתית המאפשרת למשרדי הממשלה להעביר מידע ולתקשר ביניהם – ולבין שאר מוסדות כלכליים בארץ ובעולם. לדבריו, המערך פועל כל העת לשפר את העברת המידע.
ח"כ דבי ביטון הציעה כי תוקם מערכת ממוחשבת קבועה שתסנכרן מידע בין הרשויות, ללא צורך בהגשת בקשה נקודתית בכל פעם.
יו"ר הוועדה ח"כ אייכלר סיכם את דרישות הצדדים הממשלתיים והושגה הסכמה כי עד י' בניסן יקבל הביטוח הלאומי את כל המידע הנדרש מרשות האוכלוסין ויביא להפסקת הסבל המיותר מאלפי סטודנטים ובחורי ישיבות וכלל אזרחי חו"ל תושבי ישראל.