'PEOPLE דיגיטל'
'PEOPLE דיגיטל'צילום: באדיבות המצלם

'מרכז קשרים' הוא מרכז לגמילה מהתמכרויות. הוא גם אחד מלקוחותיו של משרד הפרסום הדיגיטלי 'PEOPLE דיגיטל' שמתמחה בלקוחות ומוצרים מאתגרים במיוחד.

"כל מי שמתעסק בתחום הפרסום בדיגיטל יודע עד כמה קשה לפרסם דברים מסוימים בגוגל ופייסבוק. מדובר באתגר קשה שאנחנו מתמודדים איתו בכל בוקר מחדש. אבל ככה אנחנו. מחפשים אתגרים ויכולים להם", אומר מנדי נאבול, מנכ"ל של 'PEOPLE דיגיטל' המתמחה בפיצוח והתאמת קמפיינים חרדים לפלטפורמות הכלליות

שותפו, אברימי קליגר שאחראי על הקריאייטיב והאסטרטגיה במשרד וחתום על לא מעט קמפיינים דיגיטליים מוצלחים בציבור החרדי, מוסיף: "אנחנו אוהבים לפצח בריפים קשים. זה חלק מההגדרה העצמית שלנו. תן לנו אתגר ותראה מה אנחנו יודעים לעשות". עיון ברשימת הלקוחות שלהם מוכיח זאת די מהר. בכלל, פרסום בדיגיטל לציבור החרדי הוא אתגר בפני עצמו. זה לא סוד שהמיינסטרים בציבור החרדי פחות חשוף לרשתות חברתיות ולמדיה הדיגטלית.

עבור אנשי 'PEOPLE דיגיטל' שכבר צברו לא מעט ניסיון בתחום, זה החלק הקל. החלק הקשה יותר הוא להביא תוצאות ומכירות בציבור החרדי מבלי להשתמש רק בכלים המסורתיים כמו גוגל, פייסבוק, טיקטוק, אינסטגרם וטאבולה. הם לא המציאו את השיטה אבל כן שכללו אותה לרמה אחרת. ההבנה שלהם בערוצי פרסום דיגיטליים פחות מיינסטרימים, הפכה את משרד הפרסום שהוקם בשנים האחרונות לאבן שואבת עבור לקוחות עם מוצרים "מאתגרים" שרוצים מכירות.

הנה דוגמה: המחסור בסייעות בגני הילדים אינו סוד. מרכז השלטון המקומי הרים קמפיין עבור פלטפורמת "המסייעת". זו פלטפורמה דיגיטלית חדשנית של מאגר ארצי לאיתור וגיוס ממלאות מקום וסייעות בגני הילדים ובצהרונים ברשויות המקומיות. לכאורה מה יותר פשוט מזה? אך כשמדובר בנשים חרדיות שכמעט לא נגישות לאינטרנט, זהו אתגר כלל לא פשוט. 'PEOPLE דיגיטל' לקחו את האתגר ובאמצעות שימוש חכם בקבוצות וואטסאפ ייעודיות , אושיות רשת חרדיות ודתיות ותפוצת מיילים מדויקות, הגיעו למצב בו מאות נשים נרשמו למאגר. אל תשאלו איך, זה הסוד שלהם.

מנדי נאבול ואברימי קליגר בשיחה על דיגיטל חרדי עם הפרשן עמית סגל
צילום: יח"צ

אבל אולי אפשר יהיה לגלות את הסוד שלהם באמצעות לקוח נוסף שלהם – קינדר טויס. זו חנות פיזית שמחזיקה באתר איקומרס חזק במיוחד באותו השם. הפעילות של 'PEOPLE דיגיטל' באון־ליין מייצרת מכירות גם באוף ליין. "בכל פעם שאנחנו עולים עם קמפיין דיגיטלי לחנות הווירטואלית, אנחנו מקבלים מהלקוח משוב על זינוק משמעותי במכירות גם בחנות הפיזית. אנשים באים ודורשים את הנחת והטבת המבצע שפורסם בדיגיטל או שהם באים עם פתק בו רשום קוד קופון שהופיע בסטטוס של אושיות הרשת".

הם מטפלים גם בדיגיטל של ארגון בוני עולם, ארגון שמסייע לזוגות עם בעיות פריון. ובכל המערך הדיגיטלי של חב"ד תאילנד, הבית של המטיילים במזרח. נאבול, בעצמו חב"דניק, אומר: "הייתי תקופה בשליחות בתאילנד. הכרתי את הצרכים של המטיילים ושל השלוחים במקום. זה נתן לי את היכולת לתת בין היתר מענה להרשמה לשבתות וחגים בבית חב"ד ובעיקר להרשמה של ליל הסדר הגדול בעולם בו משתתפים אלפי מטיילים מכל רחבי העולם".

בימים בהם כולם מודאגים מפני מפלצת הבינה המלאכותית, הם נשמעים רגועים. "כל בוקר מתחיל אצלנו בסבב לקוחות. אנחנו עומדים בקשר עם כל לקוח, מעדכנים ומתעדכנים. את השיחה האישית והאנושית הזאת, מכונה לא יכולה לעשות. אדרבה, אנחנו משתמשים בטכנולוגיות של בינה מלאכותית עבור הלקוחות שלנו, אבל קראנו למשרד שלנו 'PEOPLE דיגיטל'כי לפני הכל אנחנו אנשים בשביל אנשים", אומרים נאבול וקליגר.

זהו בהחלט שינוי מרענן בעידן בו אדם לאדם מכונה. בעידן בו סניפי בנקים נמוגים לענן ונהגים בתחבורה הציבורית מאבדים קשר עם הנוסעים. כשמנסים לעמוד על סוד ההצלחה שלהם, נדמה שהוא נעוץ בעולם ממנו הם באים ואליו הם מפרסמים. היכולת לשלב בין חדש וישן, בין שמרנות וחדשנות, מאפשר להם להישאר אנשים חמים ומעורבים גם בעולם של פיקסלים ומכונות.