עולים חדשים בישראל
עולים חדשים בישראלצילום: אבישג שאר ישוב, הקרן לידידות

בנמל התעופה בן-גוריון נחתו 90 עולים חדשים. כלל העולים, שהגיעו בטיסה מיוחדת של הקרן לידידות, נקלטו בארץ על ידי עובדי משרד העלייה והקליטה בנתב"ג.

מאז תחילת המלחמה באוקראינה עלו למדינת ישראל כ-15,000 אלף עולים חדשים שנקלטו בישראל במסגרת מבצע "עולים הביתה" שנוהל ע"י משרד העלייה והקליטה. מרבית העולים שנמלטו מאוקראינה הגיעו לארץ דרך פולין ומולדובה במסגרת מאמץ עליה משותף לסוכנות היהודית והקרן לידידות.

עם פרוץ המלחמה באוקראינה תרמה הקרן לידידות 26 מיליון דולרים ששימשו להעלאת אלפי יהודים לישראל ולעזרת הקהילות שנותרו שם. באמצעות מערך העלייה שהקימה הקרן לידידות עם פרוץ המלחמה, עלו בשנה האחרונה לישראל דרך קישינב במולדובה כ-5,000 עולים חדשים מאוקראינה.

הקרן לידידות עוסקת כבר יותר משלושים שנה בסיוע בהעלאת יהודים לישראל והשקיעה במהלך השנים מעל ל-800 מיליון שקלים שסייעו לעלייתם של כ-750,000 עולים. מזה 30 שנה מסייעת הקרן לידידות לקהילות היהודיות במדינות ברה"מ לשעבר באמצעות מימון המופנה לארגונים הפועלים בשטח ובהם הג'וינט וחב"ד המספקים מענה לצרכי רווחה של קשישים ומשפחות.

שר העלייה והקליטה, אופיר סופר שקיבל את העולים בנתב"ג אמר, "הגעתי הבוקר לקבל את העולים שנמלטו מהמלחמה הקשה באוקראינה. באתי להגיד להם שהם הגיעו הביתה. כח"כ הייתי מהראשונים שיצאו למחנות הפליטים על מנת לבחון איך מדינת ישראל יכולה לסייע למי שחפץ לעלות למדינת ישראל ולכן אני נרגש לעמוד כאן כשר העלייה והקליטה. משרד העלייה והקליטה פועל ויפעל למען קליטת העולים בצורה מיטבית, וכבר עם כניסתי למשרד נדרשתי לטפל בנושא אולפני העברית לצד סוגיות רוחביות נוספות. אני רואה חשיבות עליונה בקליטת עולים בצורה הטובה ביותר ולימוד השפה העברית שהוא המפתח של העולים להשתלבות בשוק התעסוקה ובקהילה בישראל".

נשיאת הקרן לידידות, יעל אקשטיין אמרה "הגעתם של 90 עולים חדשים נוספים, שנה לאחר פרוץ המלחמה, חותמת תריסר חודשי מלחמה בהם סייענו בעלייתם של מעל 5,000 יהודים מאוקראינה. אני גאה על הזכות הגדולה שנפלה בחלקנו לצד שותפינו במשרד העלייה והקליטה הסוכנות היהודית וארגונים שותפים , להביא לעלייתם של רבים כל כך למולדתם".

משפחת פומרייקו עלתה על סיפון הטיסה. סרגיי (41), ליודמילה (36) והבת קסניה (8). סרגיי עובד כמהנדס תוכנה, ומקווה להמשיך לעבוד במקצוע גם בישראל. הוא מספר על קורות המשפחה בשנה בה חיו במלחמה, "עברנו גיהינום בשנה האחרונה. הצליל המוכר ביותר היה צליל של אזעקה. גרנו בקומה 10 ובכל פעם שהייתה אזעקה תפסתי את קסניה על הידיים ורצנו עשר קומות למטה למקלט. זה היה מפחיד. אמרתי לקסניה שזה כמו משחק שהמטרה להגיע כמה שיותר מהר למקלט. לאחרונה התחילו הפסקות חשמל והיינו יושבים כל הזמן בחושך. אי אפשר להמשיך לחיות ככה".

על העלייה לישראל מספר סרגיי: "רצינו לעלות לישראל כבר הרבה זמן. התחלנו את התהליך ב-2019 ואז התחילה הקורונה ששינתה את התכניות. אני מודה לקרן לידידות על הטיפול והסיוע בהשלמת כל הנדרש עבור העלייה, שתאפשר עתיד טוב לילדה שלי. אני רוצה שהיא תצחק , תפגוש ילדים בגילה ותכיר חברים חדשים בישראל".