מנכ"ל מרכז קטיף מוכי בטר סיפר לערוץ 7 על מה שעמד מאחורי הקמת המרכז הממלכתי המספר את הסיפור של גוש קטיף - מהפריחה ועד העקירה.
השיחה עם בטר התקיימה במסגרת שבוע שידורים מיוחד לרגל ציון יום גוש קטיף במערכת החינוך ביום שני, כ"ב בשבט.
יום גוש קטיף שצויין אתמול במערכת החינוך בהשתתפות מאות מוסדות - התחבר באופן מיוחד אל המחאות שהיו בירושלים ואל נאום נשיא המדינה הרצוג - שבדבריו התייחס אל העקירה מהגוש כפצע כלל ישראלי.
בשעה שבה דנו ברחוב ובכלי התקשורת בגבולות השיח והכוח, עשרות אלפי תלמידים למדו על גוש קטיף, מפעל ההתיישבות, החקלאות הענפה, חיי התורה והקהילה, דרכי המאבק בתוכנית ההתנתקות ימי העקירה והצמיחה מחדש.
מוכי בטר סיפר: "התרגשנו לראות את ההשתתפות הרבה ביום גוש קטיף. בתי הספר שולחים אלינו מפרי עבודתם ואנו רואים את היצירתיות הרבה, את השימוש המגוון בעזרים הפדגוגים מתוך המאגר שהכנו. המשדר המיוחד עם איתי הרמן (הצ'ייסר) זכה גם הוא לאחוזי השתתפות גבוהים במיוחד. המשדר והטכנולוגיה שהשתמשנו בה איפשרה לנו להיות באינטראקטיביות עם תלמידים מכל רחבי הארץ".
"אנו רוצים להודות לכל המנהלים הרכזות החברתיות והמחנכים שאכן מקיימים את יום גוש קטיף והופכים את מורשת גוש קטיף למורשת חיה ומשמעותית ורלוונטית לעשיה החינוכית העתידית שלנו", הוסיף בטר.
במרכז מורשת קטיף מציינים בסיפוק את החשיפה במהלך היום בין כותלי בתי הספר ומחוץ להם. "השיח סביב גוש קטיף, הנוכחות של אירוע ההתנתקות והתמודדות המתיישבים גם היום היא ההוכחה שגוש קטיף עדיין חי ומשפיע על החברה הישראלית כולה", סיכם בטר.