35 שנים חלפו מאז הוקמה מכינת 'בני דוד' וחוללה מהפכה במעורבותה של הציונות הדתית בצה"ל וביחסה למדינה, וכעת יוצאים מוסדות 'בני דוד' במיזם להקמת מבנים של ממש למגורי התלמידים שעד כה השתכנו בקראוונים ישנים.
מנכ"ל מוסדות 'בני דוד', ליאור שטול, מספר על המיזם ועל התהליך שעבר על המוסדות בעשרות השנים האחרונות מאז החלו את דרכם עם הקמת המכינה, חלוצת המכינות בישראל, ומאז התווספו מוסדות נוספים, שלושה מהם בעלי, המכינה, הישיבה הגבוהה ובית המדרש לבוגרי צבא, ואיתם השלוחה שהוקמה לפני כשמונה שנים במעלה אפרים ובה כ-120 תלמידים, בתפוח הוקמה מדרשת דניאלי ובה כ-120 תלמידות לפני ואחרי שירות לאומי, כך גם הוקמה בשכונת נווה שאנן בתל אביב ישיבת 'עוז ואמונה' ולפני כשנה וחצי הוקמה המכינה הייחודית 'דרך אבות' לנוער בני העדה האתיופית הלומדים גם את מורשת ביתא ישראל. "בכלל מוסדות בני דוד לומדים היום כאלף תלמידים ותלמידות", אומר שטול.
הצטרפו עכשיו למיזם גיוס ההמונים לבניית הפנימיות של מכינת בני דוד
את מהות 'בני דוד' מסכם שטול במילים "חיים של שליחות", והוא מרחיב: "מה שהרב סדן והרב לוינשטיין הנחילו מאז המחזור הראשון הוא שאנחנו לא חיים בשביל עצמנו אלא נמצאים כאן בשביל העם ובשביל המדינה עם הרבה תורה ואמונה. התפקיד שלנו הוא לא לדאוג לעצמנו אלא למשפחה, לחברה לקהילה ולעם. החוט הזה הוא ששוזר את מוסדות בני דוד. אנשים מגיעים לשנה שנתיים שלוש ויותר ולאחר מכן יוצאים אל החיים שמתחילים בשירות צבאי או לאומי, אבל אחר כך אנחנו פוגשים אותם בכל מחוזות העשייה, בחינוך, במגזר הציבורי וגם בעסקים מתוך רוח של שליחות במגמה לרומם את הרוח במדינת ישראל".
שטול מספר על מבצע ההתגייסות של בוגרי המוסדות ועל ערבי המפגשים שהם מקיימים באחרונה, החל מהמחזורים הראשונים ועד לאחרונים שבהם. "היה מאוד מרתק. אני שומע מהרבה בוגרים את האמירה שהחיים מתחלקים עד בני דוד ומבני דוד. בני דוד עשתה לנו סוויץ' בחיים שכל אחד לקח למקום אחר. אנחנו פוגשים בוגרים שגם אחרי שלושים שנה עדיין נמצאים במערכות הביטחון וגם בוגרים במחוזות אחרים. באחד המפגשים ישב קבלן בניין שסיפר שהערכים שהוא קיבל בבני דוד נמצאים בתוך ההחלטות שהוא מקבל בכל יום במשרד. כך ראשי ישיבות, מחנכים, עובדי משרדי ממשלה, מנכ"לים, עוזרים לשרים ועוד, כולם עובדים מתוך שליחות ועשייה גדולה למען העם והמדינה".
על פרויקט הבנייה שאליו מתגייסים המוסדות מספר שטול כי לאחר בניית קמפוס הלימודים ובתי המדרש וחדר האוכל הגיע השלב הבא שלמעשה מחזיר את היוזמים לימיה הראשונים של המכינה. שטול מספר על שיחה עם בוגרי מחזור ד' הזוכרים את הימים בהם הובאו הקראוונים, שהיו ישנים כבר אז, למתחם המכינה על מנת שהבחורים יתגוררו בהם. "הם היו בהלם לדעת שעד היום התלמידים מתגוררים בקראוונים האלה", הוא אומר ומציין כי הוא עצמו היה שותף להצבת הקראוונים ו"לא חשבתי שאחרי 31 שנים עוד יגורו בהם בני אדם...".
כעת הגיעה השעה לשינוי הגדול והמיוחד. המוסדות גייסו את הסכום ההתחלתי שאתו הוחל בבניית מבני המגורים, ולהשלמת המהלך פונה שטול ל"ציבור הרחב, לאלה שמעריכים את החבר'ה שעושים למען המדינה, לעשות עכשיו למען המכינה ולתת כל אחד תרומה קטנה שמצטרפת לאלפי תרומות שבעזרת ה' יסייעו לנו להשלים את הפרויקט הזה כדי שלתלמידי מחזור ל"ו מקום ראוי ומכובד לשים את הראש ולישון במעט השעות שהם בחדרים".
שטול מספר על תחושת ההתרגשות במפגשי הבוגרים שמגיעים מכל רחבי הארץ למפגשי מחזור להכרת תודה ל'בני דוד', כל אחד כפי יכולתו, "כל אחד מצטרף ומצרף את החברים, ההורים ואת עם ישראל לזכות להיות שותפים בדבר הנפלא שנקרא בני דוד'".
הצטרפו עכשיו למיזם גיוס ההמונים לבניית הפנימיות של מכינת בני דוד