מדינה שלימה סערה לפני מספר חודשים סביב קמפיין 'שעשני אישה', בו נשים מוכרות מספרות בתקשורת על שמירת הטהרה בביתן, אחרי שהתברר בתחקיר שזה היה קמפיין ממומן על מנת לקדם תוכן שיווקי. דודו סעדה מארח את רותי לבייב - יליזרוב יוזמת המיזם.
"מצוות הטהרה היא המצווה הכי בסיסית ביהדות. היא הבסיס לבית היהודי. ההחלטה שאישה לוקחת איזה בית היא בונה - משפיעה על הדורות הבאים. זה נקרא 'טהרת המשפחה' ולא רק האישה כי זה באמת משפיע על המשפחה כולה. בתקופת הקורונה חלה ירידה של עשרים אחוז מהנשים הטובלות, ורציתי שכל אישה תכיר את זה בצורה היפה, וגם לנפץ מיתוסים וסטיגמות. קהל היעד שלנו היה נשים מסורתיות וחילוניות, והמטרה שלנו הייתה להראות שאת לא חייבת להיות דתייה כדי לטבול. עשינו סקרים וקבוצות מיקוד וגילינו שהרבה נשים שמחשיבות את עצמן מסורתיות לא מוותרות על הטבילה, אבל הייתה גם הרבה בורות. המטרה הראשונה שלנו הייתה להעלות את הנושא לשיח ציבורי, שנשים ישאלו מה זה ויתעניינו".
"אחרי הרעש שהקמפיין עשה אנחנו מתעסקים בעשייה. אנחנו עושים אירועים וסדנאות בכל הארץ, ואני מתנדבת בלילות שבת שזה אתגר לבוא לטבול, וב"ה מגיעות הרבה נשים שלא שומרות מצוות. אני מתרגשת ושמיחה ועם אפס שיפוטיות גם לנשים שמגיעות ברכב בשבת. שכר מצווה מצווה, אין לנו חשבונות וזה לא תפקידנו. התפקיד שלנו זה להיות סוג של מגדל- אור להדגיש את המצווה".
רותי מסיימת בסיפור אישי על סבתא חנה ז"ל: "ברוסיה הקומוניסטית אם היו תופסים אותך מקיימת מצווה היית יכולה להישלח למוות. סבתא שלי הצדיקה עם מסירות נפש של פעם בקור ובשלג לקחה עט כדי לנפץ את הקרח ולטבול, ולמרות זאת הקפידה על זה כל חודש מחדש. כשהגיעה לארץ וראתה את המקוואות המפוארים שיש פה ברמת ספא אבל נשים לא הולכות לטבול, הייתה נוסעת בכל הארץ ועושה חוגי בית ומסבירה על החשיבות של המצווה. אני שמיחה להמשיך את דרכה".
האזינו לנו בספוטיפיי ובגוגל פודקאסט.
האזנה נעימה.